Ermenistan Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru Hattı'na saldırı düzenlerken Azerbaycan ordusu çok sert karşılık verdi. Ermeni işgali altında bulunan Karabağ topraklarına operasyon düzenleyen Azerbaycan büyük ilerleme kaydetti. 

PUTİN'DEN ERMENİSTAN'I ÜZECEK AÇIKLAMA

Çatışmalarla ilgili ne diyeceği merak konusu olan Rus lider Vladimir Putin, konuyla ilgili, ""Rusya'nın bazı anlaşmalar gereği Ermenistan'ı savunma hükümlüğü var ancak Azerbaycan'la savaş Ermeni topraklarında değil" açıklamasında bulundu. Paşinyan'ın başta saldırgan tutumu aldığı darbeler neticesinde yerini yardım çığlıklarına bırakırken Putin'in bu açıklaması Azerbaycan'ın ne derece haklı olduğunu da gözler önünde serdi.

Yorumlar 29 Yorum Var
  • Baybora 09.10.2020 11:43
    Savaşın Azerbaycan’ın toprağı olan Dağlık Karabağ’da sürdüğünü kabul ederek Ermenilerin işgalci olduğunu da kabul etmiş.
  • Yusuf 09.10.2020 07:58
    Putinin bu polıtıkasi bölge istıkrarina büyük yardimci bence putin akkilli duşuniyor yalinş yapmaz çonku kendi amaclarina çatmak için dünyada ve bölgede türkiyenin yardimina mutlek ihtiyaci var şu hedeflerine olaşmak için türkiyeni elden vermez .
  • HIDIR BUDUR 09.10.2020 00:57
    RUSYA’NIN SRATEJİSİ DE BU OLMALIYDI : Rusya bizim D.Akdeniz politikamızda arkamızda duracak ve belki de KKTC'yi tanıyacak, biz de emperyalizmin Romanya, Ukrayna, Gürcistan yolu ile Ermenistana yardım “YANİ RUSYAYI KUŞATMALARINA ENGEL OLACAĞIZ” (Zira Tezkere zamanı Emperyalistler TRABZON LİMANINI DA istemişlerdi), emperyalizmin Karadenize çıkış heveslerini “MONTRÖ’yü kullanarak engelleyeceğiz..Rusyanın kalbine emperyalizm hançerinin saplanması bu şekilde engellenir. Rusya iyi hesap ediyor..
  • Ottomans 09.10.2020 00:15
    Putin akilli ve ayni zamanda stratejik yol takibi yapiyor
  • vatan 09.10.2020 00:15
    ruslar iyi biliyorki onlar müdahil olursa bizde oluruz bunu kimse istemez herkes ne olacağını bekleyecek azeri kardeşlerimiz ellerini çabuk tutmalı bu fırsat her zaman ele gecmez
Daha fazla yorum görüntüle