İstanbul dışında her bölgede azalma yaşandığını belirten Bakan Koca ortaya atılan iddialar üzerine sert açıklamalarda bulundu. Vatandaşlara ve sağlık çalışanlarına seslenen Bakan Koca,1 ay öncesine kadar hasta sayısının şuanda azalmadığını söyleyebilir misiniz dedi.

Koca şu açıklamaları yaptı; 

Avrupa ilerleme raporu yayınlandı. O raporda Türkiye'nin koronavirüsle ilgili geldiği noktadaki başarısından bahsediyor. 1 milyon 100 bin sağlık çalışanımızla, sistemimizle gurur duyalım. Bunu gölgelemek için çaba göstermeyelim. 83 milyon hep birlikte bu başarıyı yaşamış olalım.

Sadece 3 haftalık dönemde bütün Türkiye'de iniş yaşandı. Ankara'da İstanbul'un 2 katı olan vakadan bahsetmiştim 4 hafta önce. Şu an Ankara'da İstanbul'un yarısına indi. Vakayı gizleyerek rakamı indirebilir misiniz? Şu dönemde hangi vatandaşımız 1 ay öncesine göre etrafında pozitif vakaların azalmadığını söylenebilir. Hangi çalışanımız 1 ay öncesine göre polikliniğe müracaat eden hasta sayısının azalmadığını söyleyebilir. 1 milyon 300 bin sağlık çalışanımıza sesleniyorum.

Türkiye'de azalışın olmadığı hiçbir ilin olmadığını söyleyebilirim. İstanbul'daki azalışın da önümüzdeki haftalar daha da belirginleşeceğini tahmin ediyorum. Şu anda İstanbul haricinde azalışın olmadığı hiçbir ilimizin olmadığını söylemek istiyorum. 

MERSİN İDDİALARINA NET CEVAP

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, CHP'li Murat Emir'in 'Türkiye'de ilk vaka şubat ayında görüldü' iddiası üzerine çok net bir açıklama yaptı. 

Bakan Koca yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; 

Evet bir yayın yapılmış, Şubat ayı sehven olarak geçmiş. Bunun doğru olmadığı bilgisi de aktarıldı editör tarafından. İddiayla şunu söylüyorum, Şubat ayı denilen ayla ilgili, Mersin'de yayında bahsedilen ilk vaka 25 Mart'tır, Şubat değil, yanlışlıkla Şubat yazılmış. Mersin'de 1 milyon 840 bin Mersinli kardeşime seslenerek söylüyorum, Mersin'de ilk vaka 22 Mart'ta görüldü. O vakada bir avukat kardeşimizdi, yabancı biriyle temasıyla bu enfeksiyonu almış olan kişiydi. Mersin'de 22 Mart'tan önce 1 milyon 840 bin kardeşimize seslenerek söylüyorum; testi pozitif olan bir vatandaşımız varsa lütfen çıksın söylesin. İddia ediyorum 22 Mart'tan önce testi pozitif olan Mersin'li yok! Lütfen politikacılar sağlık üzerinden siyaset yapmasınlar. Sağlık üzerinden siyasetin şifa olmayacağını bilmiş olsunlar. Biz bu süreci 83 milyonla birlikte şeffaf bir şekilde yol almalıyız. Salgında herkes farklı düşünebilir. Yeri geldiğinde ideolojik muhalefet de yapılabilir ama hiç kimsenin salgında, mücadelede geri kalmaya hakkı olamaz.

Yorumlar 13 Yorum Var
  • misafir 10.10.2020 12:57
    Test sayısının %10u kadar vaka var diyen sayın bakan bugün vakalar azalıyor diyor. Madem öyle vaka sayısını açıklayın neden hasta sayısı açıklanıyor? Yarın hasta tanımını değiştirip entübe olanları hasta kabul ediyoruz dense burada yorum yapanlar onu bile savunacaklar.
  • Gül er 10.10.2020 09:23
    Anlatmayin sayin bakanim anlamazlar
  • Akıncı Imam 09.10.2020 22:41
    Ali Ediz yalnız değildir!
  • Rahime 09.10.2020 22:19
    Boluda artti hatta vali bey extra tedbirler yapacagiz dedi
  • Ankaralı 09.10.2020 21:44
    Krt tv. Kılıçdaroğlu gözlerine baka baka yalan söylüyor akif beki de söylediği yalanı yüzüne vurmuyor nasıl gazeteci
Daha fazla yorum görüntüle