DSÖ verileri ortaya koydu: Alkolün sadece sahtesi değil kendisi de öldürüyor!

Allah’ın haram kıldığı, Peygamber Efendimizin(S.A.V.) sakındırdığı alkol, ocaklar söndürmeye devam ediyor. Son günlerde 51 kişinin alkol kaynaklı ölümünün, ‘sahte alkol yüzünden öldü’ şeklinde medyada yer alan haberler kamuoyunda tepkiyle karşılanıyor. Uzmanlar alkolün gerçeğinin de sahtesinin de alkol olduğu ve insan ölümüne neden olduğuna dikkat çekiyor.

DSÖ verileri ortaya koydu: Alkolün sadece sahtesi değil kendisi de öldürüyor!
DSÖ verileri ortaya koydu: Alkolün sadece sahtesi değil kendisi de öldürüyor!
GİRİŞ 16.10.2020 09:54 GÜNCELLEME 16.10.2020 09:55

Türkiye’de artan alkol kullanımı toplumda ciddi travmalara neden oluyor. Kadına şiddet başta olmak üzere ölüme sebebiyet veren trafik kazaları, ölümlü olaylar ve alkole bağlı hastalıklar gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan araştırmalarda, alkol kullanım yaşının çocuk denilecek yaşa indiğine dikkat çekilerek, gerekli önlemlerin alınmaması durumunda ise tablonun daha da ağırlaşacağına vurgu yapıldı.

 

 

CİNAYET, BOŞANMA, EŞLER ARASI ŞİDDET VE TRAFİK KAZALARINDA YÜZDE 70 ALKOL ETKİSİ

 

 

Dünya sağlık örgütünün paylaştığı veriler, alkol tüketiminin nasıl vahim sonuçlar doğurduğunu gözler önüne seriyor. Buna göre Türkiye’de alkol tüketimi ile ilgili verilere göre, 55 milyon yetişkinden 11 milyonu alkollü içki tüketiyor. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre ise, her yıl alkol kaynaklı sorunlar nedeniyle 3,3 milyon insan hayatını kaybediyor. Örgütün Türkiye dâhil 30 ülkeyi kapsayan alkolün etki yüzdesi çalışmasına göre cinayet, boşanma, eşler arası şiddet ve trafik kazalarında yüzde 70 oranında etkili olduğuna dikkat çekildi.

YILDA 3,5 MİLYON İNSAN ALKOLDEN DOLAYI HAYATINI KAYBEDİYOR

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, dünyada yaklaşık 2 milyar kişi alkol tüketiyor. DSÖ’nün açıkladığı veriler, alkol illetinden dolayı ölenlerin savaşlarda ölenlerden daha fazla olduğunu ortaya koyuyor.

DSÖ’nün açıkladığı verilere göre; Dünyada her yıl 3,5 milyon insan alkole bağlı nedenlerden dolayı hayatını kaybetmektedir.

Alkol tüm dünyada önlenebilir ölüm ve yaralanmaların üçüncü temel nedenidir.

Alkolden doğan maddi zarar alkolden elde edilen gelirden çok daha fazladır.

Eğitimde başarısızlık, suça eğilim, alkole bağlı sağlık problemleri alkol kullanımıyla doğru orantılı olarak artar.

ALKOLDEN 51 KİŞİ ÖLDÜ

Kırıkkale'de 9 Ekim'de başlayan, ardından İstanbul, İzmir, Mersin, Aydın, Muğla, Trabzon ve Zonguldak'ta görülen metil alkol zehirlenmesi nedeniyle ölenlerin sayısı 51'e yükseldi. İçki zehirlenmeleriyle ilgili 18 ilde yürütülen operasyonlarda ise 234 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden 70'i tutuklandı. Operasyonlarda tonlarca içki ile metil alkol ele geçirildi.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor