Üniversiteler yüz yüze eğitime ne zaman başlayacak? 2020 YÖK uygulamalı bölümler eğitime...

Üniversitelerin açılma tarihi, milyonlarca öğrenci tarafından merak ediliyor. YÖK’ten yapılacak açıklamayı bekleyen öğrenciler yüz yüze eğitime başlayıp başlamayacağını sorguluyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada üniversitelerin en kısa sürede açılmasını hedeflediklerinin altını çizdi. Peki 2020-2021 üniversiteler ne zaman açılacak?

Üniversiteler yüz yüze eğitime ne zaman başlayacak? 2020 YÖK uygulamalı bölümler eğitime...
Üniversiteler yüz yüze eğitime ne zaman başlayacak? 2020 YÖK uygulamalı bölümler eğitime...
GİRİŞ 29.10.2020 17:51 GÜNCELLEME 29.10.2020 17:51
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Yükseköğretim Akademik Açılış Töreninde üniversitelerle ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan yüz yüze eğitime geçmeyi en kısa sürede hedeflediklerinin üzerinde durmuştu. Bu açıklamanın ardından ön lisans ve lisans eğitimi alan üniversite öğrencileri son gelişmeleri yakından takip ediyor. YÖK 2020-2021 eğitim öğretim yılında üniversitelerin salgın süresince eğitim verilebilmesi için kolları sıvadı. Yükseköğretim Kurulu tarafından kampüs, fakülte ve dersliklerde alınabilecek koronavirüs önlemleri için kılavuz hazırlandı. Peki üniversiteler ne zaman açılacak? 

 

ÜNİVERSİTELER AÇILACAK MI?

 

Salgın sebebiyle üniversiteler uzaktan eğitime geçiş yaptı. YÖK Başkanı Yekta Saraç yaptığı açıklamada 1 Ekim sonrası üniversitelerin akademik takvimlerini planlamalarını iştemişti. Hafta içerisinde düzenlenen Kabine toplantısında okullarda bazı kademelerin açılmasıyla ilgili açıklama yapıldı. Üniversitelerle ilgili kararın önümüzdeki süreçte yapılacak değerlendirme sonuçlarına göre verilmesi bekleniyor. Henüz YÖK tarafından belirlenen bir takvim mevcut değil.

YÖK YÜZ YÜZE EĞİTİM İÇİN KILAVUZ HAZIRLADI!
 

YÖK ve TSE iş birliğiyle "Küresel Salgın Bağlamında Yükseköğretim Kurumlarında Sağlıklı ve Temiz Ortamların Geliştirilmesi Kılavuzu" hazırlandı. Hazırlanan kılavuzda eğitim öğretim süreçlerinde, salgının bölgesel ve yerel seyrine göre farklı programlar için yapılan uygulamalarda yetki üniversitelerde olacak.  Yüz yüze yapılabilecek teorik ve uygulamalı eğitimlerin yanı sıra, staj iş yerindeki mesleki uygulamalarda kişisel koruyucu önlemlere dikkat edilecek.  Derslik, sınıf, fakülte gibi kapalı alanlarda bulunan herkesin sürekli maske kullanımı sağlanacak. Birlikte yapılan aktivitelerde yakın mesafede olunması gerekli ise maskeye ek olarak yüz siperliği kullanılacak.  İşte yayımlanan kılavuzda  kampüs ve sınıflarda yüz yüze eğitim başladığı takdirde alınacak tedbirler şu şekilde ifade edildi;

-Kampüs içerisindeki derslik, kütüphane, laboratuvar, yemekhane, spor tesisleri gibi ortak kullanım alanları periyodik olarak temizlenmelidir.

-Ortak kullanılan mekânlarda kişi sayısı azaltılmalıdır. Salgının bölgesel ve yerel seyrine göre mümkün olduğunca toplantı ve sosyal aktiviteler açık havada veya online yapılmalıdır.

-Dersliklerde 4 metrekareye 1 kişi düşecek şekilde sınıf ve dersliklerin kapasitesinin belirlenmesi, oturma düzeninde kişiler arası en az 1 metre mesafenin korunması gereklidir.

- Derslik girişinde o dersliğin maksimum öğrenci kapasitesini belirten bilgileri içeren görsel materyallere yer verilmeli, oturma düzeni ve mesafeleri de önceden ayarlanmış olmalıdır. Korunma ve tedbirlere yönelik afiş-poster vb. bilgilendirici materyallere uygun yerlerde yer verilmelidir.

-Dersin niteliğine göre öğrencilerin yüksek sesle konuşma, şarkı söyleme gibi faaliyetlerinin de olduğu durumlarda fiziki mesafe düzenlemesinin en az 1,5-2 metre olacak şekilde uygulanması daha uygun olacaktır.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI!

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen 2020-2021 eğitim yılı Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreninde konuşan Erdoğan üniversitelerin yeni akademik yılının hayırlara vesili olmasını diledi. Salgın sebebiyle bir hayli zor şartlarla akademik eğitimin devam ettiğini vurgulayan Erdoğan kesintisiz eğitime dikkat çekti. Üniversitelerin açılmasıyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan “ "inşallah mümkün olan en kısa sürede, diğer eğitim öğretim kademelerinde olduğu gibi yükseköğretimde de yüz yüze eğitim öğretimi başlatmayı hedefliyoruz." dedi.

123 ÜNİVERSİTE UZAKTAN EĞİTİME GEÇTİ!

127 devlet üniversitesinden 123'ü yeni eğitim döneminde uzaktan eğitim kararı aldı. 4 üniversite ise henüz açıklama yapmadı. Yeni eğitim-öğretim dönemi için henüz bir açıklama yapmayan devlet üniversiteleri şu şekilde; Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Malatya Turgut Özal Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi.

ONLİNE EĞİTİME GEÇEN ÜNİVERSİTELER!

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ (ESKİŞEHİR)

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

ÇANAKKALE ON SEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ

YORUMLAR 51
  • Mert 3 yıl önce Şikayet Et
    Eğitim elbette çok önemli ama bu şekilde giderse gerçekten çok zor. Umarım 2. döneme kadar bir şekilde tedavisi bulunur. Yoksa bu yıl tümüyle uzaktan ve verimsiz devam edecek
    Cevapla
  • Herkes 3 yıl önce Şikayet Et
    Önce yurt müracatları açılsa iyi olur. Herkes yerini bilir hic olmazsa. Universite açılırsa da herkes adımını ona göre atar.
    Cevapla
  • Elif 3 yıl önce Şikayet Et
    Biran önce açılmalı 1nci sinif ogrencisi
    Cevapla
  • Hasrer 3 yıl önce Şikayet Et
    2 yıllık üniversitede yarım dönem okula gitmiş olacağız eğer açılmazsa üniversite hayatımız nerdeyse hic yokmuş gıbı olacak artık açılsın şu üniversiteler 1.sınıf öğrencisi d ikkat ediyorda biz mi edemiyoruz?
    Cevapla
  • Mükerrem kurnaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Birinci sınıf öğrencileri aynı şehirde aynı mahallede oturuyor üniversiteler acılırsa Türkiyenin dört bir bucağından öğrenciler bir araya gelecek ist.kırılıp geciyor koronadan kendini nasıl koruyacaksın allaha emanet olun
    Cevapla
  • bkhlasd 3 yıl önce Şikayet Et
    senin gibi ailesinden kaçmaya yer arayan vefasızlar yüzünden virüs dahada yayılacak desene...
    Cevapla
  • rüstem 3 yıl önce Şikayet Et
    Bazı bölümlerde bazı dersler 80-90 kişi bir amfide heryer kapalı ve ortam genelde havasız. Nasıl önlem alınabilir cevaplanması gereken sorular var.
    Cevapla
  • Ttt 3 yıl önce Şikayet Et
    80-90 kişi iyiymiş biz 140 kişi giriyoruz ve anfi yok,dersi verecek hoca yok sınıflara bölsek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!
Avrupa kulüpler sıralaması güncellendi! İlk 20'de 2 Türk takımı