İstanbul'da ilk kez kullanıldı: 8 kişiye ceza yazıldı

İstanbul'da trafik denetimlerinde "uyuşturucu kiti" kullanılmaya başlandı. Yapılan denetimde uyuşturucu etkisinde olduğu tespit edilen 8 kişiye ceza uygulandı.

İstanbul'da ilk kez kullanıldı: 8 kişiye ceza yazıldı
İstanbul'da ilk kez kullanıldı: 8 kişiye ceza yazıldı
GİRİŞ 20.10.2020 18:19 GÜNCELLEME 20.10.2020 18:19
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

İstanbul'da trafik denetimlerinde teknik cihazlarla uyuşturucu test kitleri kullanılmaya başlandı.

 

 

İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte 16-17 Ekim'de "alkol ve uyuşturucu madde etkisinde araç kullanımı" ile ilgili denetim gerçekleştirdi.

Denetimde, 0,50 promilin üzerinde alkollü araç kullanmaktan 259 kişinin sürücü belgesi geçici süre geri alındı, 174 araç trafikten men edildi.

 

 

Ayrıca Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince denetimlerde teknik cihazlarla uyuşturucu test kitleri kullanılmaya başlandı.

Denetimde, uyuşturucu madde etkisinde araç kullanan 8 kişinin, test sonucunun pozitif çıkması üzerine savcılık talimatıyla alınan kan veya idrar numuneleri doğrultusunda, sürücü belgeleri 5 yıl süreyle geri alındı, her sürücüye 6 bin 333 lira idari para cezası uygulandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 25
  • Murat vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Alkolün A sını bilmen kontrolde 0.44 promil çıktı. Memur Kolonyalı mendil kullandın mı dedi evet.dedim Yutsaydım 055 çıkardı herhalde Nasıl cihaz bu bilmem
    Cevapla
  • Halit 3 yıl önce Şikayet Et
    ilaç kullananlara da uyuştucu kullanıyorsun diye tutanak tutuyorlar. Benim başıma geldi.polise itiraz ettim kullanmadım diye cevap aspirin de kullansan bu çıkar dedi mahkemeye dilekçe verdim yanlış yere vermişim orda da uyarmadılar suç bana kaldı
    Cevapla
  • "MY" 3 yıl önce Şikayet Et
    aslında birçok kanunda sıkıntı yok uygulayanlarda yada denetleme yapanlarda sıkıntı var
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen bisey bilmiyorsun boş yorum yapmışın kardes
    Cevapla
  • "MY" 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok Şükür Çok Şükür Çok Şükür Hele Şükür Hele Şükür Hele Şükür
    Cevapla
  • Hüdayi Kaleli 3 yıl önce Şikayet Et
    Trafikte uyuşturucu alıp araba kullanan kişi resmen serseri mayın gibi. Ölümlü bir kaza, trafik terörü dahil her şeyi bekle. Bir felaket olunca da “hiç bir şey hatırlamıyorum” lafına sığınsınlar. Canlar yanıp, ocaklar söner ama bu tiplerin umurunda olmaz. Ya Rabbim ne günlere geldik. Aslında böylelerine ömür boyu araç kullanma yasağı getirip belli bir süre içeri tıkılmalı.
    Cevapla
  • Cem 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynen bir süre deyil mahkemeleri meskul etmesine gerek yok bir yıl ceza evi 6 ay akıl hastanesi uyuşturucuyu alıyorlar hiç birseyi görmüyorlar birde seni suçlu yapabilmek için ellerinden geleni yapıyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gözü dev gelirde!
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini