Yüzüne lavabo açıcı patladı: Firmaya 1,5 milyon TL tazminat davası açtı

Tıkanan mutfak lavabosunu açmak için marketten aldığı lavabo açıcısının patlamasıyla yüzünde yanıklar oluştuğunu öne süren kadın, firmaya 1,5 milyonluk tazminat davası açtığını söyledi.

Yüzüne lavabo açıcı patladı: Firmaya 1,5 milyon TL tazminat davası açtı
Yüzüne lavabo açıcı patladı: Firmaya 1,5 milyon TL tazminat davası açtı
GİRİŞ 20.10.2020 17:33 GÜNCELLEME 20.10.2020 17:33
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İstanbul Beyoğlu'nun ünlü semti Cihangir'de geçtiğimiz mayıs ayında Özlem Atay isimli reklam sektörü çalışanı, tıkanan mutfak lavabosunu açmak için marketten ünlü bir firmaya ait lavabo açıcı aldı.

Özlem Atay, mutfak lavabosuna döktüğü açıcı bir süre sonra patlamasıyla yaralandı. Yüzünde 1. ve 2. derecede yanıklar oluşan Özlem Atay, annesi tarafından çevrede bulunan bir hastanenin acil servisine kaldırılarak tedavi altına aldı.

Yapılan ilk müdahalenin ardından Atay, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Ünitesine sevk edilerek tedavisine devam edildi.

Tedavisi süren Atay, avukatı aracılığıyla İstanbul Tüketici Mahkemesi Hakimliği'ne başvurarak üretici firmadan şikayetçi oldu.

İstanbul Tüketici Mahkemesi Hakimliği'ne sunulan dilekçede, "Somut olayda üreticinin üretimini yaptığı ürünün kesinlikle güvenilir olmadığı ortada olup, Ticaret Bakanlığı'na davanın ihbar edilmesini ve güvensiz ürün ihbarında bulunmasını vekaleten arz ve talep ederiz. Atay tarafından kullanılan ürünün poşeti tarafımızca saklanmış olup, serilerinin incelenmesine ve içeriğinin üretim şartlarına ve kimyasal maddelere uyarlı olup olmadığına dair rapor alınmasını istiyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Üretici firmadan 500 bin lira maddi, 1 milyon lira ise manevi olmak üzere toplam 1 milyon 500 bin lira tazminat talep eden Özlem Atay'ın avukatının sunduğu dilekçede, "Teminatsız olarak davalı şirketlerin mal varlığına, tazminat talebimizi karşılayacak miktarda ihtiyati haciz tedbirinin uygulanması ile kamu sağlığını ilgilendiren güvensiz ürünün verdiği zararın müzekkere ile Ticaret Bakanlığı'na bildirilmesini istiyoruz.

Hayalleri olan bir genç kızın bu denli yüzünde ağır zararların doğması, psikolojisi ve geleceği ile orantılı olarak sayın mahkemenizin takdiri ile manevi tazminat talebimizin kabulü zaruridir." denildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 2
  • nail 3 yıl önce Şikayet Et
    doğru kullandımı acaba ya başka maddelerde karıştırdı ise aynı ürünlerden firma test yapar patlamazsa o zaman işi zor bu bayanın kullanma talimatını okudun mu diyecekler lavabon standartlara uygun mu kaç derece su kullandın ya başka maddeden yandıysa yüzün veya yüzünü korumak için neden tedbir almadın
    Cevapla
  • Ethem Erpolat 3 yıl önce Şikayet Et
    Diyorsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak