KPSS önlisans sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM 2020 sınav sonuç takvimi!

KPSS önlisans sınav maratonu tamamlandı. Kamu kurumlarında çalışmak isteyen binlerce üniversite mezunu aday sınavın ardından sonuçları açıklayacak ÖSYM’den açıklama bekliyor. Peki KPSS önlisans sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte ÖSYM 2020 KPSS önlisans sınav sonuç tarihi!

KPSS önlisans sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM 2020 sınav sonuç takvimi!
KPSS önlisans sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM 2020 sınav sonuç takvimi!
GİRİŞ 27.10.2020 17:37 GÜNCELLEME 27.10.2020 17:37

Kamu Personeli Seçme Sınavı önlisans oturumu sona erdi. Devlet dairelerinde çalışabilmek için birbirleriyle yarışan adaylar sınavın bitmesinin ardından yoğun olarak sınav sonuç tarihini araştırmaya başladı. Salgın hastalık sebebiyle ÖSYM bu yıl sınav sonuç tarihlerinde değişiklik yapmıştı. Yeni açıklanan takvime göre KPSS önlisans sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu.  Değerlendirme sürecinin tamamlanmasının ardından sonuçlar açıklanacak. Peki KPSS önlisans sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte 2020 KPSS önlisans sınav sonuç tarihi!

 

KPSS ÖNLİSANS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM tarafından yayımlanan takvime göre sınav sonuçları 26 Kasım 2020 tarihinde açıklanacak. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numarası ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamadan öğrenebilecek. 

 

 

Sınav Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve
KPSS puanları yer alacaktır. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

KPSS ÖNLİSANS DEĞERLENDİRME NASIL YAPILACAK?

Sınavda yer alan her test kendi içinde değerlendirmeye tabi tutulacaktır. Her testte, örneğin Genel Yetenek’te, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacaktır.


Bir testte, en az 1 ham puanı (net) bulunmayan adaylar bu test için yapılacak hesaplamalara alınmayacaklar ve bu adaylara bu test için standart puan hesaplanmayacaktır. Buna göre bir adayın KPSS puanının hesaplanabilmesi için Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin her ikisinden de en az 1 ham puanı (1 net)
olması gerekmektedir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı