e-Devlet üzerinden abonelik iptali (fesih) başvurusu nasıl yapılır?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yapılan düzenleme ile, elektronik haberleşmede abonelik iptal başvuruları e-Devlet üzerinden resmi olarak başladı. Artık kurumlara gitmeden e-Devlet üzerinden abonelik iptali yapılabilecek.

e-Devlet üzerinden abonelik iptali (fesih) başvurusu nasıl yapılır?
e-Devlet üzerinden abonelik iptali (fesih) başvurusu nasıl yapılır?
GİRİŞ 30.10.2020 08:41 GÜNCELLEME 30.10.2020 08:41
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Milyonlarca vatandaşın çilesi haline gelen internet, kablo TV, sabit veya mobil telefon abonelik iptal işlemleri artık çok kolay. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yapılan düzenleme kapsamında abone sayısı 200 binin üzerinde olan elektronik haberleşme işletmecilerinin hizmetlerine ait aboneliklerin iptali 26 Ekim Pazartesi gününden itibaren e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebilecek. Peki abonelik iptali nasıl yapılır?

 

Hangi Aboneliklerde İptal Başvurusu Yapılacak?

“Abonelik Fesih Başvurusu” hizmeti kapsamında, şu servislerin abonelikleri için fesih başvuruları online olarak yapılabiliyor:

Digiturk, D-Smart, Millenicom, Superonline, TT Mobil, TTNET, Turkcell, TurkNet, Türk Telekom, TURKSAT, Vodafone, Vodafone Net.

 

Bayilere Gitme Zorunluluğu Sona Erecek 

Abonelerin fesih başvurusu için dilekçe vermek amacıyla hizmet sağlayıcıların bayilerine gitme zorunluluğu, özellikle yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını döneminde vatandaşların sorun yaşamasına sebep oluyordu. Bu uygulama sayesinde aboneler, iptal taleplerini e-Devlet'ten insan teması olmadan yapabilecek.
 
İşletmeciler, abonelerin nakil, devir, hat dondurma gibi talepleri mevcutken e-Devlet Kapısı üzerinden fesih başvurusu gelmesi halinde bu başvuruyu yerine getirmekle de yükümlü olacak.

24 Saatte İptal Olacak

e-Devlet Kapısı'ndan gerçekleştirilen fesih başvurusunun ardından, 24 saat içinde hizmete ilişkin ücretlendirme, hizmet sağlayıcı tarafından durdurulacak.
 
Böylece, sabit veya mobil telefon, internet ve kablo TV aboneleri, aboneliğini iptal ettirmek istediğinde, hizmet aldığı işletmeciye yazılı dilekçeyle başvurmak, faks çekmek gibi işlemlerle uğraşmadan "turkiye.gov.tr" adresi üzerinden abonelik iptal başvurusunu yapmış olacak.

Abonelik Fesih İşlemleri İçin Yapılması Gerekenler

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan da Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, e-Devlet üzerinden abonelik fesih işlemi için yapılması gerekenleri şu şekilde sıraladı:

1- Aboneliklerinizi kontrol edin.

2- Kişisel bilgilerinizi doğrulayın.

3- Feshetmek istediğiniz aboneliğinizi seçin.

4- Fesih başvuru nedeninizi doldurun.

5- Abonelik fesih belgesini imzalayın.

6- Fesih işleminiz tamamlandı.

Bu İşlemi Yapmadan Abonelik İptali Yapılamıyor!

BTK’nın e-devlet kapısı kapsamında sunduğu “Abonelik Fesih Başvurusu” hizmetini kullanıp, abonelik iptali başvurusu yapabilmek için öncelikle e-Devlet’e yüksek güvenlikli kimlik doğrulama yöntemlerinden biri ile sisteme giriş yapmış olma şartı aranıyor.

Kişisel bilgilerin güvenliği ve işlemin hukuken geçerli olabilmesi için kullanıcıların, “Mobil İmza, Elektronik İmza, T.C. Kimlik Kartı veya Banka” kimlik doğrulama yöntemlerinden birini kullanarak e-Devlet’e giriş yapması gerekiyor. Diğer bir ifadeyle sisteme e-devlet şifresi ile giriş yapmak, bu yeni hizmete erişebilmek için yeterli olmuyor.

E-DEVLET ABONELİK İPTALİ İÇİN TIKLAYIN!

YORUMLAR 6
  • kemal 3 yıl önce Şikayet Et
    e devlet üzerinden abonelik iptali yapılamıyor. Neden aktif değil. Ne işe yarar o zaman.
    Cevapla
  • AHMET 3 yıl önce Şikayet Et
    Daha güvenli bir kimlik doğrulama yöntemi gerekiyor... bilgisi paylaşılıyor aktif değil
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Aktif değil. "Daha güvenli bir kimlik doğrulama yöntemi gerekiyor... Kişisel bilgilerinizin güvenliği ve işleminizin hukuken geçerli olabilmesi için bu hizmetten faydalanırken, aşağıda listelenen yüksek güvenlikli kimlik doğrulama yöntemlerinden biri ile ile sisteme giriş yapmalısınız. Mobil İmza Elektronik İmza T.C. Kimlik Kartı Banka"
    Cevapla
  • yılmaz temiz 3 yıl önce Şikayet Et
    dijitürk tc kimlik kartıyla yaptığım başvuruyu kabul etmiyor.elektronik imza istiyor..oda ücretli..tc kimlik kartını neden kabul etmiyor.suç işlemiş olmuyormu..elektronik imza almak istemiyorum..
    Cevapla
  • snw 3 yıl önce Şikayet Et
    aktif banka üzerinden giriş yapmanız gerekmekte
    Cevapla
  • murat alataş 3 yıl önce Şikayet Et
    giriyorum e devlete olmuyor sadece abonelik gösteriyo
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar
Çanakkale Savaşında neler yaşandı?