28 Ekim 2020 Çarşamba ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Cenk ŞENOĞLU

AHLAKSIZ CHARLIE HEBDO
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili çok çirkin karikatür

Fransa'da Macron'un İslam karşıtı söylemleri devam ederken, Müsülmanları hedef alan paylaşımlarıyla bilinen Charlie Hebdo dergisi yine iğrenç bir karikatüre imza attı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ahlaksızca hedef alındığı paylaşım tepkiyle karşılandı.

İLK KISITLAMA GELDİ
Vakalar arttı, İl Hıfzıssıha Kurulu kararı açıkladı

Sakarya İl Hıfzıssıhha Kurulu, yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında kent genelindeki kamu ve özel hastanelerde acil olmayan ameliyatların durdurulmasını da içeren bir dizi kararlar aldı.

HALK TV'DE MACRON'U SAVUNDULAR
İslam'a ve Peygamber Efendimize hakareti görmediler

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, İslam'a ve Peygamber Efendimize alçakça saldırırken Halk TV, yaşanan rezilliğe sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı suçladı. Elfin Tataroğlu, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanıtları hem Macron'a hem Merkel'e söylenmeyecek dozda, çok ağır hakaret" dedi. Barış Yarkadaş ise, "Bunların Eroğan'la kavgaları, Türkiye'ye yönelik bir tutum değil ki" dedi. 


ASPİRİN SÜRPRİZİ
Tedavide yüzde 47 azalmayla sonuç verdi

Yakın zamanda yapılan yeni bir çalışmaya göre, günlük aspirin alan hastanede tedavi gören hastaların yoğun bakım ünitesine kabul oranı ve Covid-19 nedeniyle ölüm oranı daha düşük.


YENİ HASTA 2209
Son 24 saatte 127 bin 651 Kovid-19 testi yapıldı, 2209 kişiye hastalık tanısı konuldu

Sağlık Bakanlığı tarafından 27 Ekim Salı koronavirüs tablosu, hasta, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı. Türkiye'de son 24 saatte 127 bin 651 Kovid-19 testi yapıldı, 2209 kişiye hastalık tanısı konuldu, 76 kişi hayatını kaybetti. Bakan Koca yaptığı açıklamada "Ağır hasta ve aktif hasta sayısı düşmeden başarılı olamayız. Mücadele birlikteliği tedbirleri istisnasız uygulamaktan geçiyor" dedi.


TBMM'DE ORTAK BİLDİRİ
Fransa'ya karşı imzalanan bildiride 4 partinin imzası var

TBMM Genel Kurulunda Meclis Başkanlığının Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un İslam karşıtı açıklamalarının telin edilmesine ilişkin Tezkeresi kabul edildi. AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti grup başkanvekilleri ortak bildiri yayımladı.


MACRON ÇILDIRIYOR
Musluk kesildi, Türkiye'ye saldırıyor

Başta Afrika kıtası olmak üzere tüm cephelerde hezimete uğrayan Fransa Cumhurbaşkanı Macron, İslam düşmanlığı adı altında Türkiye’yi hedefine koydu. Macron'un saldırganlığının sebebi, Afrika'daki gücünün ciddi oranda erimesi olarak yorumlanıyor. 

'TÜRKİYE'YE YÖNLENDİRİYORLAR'
Ekonomide iyi gelişmeyi Bakan Albayrak duyurdu

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Türkiye ekonomisi, bir dönüm noktasında. Yeni bir sermaye yatırım dalgası ufukta belirdi. Birçok çok uluslu şirket üretimlerini Asya'dan bölgemize yönlendirmeye başladı" dedi.

ALEX AÇIKLAMASI

Ali Koç, Volkan-Emre karması ile Alex karması maçı yapılacağını açıkladı.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Mohikan uygulamasının lansmanında taraftarların sorularını yanıtladı. Koç "Yaz aylarında belki Volkan - Emre karması ile Alex karması maçı yapacağız." açıklamasını yaptı.

Yorumlar 56 Yorum Var
  • Orhan YAŞA 28.10.2020 23:09
    Tasmalı köpekler hainler cumhuriyet düşmanları.
  • refık 28.10.2020 22:45
    yazık ki ne yazık tayyip düşmanlığıyla dinimize ülkemize ihanet hiç bir türke yakışmaz
  • Yiğit 28.10.2020 21:16
    Müslüman olan, peygamberine hakaret edenle kavgalı olur. Peygamberine hakaret ediliyor ve yinede susuluyorda onlar gitsin başka dine girsinler.
  • Yiğit 28.10.2020 21:16
    Müslüman olan, peygamberine hakaret edenle kavgalı olur. Peygamberine hakaret ediliyor ve yinede susuluyorda onlar gitsin başka dine girsinler.
  • goktuglord 28.10.2020 20:48
    ben cumhurbaşkanı olsam bunları iberiti alem için dar agacı kurup asarım...
Daha fazla yorum görüntüle