Acil servisler tıklım tıklım! İstanbul'da ciddi yoğunluk

İstanbul’da yeniden zirve yapan koronavirüs vakaları, en çok acil servisleri vurdu. Prof. Dr. Başar Cander, “Normalde acil servislerin en yoğun olduğu aylar aralık ve ocak. Bu yıl ekim itibariyle, geçtiğimiz yılın Aralık ayı verilerine ulaştık. Çok ciddi yoğunluk var” dedi.

Acil servisler tıklım tıklım! İstanbul'da ciddi yoğunluk
Acil servisler tıklım tıklım! İstanbul'da ciddi yoğunluk
GİRİŞ 29.10.2020 07:23 GÜNCELLEME 29.10.2020 08:03
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

İstanbul’da zirve yapan Kovid -19 vakaları, en çok acil servisleri vurdu. Hastanelerin acilleri salgın şüphesiyle başvuran insanlarla dolup taşıyor. Acil Tıp Uzmanları Derneği Başkanı Prof. Dr. Başar Cander, “Normalde acil servislerin en yoğun olduğu aylar Aralık ve Ocak’tır. Bu yıl koronavirüs salgını nedeniyle Ekim ayı itibariyle, geçtiğimiz yılın Aralık ayı verilerine ulaştık. Çok ciddi yoğunluk var” dedi.

 

 

YÜZDE 10’U POZİTİF

Sağlık kuruluşlarına Kovid-19 şüphesiyle başvuranların yüzde 10 ila yüzde 20’sinin pozitif çıktığını aktaran Cander, “Hastane önlerinde oluşan uzun kuyruklar gerçekten çok ciddi boyutlara ulaştı. Çoğunda ya semptom yok, ya da halsizlik gibi basit semptomlar var. Yüz kişi kuyrukta bekliyor bunların sadece 10-20’si pozitif çıkıyor. Yani 80-90 kişi boşuna sırada bekliyor” diye konuştu.

 

 

BİR GÜNDE 3500 KİŞİ

Hastanelerin virüse en çok maruz kalınan yerlerden biri olduğunu aktaran Cander, “En ufak şikayette hastaneye başvurmak doğru değil. Vatandaşlarımız solunum sıkıntısı, ısrarlı ve düşmeyen ateş, eskisinden daha fazla hissedilen eklem ağrıları, ısrarlı kuru öksürük gibi belirtiler yoksa evlerinde kalmalı.” şeklinde konuştu. Şu an Nisan- Mayıs aylarına benzer bir yoğunlukla karşı karşıya olduklarını anlatan Cander, “Aciller tıklım tıklım. Kovid-19 polikliniklerinin tamamı dolu. Görev yaptığım Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir günde baktığımız hasta sayısı 3 bin 500’leri geçti. Bu aylarda bu sayılarda hasta bakmazdık. Bunların 2 bin tanesi Kovid-19 şüphesiyle başvuru yaptı.” şeklinde konuştu.

Yenişafak

YORUMLAR 9
  • antichp 3 yıl önce Şikayet Et
    insanların çoğu hafif atlatıyor bu kadar insanları panikletmenin anlamı yok
    Cevapla
  • Bim 3 yıl önce Şikayet Et
    en yakın hastaneye gidip virüs al bakalım hafif mi gör.
    Cevapla
  • atly 3 yıl önce Şikayet Et
    %10 pozitif ise her gün yüz bin civarı test yapılıyor ve on bin civarı pozitif var ama biz iki bin olarak sadece hasta sayısını öğreniyoruz.
    Cevapla
  • Cüneyt beyaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Günlük vaka 20 bin e yakın, hastaneye yatırılan 2 bin
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul olarak ve hatta kendi çalıştığı kanuni hastanesi olarak konuşmuş. Türkiye'nin çoğu yerinde bu oran %1'den az. Kanuni hastanesi kanarya mahallesine en yakın devlet hastanesi. Kanarya mahallesi ise koronaya en az dikkat eden insanlar topluluğunun yaşadığı mahalle olması sebebiyle bu oran da çok normal. Tamamen doğulu kardeşlerimizin yaşadığı bir mahalle ve burada korona diye bir şey yokmuş gibi yaşanıyor. ben de buradayım da oradan dolayı iyi bilirim. Bu oran azmış bile.
    Cevapla
  • Hakan Günver 3 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul'da tablo resmen korkutucu boyutta. Ve bunun asıl sebebi cafeler, avmler ve pazarlar. Tamamen kontrolsüz ve aşırı kalabalık. Buralar kapatılmalı.
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    sırada bekleyenlerin %10 pozitif diyor. O sırada covid kapma olasığı çok yüksek. Hasta olmadan gitmemek gerek.
    Cevapla
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    En ufak Aksırık,pıskırık,Öksürükde Hastaneye koşuyorlar!....Çoğuda Negatif çıkıyor!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...