Türkiye'den Nice'deki saldırı hakkında peş peşe açıklama

Dışişleri Bakanlığı: "Fransa'nın Nice şehrindeki Notre-Dame de Nice kilisesi içinde bugün düzenlenen saldırıyı şiddetle kınıyoruz"

Türkiye'den Nice'deki saldırı hakkında peş peşe açıklama
Türkiye'den Nice'deki saldırı hakkında peş peşe açıklama
GİRİŞ 29.10.2020 16:31 GÜNCELLEME 29.10.2020 17:31
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Fransa'nın Nice kentinde düzenlenen bıçaklı saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı. Türkiye'den saldırı sonrası peş peşe açıklamalar geldi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

"Fransa’nın Nice şehrindeki Notre-Dame de Nice Kilisesi içinde bugün düzenlenen saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziyelerimizi sunuyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Hiçbir sebep, bir insanın canına kıyılmasını mazur gösteremez, şiddeti meşrulaştıramaz. Kutsal bir ibadet mekânında böyle vahşi bir saldırıyı düzenleyenlerin, dini, insani, ahlaki değerlerden nasibini almadığı açıktır.

 

Terörün farklı türleriyle mücadele eden ve terör nedeniyle vatandaşlarını kaybeden bir ülke olarak, Nice şehri sakinleri başta olmak üzere, Fransız halkıyla terör ve şiddete karşı dayanışma içinde olduğumuzu vurguluyoruz."

"TERÖRÜN DİNİ, DİLİ, IRKI YOKTUR"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Fransa'nın Nice kentinde Notre Dame Kilisesi'nde düzenlenen saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, saldırıyı şiddetle kınayan ve Fransız halkına başsağlığı dileyen Kalın, şunları kaydetti:

"Nice'deki Notre-Dame kilisesinde gerçekleşen menfur terör saldırısını kınıyor, Fransız halkına başsağlığı diliyoruz. Terörün dini, dili, rengi yoktur. Terörün ve aşırıcılığın her türüne karşı kararlılıkla ve dayanışma içinde mücadele edeceğiz."

ÖMER ÇELİK'TEN KINAMA

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Fransa’nın Nice şehrindeki Notre-Dame de Nice Kilisesi’nde gerçekleştirilen vahşi saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Terör, aşırılık ve şiddete karşı Fransız halkıyla dayanışma içinde olduğumuzu ifade ediyoruz.
 

İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN'NDAN TEPKİ

İletişim Başkanı Altun, Twitter'daki hesabından İngilizce yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın birçok kez ifade ettiği gibi İslam'ın terör ile anılamayacağını bildirdi.

Altun, "Fransa’nın Nice şehrinde yapılan terör saldırısını kayıtsız şartsız kınıyoruz. Böylesi bilinçsiz bir şiddetin İslam’la da Müslümanlarla da hiçbir ilgisi yoktur. Fransız liderliğine, Müslümanlara karşı kışkırtıcı söylemlerden kaçınma, bunun yerine bu saldırının ve diğer şiddet eylemlerinin faillerini bulmaya odaklanma çağrısında bulunuyoruz. Fransa’daki duyarlı kesimlerin düşmanca bir ortamın oluşmasına engel olmak için köprüler inşa etmeye çalışmaları gerek" dedi.

'KESİN BİR ŞEKİLDE REDDEDİYORUZ'

"Dinimizi ve değerlerimizi aşağılayan politikacılarla yüzleşmeye devam edeceğiz" diyen İletişim Başkanı Altun, şunları kaydetti:

"Irkçılık ve yabancı düşmanlığına karşı güçlü muhalefetimizi ifade ettiğimiz için kimseye özür borçlu değiliz. Bizi her türlü şiddetle ilişkilendirme çabalarını kesin bir şekilde reddediyoruz. Cumhurbaşkanımız her zaman teröre ve aşırılığa karşı iş birliği çağrısında bulunmuştur. Dinimize ve kültürümüze yönelik yıkıcı söylem ve eylemleri ideolojik kaynağı ne olursa olsun reddederken bu çağrıyı bir kez daha yineliyoruz." 

NE OLMUŞTU?

Fransa'nın Nice kentinde düzenlenen bıçaklı saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.

Fransız yetkililer, Nice'teki Notre Dame Kilisesi yakınlarında bıçaklı saldırı gerçekleştirildiğini açıkladı.

 

YORUMLAR 15
  • Fizikçi 3 yıl önce Şikayet Et
    Onlar yenizelenda saldırısında bayram yapmıştı biz kınıyoruz böyle Yapmaya devam ettikçe ezilenler müslümanlar olmaya devam eder
    Cevapla
  • haydari tadinda 3 yıl önce Şikayet Et
    hergun binlerce musluman ya acliktan ya tedavisi mumkun hastaliklardan ya teror saldirilarindan oluyor. fransanin ve digerlerinin sesleri cikmiyor. 3 kisi olmus fransada. umurumuzda mi? tabi ki degil...
    Cevapla
  • Recep 3 yıl önce Şikayet Et
    Tek açıklama vatandaşlarımıza güvenlik uyarısı yayınlayın, elçiliği tatil edin, Fransa Devletinin komplosu olduğunu bildirin, kaygılıyız deyin,
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Arkasında macron vardır. Sıkıştığı durumdan kurulup kendini haklı göstermek için iyi araştırın görürsünüz bunun için istihbaratçı olmaya gerek yok bu iş kimin faydasına macronun işi arkasında da bundan en çok faydalanan vardır
    Cevapla
  • M. Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle kendileri bilerek yaptırmıştır..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti