CHP'li Böke'nin iftirası AFAD Başkanı Güllüoğlu'na isyan ettirdi: Ne olur yük olmayın!

İzmir'de depremin yaralı sarılmaya çalışılırken, tüm Türkiye'nin birlik olduğu konuda dahi sosyal medya üzerinden bazı iftiralar atılıyor. CHP'li Selin Sayek Böke, AFAD'ın çadırlarını kullanmak için 'belge' şartı olduğunu, CHP'li belediyenin çadırlarını ise herkesin kullanabileceğini iddia etti. Böke'ye tepki gösteren AFAD Başkanı Güllüoğlu, "Ne olur yük olmayın, yardımcı olun" dedi ve Böke'nin sözlerini yalanladı.

CHP'li Böke'nin iftirası AFAD Başkanı Güllüoğlu'na isyan ettirdi: Ne olur yük olmayın!
CHP'li Böke'nin iftirası AFAD Başkanı Güllüoğlu'na isyan ettirdi: Ne olur yük olmayın!
GİRİŞ 01.11.2020 15:39 GÜNCELLEME 01.11.2020 17:30
Bu Habere 214 Yorum Yapılmış

İzmir'de önceki gün meydana gelen depremin yaralı sarılmaya çalışılıyor. AFAD ve Kızılay'a bağlı ekipler başta olmak üzere, binlerce gönüllü depremzedelerin yardımına koşuyor. Bir yandan da enkaz çalışmaları aralıksız sürüyor. 

 

Tüm Türkiye İzmir'de yaşanan acıda tek yürek olmuşken, özellikle siyasetten bazı isimler yaptıkları açıklamalarla birlik ruhunu zedeliyor.

CHP'Lİ BÖKE'DEN ŞAŞIRTAN SÖZLER: REKLAM YAPMAYA KALKTI!

O isimlerden biri de CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke. AFAD'ın depremzedeler için kurduğu çadırlarda kalmak için isteyenlerin evinin hasarlı olduğunu iddia eden Böke, "Belediyelerimizin çadırlarını ise ihtiyaç sahibi olduğunu belirten herkes kullanabilir" dedi. Böke'nin iftirasını CHP'yle yakınlığıyla bilinen Halk TV haberleştirdi. 

 

Böke'nin iddiasına AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu yanıt verdi. Böke'ye tepki gösteren Güllüoğlu, "Ne olur yük olmayın, yardımcı olun" dedi. Güllüoğlu'nun sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle: 

"Enkazlarla mı uğraşalım, bu tür haberlerle mi bilmiyorum. Ne olur yük olmayın, yardımcı olun. İzmir Büyükşehir Belediyesinin de dahil olduğu koordinasyon ile ve eşit şartlarda yardımları ulaştırıyoruz.

Hiçbir binaya hasarlı olduğuna dair henüz belge verilmedi.

Ve de yüzlerce vatandaşımız şu an çadırları kullanıyor. Destek olan herkese teşekkür ederiz. Tekrar geçmiş olsun İzmir.

Deprem değil sağlam olmayan bina öldürür."

BAKAN YARDIMCISI ÇATAKLI: LÜTFEN SESSİZ OLUN!

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı da Söke'nin iddiasına yanıt verdi. Çataklı şu ifadeleri kullandı: 

"Böyle bir şey yok!

Yalan söylüyor demeyelim de yanlış biliyor diyelim.

AFAD 1040 çadır kurdu. (268’i boş, ihtiyacı olan istediği gibi gelir kalır) Kurulumlar AFAD koordinesinde devam ediyor.

Lütfen sessiz olun!

Arkadaşlarımız enkazın altında canları pahasına çalışıyor!"

HAMZA DAĞ: VATANDAŞA SAYGIMIZDAN SUSUYORUZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ da İzmir üzerinden ortaya atılan iddialara tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Dağ, "Bazı siyasetçilerden 'Enkazı kaldıran vinç belediyenin vinci, kepçeyi biz gönderdik, biz çalışıyoruz' gibi açıklamalara şahit oluyoruz. Yapılan bu açıklamalar, ekiplerimiz bir kişiye daha canlı ulaşmak için canı pahasına mücadele ederken olabilecek en gereksiz açıklamadır" ifadelerini kullandı. Dağ ayrıca şunları söyledi: 

"Bu mantık dışı açıklamalara, yalanlara ve mesnetsiz suçlamalara şu an için cevap vermeyi, depremde zarar gören vatandaşlarımıza karşı bir saygısızlık olarak görürüz. Bunun için susuyoruz. Yaralarımızı sardıktan sonra doğruları tek tek anlatacağız."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 214
  • hhüseyin 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu söylemleri ile hangi tarihte kaldıklarını gösteriyorlar. Kendiler bir zamanlar depremlerde vatandaşa kuru ekmek bile vermedilerya kendileri ile karıştırdılar heralde hükümeti :)
    Cevapla
  • samii 3 yıl önce Şikayet Et
    Bütün belediyeleri kazandılar tabi ki onların vinçleri çalışacak. Yenikapıda sergileme işine benzemez bu eşşek gibi gelip hizmet edeceksiniz. Şikatet etmeyin yapamıyorsanız istifa edeceksiniz.
    Cevapla
  • zafer 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu adi kadından memleket ne zaman kurtulacak.
    Cevapla
  • Kızıl elma 3 yıl önce Şikayet Et
    Cehape bu ülkenin deprem bölgesi olduğuna net delildir cehape varsa zaten zemin sallanıyor demektir allah bu ülkeyi depremden yani cehapeden bu korusun kâfirle uğraşmak değilde içerdeki hainlerle uğraşmak daha zor ayağa takılan çalı gibi bı rahat bıraksa ülke başka bir ülke olur inşallah her Avrupa ülkesine bir cehape olur başları beladan kurtulmaz yeter artık düşün milletin yakasından mazlumun hakkını koruyormuş nerde rakı masalarında allah korusun depremde etkilenen vatandaşlarımıza rabbim sabırlar versin.
    Cevapla
  • Yeşim 3 yıl önce Şikayet Et
    Selin hanımı çok seviyorum.
    Cevapla
  • yalın 3 yıl önce Şikayet Et
    Kişi sevdiğiyle beraberdir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!