TPAO yöneticilerine uygulanan Kıbrıs cezası uzatıldı

Avrupa Birliği, Doğu Akdeniz’deki sondaj faaliyetleri nedeniyle TPAO’nun iki yöneticisine uygulanan yaptırımların süresini bir yıl uzattı. AB bu kararla resmi açıklamalarla reddetmiş olsa da hala sözde Seville Haritası’nda çizilen sınırları esas aldığını ortaya koydu.

TPAO yöneticilerine uygulanan Kıbrıs cezası uzatıldı
TPAO yöneticilerine uygulanan Kıbrıs cezası uzatıldı
GİRİŞ 08.11.2020 07:18 GÜNCELLEME 08.11.2020 07:18
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Avrupa Birliği, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki sondaj faaliyetleri nedeniyle Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ferruh Akalın ile TPAO Arama Daire Başkanlığı Müdür Yardımcısı Ali Coşkun Namoğlu’na uygulanan yaptırımların süresini 1 yıl daha uzattı. Avrupa Konseyi’nden yapılan açıklamada yaptırım çerçevesinin 12 Kasım 2021 tarihine kadar uzatıldığı açıklandı. AB, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki doğal gaz arama ve sondaj çalışmalarını, sözde Kıbrıs Cumhuriyeti’nin (Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin) egemenlik haklarını ihlal ettiği iddiasıyla “yasa dışı” olarak nitelendirmiş ve 15 Temmuz 2019’da yaptırım kararı almıştı.

YENİ YAPTIRIM HAZIRLIĞI

Yeni Şafak'tan Kıymet Sezer'in haberine göre; Türkiye’nin garantörlüğünü hiçe sayan, GKRY’yi adanın tek sahibi olarak sözde Kıbrıs Cumhuriyeti olarak tanımlayan ve KKTC’yi tanımayan ülkelerin KKTC haklarını da göz ardı eden söz konusu hamle, Türkiye tarafından “yok hükmünde” sayılırken, Avrupa Komisyonu şimdi de Yunanistan ve GKRY lobisinin baskılarıyla Yunanistan ile Doğu Akdeniz’de yaşanan deniz sınırları anlaşmazlığı üzerinden Türkiye’ye yeni yaptırımlara hazırlanıyor. AB’nin Türkiye’nin Kıbrıs adası açıklarındaki sondaj faaliyetlerinin yanı sıra Doğu Akdeniz’de beklenen yeni yaptırım kararları, Seville haritası esas alınarak alınıyor. Bu kararlar, Avrupa Birliği’nin, Seville Haritası’nda Yunanistan ve GKRY’ye ait olduğu iddia edilen bölgelerde yapılan faaliyetleri “yasa dışı” saydığının açık bir göstergesi.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 8
  • karadut 3 yıl önce Şikayet Et
    Durmak yok yola devam. Allah var gam yok!
    Cevapla
  • Tamer Danacı 3 yıl önce Şikayet Et
    Ey halkım petlas varken fransız michelin alman continental almaya devam edecek misin
    Cevapla
  • Argıthanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    abd seçimlerinde kazananıda yanlarına alarak hareket etmek istiyollar artık. Allah var neler var görelim bakalım umarım umdukları dağlar buz tutarda görürler.
    Cevapla
  • kayserili 3 yıl önce Şikayet Et
    bu yunan sinsidir huylu huyunda ölmeden vaz geçmez.
    Cevapla
  • Harun 3 yıl önce Şikayet Et
    Turkıye bundan sonra daha dıkkatlı olmalı hersey olabılır tum kumpaslar bızım aleyhımıze .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü
3 penaltı kurtaran kaleci: Babam bana muska verdi!