Eski İYİ Partili Yavuz Temizer İYİ Parti'deki FETÖ iddialarına ve operasyonlara ilişkin Ahmet Hakan'ın CNN Türk'te yayınlanan Tarafsız Bölge programında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti'de, İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun FETÖ’cü olduğunu iddia eden İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’ın başlattığı FETÖ tartışması ve sonrasında gelen istifalarla partideki karışıklık daha da arttı.

OPERASYONU YAPAN KORAY AYDIN

Partideki FETÖ ve PKK birlikteliği ile ilgili iddialar hakkında programda telefonla söz alan Temizer İYİ Parti'ye bir operasyon çekildiğini ancak bu operasyonun 20 Eylül 2020 tarihinde Koray Aydın tarafından yapıldığını söyledi. Kavuncu'ya da tepki gösteren  Temizer "Biz İYİ Parti'yi tertemiz bir parti olarak kurduk. Biriyle ilgili bir şaibe varsa (İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu) gidecek aklanıp öyle gelecek" ifadelerini kullandı

"MUHARREM SARIKAYA'YA VERDİĞİ BİR DEMEÇTE İTİRAF ETTİ"

Temizer, programda bulunan İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz'a seslenerek  "İYİ Parti'ye bir operasyon yapılmıştır ve bunu Muharrem Sarıkaya'ya verdiği bir demeçte de itiraf etmiştir. Aynen şu lafı söylüyor diyor ki; 2019'daki kongrede 110 ile 150 arasını ben yaptım. Şimdi soruyorum Uğur Poyraz'a, Kotay Aydın'la ilgili disiplin soruşturması başlattınız mı? Genel Başkan çıkıp kürsüden "İşte demokrasi bu, şimdi İYİ Parti'de yarın Türkiye'de" dediği sırada partinin teşkilat başkanı partiye operasyon çekiyor ve hala daha teşkilat başkanı." dedi.

"SESİNİ ÇIKARMAYANLAR VEBAL ALTINDA"

Partide kazan kaynarken olaylara şahitlik edenlerin sessizliğine tepki gösteren Temizer "Ben Antalya'da mücadele verirken teşkilat başkanı Koray Aydın ilçe başkanlarına 399'u geçmeyin talimatı verdi. Sayın Genel Başkan, Koray Aydın'la benim aramda zor durumda kalınca 'Oğlum Ankara'ya dönüyorsun' dedi. 'Kabul ediyorum ama beni Genel Başkan Yardımcısı olarak atamayın ben kabul etmiyorum' dedim. Sayın Genel Başkandan 3 defa müsade istedim ben. Bugün itibarımızla oynanıyorsa, itibar suikastı yapılıyorsa ve bu arkadaşarın hiçbir tanesi sesini çıkarmıyorsa hepsi vebal altındadır." dedi.

UĞUR POYRAZ CEVAP VERMEDİ

Temizer'in partideki olaylar hakkıda defalarca Uğur Poyraz'ın ismini geçirmesine ve şahit tutmasına rağmen Poyraz'ın ne olumlu ne olumsuz hiçbir tepki vermemesi dikkat çekti.

 

Yorumlar 5 Yorum Var
  • Harunoğlu 19.11.2020 13:23
    İtibardan bahsedene bak yahu... Milliyetçilikten hangi yüzle bahsedebiliyorlar
  • Dervaz 19.11.2020 10:21
    Beter olun hdp nin kankalari
  • hasan 19.11.2020 08:07
    lan gidin kumda oynayin reisin yapacak işi çok
  • Bayram BOSTANCI 19.11.2020 06:16
    Meralin partisi karistikca karisiyor!
  • Capla hama 19.11.2020 01:58
    Bu ülkede bunlar.mevzu oluyorsa zaten biz batmışız demektir..