Sağlık Bakanlığı 12 bin personel alımı! ÖSYM başvuru kılavuzu açıklandı mı?

Sağlık Bakanlığı, KPSS Puanı baz alınarak taşra teşkilatları hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere ÖSYM tarafından yapılan Merkezi yerleştirme ile 12 Bin Sözleşmeli Sağlık Personeli alımı yapacak. Peki alımlar hangi kadrolar için yapılacak?

Sağlık Bakanlığı 12 bin personel alımı! ÖSYM başvuru kılavuzu açıklandı mı?
Sağlık Bakanlığı 12 bin personel alımı! ÖSYM başvuru kılavuzu açıklandı mı?
GİRİŞ 25.11.2020 09:15 GÜNCELLEME 25.11.2020 09:15

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamada, 12.000 sağlık çalışanı pozisyonun il ve Sağlık tesisleri dağılımının yer aldığı listeler, ÖSYM Başkanlığına teslim edilmiştir dedi. Bu kapsamda, tüm detaylar Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafına iletildi ve şu anda tercih kılavuz hazırlanıyor. Tercih kılavuzu her an yayınlanabilir. İşte detaylar...

 

KPSS BAŞVURU KILAVUZU YAYINLANDI MI?

Bakan Koca, yaptığı yazılı açıklamada, ‘’12 bin sağlık personeli alımına başlayacaklarını bildirdi. Bakan Koca, "Bakanlığımız taşra teşkilatı hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere, KPSS puanına göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile 12 bin sözleşmeli sağlık personeli alıyoruz’’ dedi. Tercih kılavuzunun ÖSYM’ye teslim edildi. Bu hafta içerisinde ilanın duyurulması beklenmektedir.

 

HANGİ UNVANLARDA ALIM YAPILACAK?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ‘’7 bini hemşire, 1700'ü ebe ve 2 bin 864'ü sağlık teknikeri/teknisyeni olmak üzere psikolog, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, diyetisyen, fizyoterapist, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçisi unvanlarında alım yapılacak" dedi.

MÜLAKAT YAPILMAYACAK!

Sağlık Bakanlığı alımını yapacağı 12 bin Sağlık Personeli Alımı için adaylara herhangi bir mülakat yapmayacak. Bakan tarafından gelen açıklamaya göre, "Gerekli Hazırlıklar yapıldıktan sonra tercih kılavuzu ÖSYM'nin İnternet sitesi üzerinde yayınlanacak ve adaylar tercihlerini bu kılavuzda belirtilen tarihler arasında yapabilecekler. ÖSYM tarafından merkezi yerleştirme ile yapılacak olan atamalarda Mülakat Olmayacak " dedi

BAŞVURU ŞARTLARI BELLİ OLDU MU? 

Başvuru şartları henüz belli olmadı ancak daha önce personel alımında açıklanan şartlar şu şekildeydi;
ÖSYM'nin yayımlayacağı kılavuzda bulunan sözleşmeli pozisyonları tercih eden adayların, 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile aynı Kanunun 48 inci maddesindeki şartları taşımaları gerekmektedir.657 sayılı Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesi kapsamında istihdam edilecek sözleşmeli pozisyonlara, 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi gereğince mavi kart sahibi olup mavi kartlılar kütüğüne kayıtlı adaylar ve yabancı uyruklu adaylar tercihte bulunamayacaktır.
KPSS Tercih Kılavuzunda belirtilen sözleşmeli pozisyonlara yerleşenlerin, yayımlanacak kılavuzda belirtilen sözleşmeli pozisyonları tercih etmeleri sistem tarafından engellenecektir. Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli aylığı alanlar ile 65 yaşını doldurmuş olanlar göreve başlatılmayacaktır.
Durumu “Başvuru Genel ve Özel Şartlarına” uygun olmayan adaylar ile yerleştirildiği sözleşmeli pozisyonun niteliklerini taşımayan, aranan nitelik ve şartları taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar, göreve başlatılmayacaktır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Olympiakos! Muhtemel 11'ler
Bakan Fidan: Netahyahu bölgeyi savaşa sürüklemeye çalışıyor