Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın, İrini Operasyonu’nun hukuksuz olduğu söyledi. Caşın “Bu haydutluk operasyonu Türkiye’yi küçük düşürme ve silah kaçakçılığı yaptığı algısını oluşturmayı amaçlıyor” diye konuştu.

Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın, Libya’ya giderken Avrupa Birliği ülkelerinin hukuksuz olarak Türk ticari gemisine operasyon yapması hakkında sert açıklamalarda bulundu. TRT Haber’e konuşan Casın bu operasyonun siyasi, askeri ve hukuki olarak bir skandal olduğunu söylerken yaşananları provakatif bir eylem olarak nitelendirdi.

Türkiye’nin mütekabiliyet hakkının doğduğunun altını çizen Caşın “Doğu Akdeniz, Ege, Boğazlar ve Karadeniz’den geçen bütün gemilere karşı Türkiye’nin mütekabiliyet hakkı doğmuştur. Bunu Almanlar da Yunanlılar da bilsin. Aynı hareketi hatta daha sertinin Türk gemilerinden yakında görecekler” ifadelerini kullandı.

Geminin taşıdığı yükün belli olduğunu söyleyen Caşın geminin bir ortağının da Alman bir şirket olduğu bilgisini de verdi. Almanya’nın kendi şirketinin ortağı olduğu bir gemiye haydutluk yaptığını belirten Caşın Almanya’dan gelen “Gemide yasak madde bulunmadı” açıklamasına ise “Guten Tag. Günaydın” şeklinde cevap verdi.

Operasyonun planlı olarak düzenlendiğini söyleyen Caşın bu haydutluk ile Türkiye’nin yasadışı silah kaçakçılığı yapan, korsanlık yapan bir ülke olarak gösterilmesinin ve Türkiye’nin küçük düşürülmesinin amaçlandığını ve belirtti.

Haydutluğu yapan Alman Hamburg gemisi ve geminin Yunan komutanına da seslenen Caşın “Rusya’nın gemileri Hafter güçlerine gemilerle silah taşıyor. O gemilere operasyon yapsınlar da görelim” ifadelerini kullandı.

Caşın sözlerine şöyle devam etti: “550 milyonluk Avrupa, 85 milyonluk Türkiye yerine 8-9 milyonluk Yunanistan ve Rum kesiminin tarafını tutuyor. Bu matematiksel ve tarihi bir hata. Yunanistan bizim düşmanımız değil ama Yunanlılar hayali bir düşman oluşturmak istiyor. Yunanistan ağlayarak Avrupa Birliği’nden ABD’den silah ve para dilenen zavallı bir ülke aslında. Buna Kıbrıs Rum Yönetimi’ni de katabiliriz. Bu olay aynı zamanda Türkiye’nin neden 12 mili savaş sebebi yapmakla da ne kadar haklı olduğunu gösterdi. Çünkü Yunanistan bu haydutlukta olduğu gibi bu hukuksuzluğu kullanarak Türk gemilerine istediği gibi operasyon yapmayı planlıyor. Almanya’nın yaptığı korsanlıktır ve gemiyi limana gitmekten alıkoyduğu için tazminat hakkı da doğmuştur. Sayın Merkel’in derhal Türkiye Cumhuriyeti’nden özür dilemesini bekliyorum. “

Yorumlar 11 Yorum Var
  • evladiosmanlı 25.11.2020 20:38
    Allah Rızası için................
  • Bremenli 24.11.2020 22:08
    yahu ne bekliyorsunuz hic mi tarih okumuyorsunuz barbarlardan türemistir germanlar ve danimarkalilar iskandinav ülkeleri tarihte barbarlar diye bilinen topluluktan türemistir bu herseyi anlatiyor beni üzen ise icimizde bulunan kör cahiller medeniyet avrupada diyenler yani barbarlarin kalintisi ülkelerde medeniyeti görenler ayrica arbarlar toplumundan türediklerini kendi tarihleri bile söylüyor arastirin görün
  • gurbetci 24.11.2020 18:27
    en kisa zamanda unutamiyacaklari bir ders verlmesi gerekiyor yoksa bundan sonra rahat durmayacaklar bu kesin
  • Sed 24.11.2020 18:17
    "yakında görecekler". Jonnilere halen torba borcumuz var, toplaniyor vereceklerimiz bu maymunlara, nereye kadar sabir? Nota karin doyurmuyor artik.
  • tunctunc 24.11.2020 18:04
    Göreceksiniz bunun altindan amerika cikcak..almanya ve yunanFistan burda sadece bir alettir.almanya amerikanin hala sava$ esiridir.hadi amerikan gemisen yapsinlar bakalim,! Rus gemisine yapsinlar bakalim.! Bunu amerikanin baskisi ile zorla yaprilar tabiki bal gibi planli ama amerikan planli bir alcaklik.Türkiyeyi deneme degil direk bindirme cikartma yaptilar.Türkiye islam aleminin ba$idir Türkiyeye yapilan islam alemine yapilmi$ sayilir ve araplar cok üzülüyor.
Daha fazla yorum görüntüle