24 Kasım 2020 Salı ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Cenk ŞENOĞLU

AKDENİZ’DE KORSANLIK
Alman fırkateyni uluslararası kuralları çiğneyerek Akdeniz’de Türk gemisine operasyon yaptı

Avrupa Birliği, Türkiye düşmanlığını abarttı, uluslararası skandala imza atarak Akdeniz’de korsanlığa başladı. BM kurallarını çiğneyerek Libya’ya giden gemilerde Libya hükümetininin onayını almadan İrini Harekatı’na kalkışan bir Alman fırkateyni Türkiye bayrakla ticari gemiye çıkarma yaptı. Yunan bir komutan tarafından yönetilen operasyonda Libya'ya gıda ve boya gibi muhtelif maddeler taşıyan gemi saatlerce aradı. AB, bu hareketle uluslararası sularda hiçbir somut sebep göstermeden herhangi bir gemiye operasyon yapılmasının da önünü açtı.


SKANDAL SAVUNMA
Avrupa Birliği çatısı altında gerçekleşen skandalda yer alan ülkelere nota verildi
 
Almanya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Christian Thiels, Akdeniz'de Türk gemisine dün yapılan hukuk dışı aramaya ilişkin 'Yaklaşık 4 saat içinde aramaya itiraz edilmemesi durumunda bunun aramaya onay verildiği anlamına geldiğini' söyledi. Thiels ayrıca geminin yükünde yasak olan herhangi bir malzeme bulunmadığını açıkladı. Ankara’daki AB, İtalya büyükelçileri ve Almanya maslahatgüzarı Dışişleri’ne çağrılarak yapılan operasyon protesto edildi ve bahsi geçen ülkelere nota verildi.


ELLERİNDE PATLADI
Yaycı: Gemide silah bulup AB Zirvesi öncesi Türkiye’yi zor durumda bırakmayı hayal ettiler

Alman fırkateynin Doğu Akdeniz'de Türk gemisini durdurarak hukuk dışı bir arama yapmasını "Türkiye'nin egemenlik haklarına doğrudan bir taarruzdur" sözleriyle değerlendiren Müstafi Tümamiral Cihat Yaycı, AB Zirvesi öncesi, Türkiye'ye karşı kullanılmak üzere koz elde etmeye kalktıklarını ancak bu denemenin ellerinde patladığını söyledi.


YENİ HASTA 6713
Son 24 saatte 161 bin 125 Kovid-19 testi yapıldı, 6 bin 713 kişiye hastalık tanısı konuldu

Sağlık Bakanlığı tarafından 23 Kasım koronavirüs tablosu, hasta, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı. Türkiye'de son 24 saatte 161 bin 125 Kovid-19 testi yapıldı, 6 bin 713 kişiye hastalık tanısı konuldu, 153 kişi hayatını kaybetti. Ağır hasta sayısı 4 bin 409 oldu, son 24 saatte 3 bin 254 kişinin Kovid-19 tedavisinin tamamlanmasıyla iyileşenlerin sayısı 377 bin 891'e yükseldi.


İSTİFA DEPREMİ
İyi Parti’den 15 kişi daha istifa etti

HDP ile kurulan ortaklık ve partideki FETÖ’cü çatlakları İyi Parti’yi iyice köşeye sıkıştırdı. İyi Parti Kayseri ve Gaziantep teşkilatlarında, aralarında kurucu ve yönetim kademesinde görev almış isimlerin olduğu 15 partili "Türk milliyetçileri ve Türk milliyetçiliği dışlanır hale gelmiştir" diyerek istifa etti..


FRANSA’NIN GÖZÜNÜ KAN BÜRÜDÜ
Paris’te mülteciler çadırlarından atıldı, yardım dernekleri kapatıldı

Fransa’da Müslümanlara karşı başlatılan cadı avı insanlık dışı boyutlara ulaştı. Paris’te kalan mültecilere polis tarafından baskın yapıldı, mültecilerin çadırları ve uyku tulumlarına el konuldu. Sokağa atılan mülteciler, polis tarafından coplanarak kentten atıldı. Görüntü alan gazeteciler de dövüldü. Diğer taraftan Bakanlar Kurulu, Baraka isimli bir İslami yardım derneğini kapadı. Kapatma gerekçesi olarak derneğin DEAŞ’a karşı yeterince kınayıcı açıklama yapmaması ve derneğin Facebook sayfasında yapılan yorumlar gösterildi. 


BAYRAĞI DİKTİ
İlham Aliyev, 27 yıl sonra işgalden kurtulan Ağdam’a bayrak dikti

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve eşi Mihriban Aliyeva işgalden kurtarılan Ağdam’ı ilk kez ziyaret etti. Yol boyunca sağlam tek bir binanın bile olmamasına dikkat çeken Aliyev, “Evlerimizi, köylerimizi yıkarak topraklarımızı kullanmışlar. Onlar işledikleri bütün askeri suçların hesabını verecekler” ifadelerini kullandı. Aliyev ayrıca Ağdam’a Azerbaycan bayrağını bizzat çekti.


RENCİDE OLMUŞ
Arınç: Sayın Cumhurbaşkanı çok ağır bir konuşma yaptı, rencide oldum

Bülent Arınç'ın Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala ile ilgili skandal "Tahliye edilmesi lazım" sözlerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Fitne ateşi" yorumu gelmişti. Yeni açıklama yapan Arınç, istifa sinyali verip, "Dünkü konuşma beni çok rencide etti. Sayın Cumhurbaşkanı çok ağır bir konuşma yaptı" dedi.

 

SİNCAR KUŞATILDI
Irak yönetimi ve Barzani’ye bağlı güçler bölgeye 6 bin asker ve polis gönderdi

PKK’lı teröristlerin Irak’ta yeni bir Kandil yapmak istediği Sincar’da tansiyon yükseliyor. Irak yönetimi ve Barzani’ye bağlı güçler bölgeyi kontrol etmek için 6 bin asker ve polis gönderdi. Anlaşma gereği Sincar’ın güvenliğinden Bağdat hükümeti sorumlu olacak. PKK’nın yanı sıra İran destekli Haşdi Şabi’nin de bölgeden çıkarılması planlanıyor.


YÜZDE 17 ZAM
Özel sektör ortalama yüzde 17 zam yapacak

Uluslararası danışmanlık şirketlerinin Türkiye’de yaptığı bir araştırma, pandeminin yol açtığı sıkıntılara rağmen özel sektör firmalarının yeni yılda çalışanlarına ortalama yüzde 17 oranında zam yapacağını ortaya koydu. Araştırma ayrıca, pandemi sonrası birçok şirketin çalışanlarına evden çalışma seçeneği sunmayı planladığını da gösterdi.


GALATASARAY’A DARBE
Sarı-kırmızılılar 10 kişi kalan Kayserispor ile 1-1 berabere kaldı

Süper Lig'in 9. hafta kapanış maçında Galatasaray, sahasında Hes Kablo Kayserispor ile 1-1 berabere kaldı. 63. dakikada Diagne’nin penaltı golüyle öne geçen sarı-kırmızılılar penaltıya sebep veren Muğdat’ın oyundan atılmasına rağmen üstünlüğünü koruyamadı. Kayserispor 71’de Campanharo’nun golüyle bir puanı kurtardı.


İSYAN ETTİ
Güneş: Çalıştığımın karşılığını alıyorum. Beni kimse paspas yapamaz

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş zoom aracılığıyla basın mensuplarıyla bir toplantı gerçekleştirdi. Maaşının 3.2 milyon euro olduğuna dair çıkan haberlere değinen Güneş "Maaşımla ilgili yalan haberler yapılıyor. Bir haber yapmışlar, her yere dağıtmışlar gidiyor. Ben çalıştığımın karşılığını alıyorum. Beni kimse paspas yapamaz!" ifadelerini kullandı.

Yorumlar 6 Yorum Var
  • Öğretmen 24.11.2020 18:45
    Bunların bu hareketleri beni daha fazla faşist yapıyor. Devam edin bir gün karşı karşıya gelirsek sizi dümdüz eder üzerinde keyif çayı içerim
  • SARIÇİÇEK 24.11.2020 17:50
    Makron kendi sonunu iyi hazırlıyor Canı cehendeme inşaAllah.
  • vatan yahut silistre 24.11.2020 16:50
    avrupalılar vaktiyle büyücü cadı içine şeytan kaçmış diye kadınları ateşte yakardı ?!
  • Gül 24.11.2020 16:32
    Bu adamada aşı bulun...
  • Bonjour 24.11.2020 15:08
    Türk istiparati yemledi uyanik yunan yemi yedi
Daha fazla yorum görüntüle