Ezan sesinden etkilenen ABD'li anne ve oğlu, Müslüman oldu

NEVŞEHİR'e tatil için gelen ABD'li doktor Ramona Smith (59) ile oğlu Michael Dunlop (28), duydukları sabah ezanından etkilenerek, Müslüman oldu. Ramona Smith 'Aliye Nur', oğlu da 'Zekeriya Davud' ismini aldı.

Ezan sesinden etkilenen ABD'li anne ve oğlu, Müslüman oldu
Ezan sesinden etkilenen ABD'li anne ve oğlu, Müslüman oldu
GİRİŞ 24.11.2020 18:32 GÜNCELLEME 24.11.2020 18:32
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

ABD'de yaşayan, alternatif tıp doktoru Ramona Smith, oğlu Michael Dunlop ile birlikte bir süre önce tatil için Dubai'ye gitti. Burada okunan ezandan etkilenen anne ile oğlu, İslam dinini araştırmaya başladı. Bu araştırmaları sürerken, tatilin kalan kısmında Türkiye'yi tercih eden Ramona Smith ile oğlu Michael Dunlop, yaklaşık 10 gün önce Nevşehir'e geldi. Tatil sırasında  konakladıkları otelin çevresindeki minarelerden yükselen ezan sesinden bir kez daha etkilenen anne ve oğlu, Müslüman olmaya karar verdi.



Nevşehir İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya'nın makamında gerçekleştirilen ihtida törenine katılan ABD'li anne 'Aliye Nur', oğlu da 'Zekeriya Davud' ismini alarak, şehadet getirip, Müslüman oldu. Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından müftü Altunkaya, İslam dininin temel esaslarıyla ilgili Amerikalı anne ve oğluna bilgi verdi. Altunkaya tarafından ihtida belgesi verilen anne- oğula, İngilizce Kur'an-ı Kerim meali ve peygamberlerin hayatını anlatan kitap hediye edildi.

Müslümanlığı seçen ABD'li doktor Ramona Smith, ilk kez Dubai'de dinlediği ezandan çok etkilendiğini belirterek, İslam dinini araştırmaya karar verdiğini söyledi. Bu konuda birçok eser okuduğunu söyleyen Ramona Smith, Kapadokya bölgesinde tatil yaptığı süreçte sabah ezanından da etkilenerek oğlu ile Müslüman olmaya karar verdiğini kaydetti.

 

 

YORUMLAR 30
  • Abdullah anki 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizimkiler de gavur oluyor. .
    Cevapla
  • selim kaptan 3 yıl önce Şikayet Et
    darisi chp nin basina, onlarda ezani yasaklamisti rahmetli itönü
    Cevapla
  • vatansever 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizim burda ezandan rahatsız olan dinden çıkıyor.
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    içimizdeki binlerce genci a.b.d. kültürüne kurban verdik veriyoruzda bunları kurtaracağımıza ..ee birtene ikitane a.b.d.li müslüman olmuşta ee ne yapak ...yahu bırakın bu aşağılık kompleksiden kurtulun artık..bizim içimizdeki bir genci yada kişiyi bin a.b.d.liye değişmem....
    Cevapla
  • MSELİM 3 yıl önce Şikayet Et
    günde beş defa ezan dinleyipte imana gelmeyen yerli gavurlara ne demeli.bunların binlercesi Müslüman olmuş bu iki abd linin tırrnağı olamaz. bahsettiğin içimizdeki bu gençlerin bir çoğunun boynunda haç var ve dansız düğünleride yoktur.
    Cevapla
  • Akıncı Imam 3 yıl önce Şikayet Et
    Senin zihniyetinde sıkıntı var...biz hakikata kavuşmuş bütün kardeşlerimize seviniriz. Senin bahsettiğin konu sistemden kaynaklı bu kardeşlerin suçu yok. Elhamdülillah de gec...
    Cevapla
  • selami 3 yıl önce Şikayet Et
    maşallah ne güzel elhamdülillah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı