Özel hastanelerde koronavirüs test ücreti ne kadar? Sağlık Bakanlığı açıkladı!

Artan koronavirüs vakaları sebebiyle özel hastanelere giden vatandaşlar, fahiş fiyatlardan muzdaripti. Sağlık Bakanlığı duruma el atarak özel hastanelerde PCR / koronavirüs testi fiyatlarını sabitledi. Peki özel hastanelerde koronavirüs testi kaç TL?

Özel hastanelerde koronavirüs test ücreti ne kadar? Sağlık Bakanlığı açıkladı!
Özel hastanelerde koronavirüs test ücreti ne kadar? Sağlık Bakanlığı açıkladı!
GİRİŞ 02.12.2020 09:35 GÜNCELLEME 02.12.2020 09:36
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Özel hastanelerde koronavirüs testlerinin fahiş fiyatlarla yapıldığı gündeme geldi. Birçok vatandaş yüksek fiyatlar ödeyerek test yaptırdıklarını Sağlık Bakanlığı'na şikayet etti. Bakanlık kamu kurumları ve valiliklere gönderdiği bir yazıyla uyarılarda bulundu. Ancak, devlet hastanelerinde ücretsiz olarak gerçekleştirilen koronavirüs testini özel hastanelerde ise fahiş fiyatlara yapıldığı belirlendi. Peki özel hastanelerde koronavirüs testi ne kadar?

 

ÖZEL HASTANELERDE KORONAVİRÜS TESTİ NE KADAR?

Ülkemizde koronavirüs testleri pandemi hastanelerinde ücretsiz bir şekilde yapılmaktadır. Sağlık Bakanlığı özel hastanelerde yapılan korona testi, PCR testi ücretinin en fazla 250 TL olması gerektiğini belirtti. Yani özel hastaneler bundan sonra korona testi için 250 TL'den daha fazla ücret alamayacak, bu ücretten daha fazla isteyenlere cezai işlem uygulanacaktır.

 

KORONAVİRÜS TESTİ NEREDE VE NASIL YAPILIR?

Sağlık Bakanlığı resmi internet sayfasında covid-19 testinin yapıldığı devlet ve özel hastaneleri listeledi.

Aşağıdaki bağlantıya tıklayarak il il koronavirüs testini yaptırabileceğiniz hastaneleri öğrenebileceksiniz.

TEST YAPILAN HASTANELERİN LİSTESİ

'SONUÇ KISA SÜREDE ÇIKSIN DİYE 600 TL İSTEDİLER’

Özel hastanelerin koronavirüs testi için 400-500 ve hatta 600 TL istediği belirlendi. Bir özel hastanenin ise test  sonucunun daha kısa sürede çıkması karşılığında 400 TL olan test ücreti için de 600 TL istediği ortaya çıktı.

Özel bir hastaneye  test olmaya gelenlerden Hasan Yılmaz, “Bu hastaneye birkaç hafta önce geldim. İki kişi koronavirüs testi için 700 TL istediler biz de kabul etmedik. Devlet hastanesinde testimizi olduk. Ayda iki kez koronavirüs testi bu hastanede yapmak istesem 1400 TL ödemem gerekecek. Neden bu ücreti buraya vereyim. Devlet hastanelerinde ücretsiz. Hastaneye 'ücret fazla geldi' dediğimizde 'testinizi isterseniz devlet hastanesinde yapabilirsin karşılığını aldık” dedi. Mustafa Yılmaz ise, “Devlet hastanelerinde koronavirüs testi ücretsiz yapılıyor. Özel hastaneler ise yıldız sayılarına göre ücretlendirme yapıyor. Bazı koronavirüs belirtilerim vardı. Devlet hastanesinde test yaptırmayı tercih ettim.  Özel hastanelerde 500- 600 TL kadar ücretlendirmenin olduğunu biliyoruz” ifadelerini kullandı.

“ÖZEL HASTANELER FİYATI ÇOK ABARTIYOR”

Hasta yakını Aşkın Su ise “Koronavirüs hastasıydım yakın zamana kadar şu an negatife döndüm. İlk testimi devlet hastanesinde yaptırdım. Diğer testlerimi özel hastanede yaptırdım. Bu süreç içerisinde birçok hastaneyle telefon görüşmesi yaptım. Biri 300 TL diğer 350 TL dedi. Özel hastanelerde sabit bir fiyatlandırma söz konusu değil. Özel hastaneler fiyatı çok abartıyor.  Neden bu kadar büyük farklar var anlayamıyoruz” ifadelerini kullandı.

“ACİL HASTAMIZ OLDUĞU İÇİN 380 TL OLAN TEST ÜCRETNİNİ KABUL ETTİM”

Hastane’nin test ücreti karşılığında fatura dahi vermediğini iddia eden Zafer Ulutaş da  “Bitlis’ten İstanbul’a geldim. Acil bir hastamız var. Bizden koronavirüs test ücreti için bu hastane 380 TL istedi, biz de verdik. Neden bizden bu ücreti istiyorsunuz, dediğimizdeyse özel hastanelerde böyle cevabını aldık. Bize koronavirüs testi  yapıldığına dair fatura bile vermediler. Test ücretsiz olması gerekirken ücret ödedik” diye konuştu.

YORUMLAR 2
  • Orhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Minareyi çalan kılıfını hazırlar. 250 tl test ücreti der, kalanı muayene ücreti, örnek alma ücreti vs halleder. 2-3 ayrı postan çekiyorlar ücreti zaten.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Vatandaş korona geçiriyor. Devlet hastanesi tekrar test yapmıyor. Vatandaş negatif sonuç getirmeden işine dönemiyor. Mecburen özele gitmek zorunda kalıyor. 250 tl. çok pahalı gelse de mecbur oluyor. Özele hep zenginler gider düşüncesi yanlış.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'den 10 yıl sonra Doğu Kudüs'te ilhak
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı