Akıncı Üssü davasında kararlar açıklandı! Ceza yağdı

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe teşebbüsünde komuta merkezi olarak kullandığı akıncı Üssü'nde yaşananlara ilişkin yargılama tamamlandı. "Sivil imamlar" ile Ankara'ya bomba yağdıran pilotların da yargılandığı 475 sanıklı dava bugün karara bağlandı. Mahkeme heyeti, yaklaşık üç yıl süren yargılamanın sonunda, 365'i tutuklu, 104'ü tutuksuz, 6'sı yakalamalı sanık hakkında hükmünü açıkladı.

GİRİŞ 26.11.2020 10:33 GÜNCELLEME 29.11.2020 10:46
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

15 Temmuz hain darbe girişiminde, darbe girişimini Akıncı Üssü'nden yöneten Kemal Batmaz, Hakan Çiçek, Nurettin Oruç ve Harun Biniş 79'ar kez ağırlaştırılmış müebbete çarptırıldı.


FETÖ ELEBAŞI GÜLEN VE ADİL ÖKSÜZ'ÜN DE ARASINDA BULUNDUĞU 6 FİRARİ SANIĞIN DOSYALARI AYRILDI

Akıncı davasında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ve sivil imam Adil Öksüz'ün de arasında bulunduğu 6 firari sanığın dosyasının ayrılması kararlaştırıldı.

ANKARA'YI VURAN PİLOTLARA YAKIT SAĞLAMIŞTI, 79 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET ALDI

Ankara'yı vuran pilotlara yakıt sağlayan eski İncirlik 10. Tanker Üs Komutanı tuğgeneral Bekir Ercan Van, 79 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis aldı. 

DARBE GİRİŞİMİNDE F-16 PİLOTLARINI YÖNLEDİRMİŞTİ, 79 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET ALDI

15 Temmuz darbe girişiminde darbeci F-16 pilotlarını yönlendiren eski yarbay Hakan Karakuş, 79 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

 


F-16'LARA BOMBALAMA TALİMATI VERMİŞTİ, 79 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET ALDI

Darbe girişimi sırasında F-16'lara bombalama talimatlarını ileten eski yüzbaşı Mustafa Mete Kaygusuz, 79 kez ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırıldı. 

ZEKAİ AKSAKALLI'YI DERDEST ETMEYE ÇALIŞAN EKİBİN BAŞINA 9 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

Dönemin ÖKK Komutanı Zekai Aksakallı'yı derdest etmeye çalışan ekibin başındaki eski albay Fatih Yarımbaş, 9 kez ağırlaştırılmış müebbet aldı. 

GALİP MENDİ'Yİ ALIKOYMUŞTU, AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET ALDI

15 Temmuzda dönemin Jandarma Genel Komutanı Galip Mendi'yi alıkoyan eski tuğgeneral Timurcan Ermiş, ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edildi. 

ESKİ PİLOT YÜZBAŞI HÜSEYİN TÜRK'E 79 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

TBMM, TÜRKSAT ve Polis Özel Harekat Dairesi'ni bombalayan eski pilot yüzbaşı Hüseyin Türk'e 79 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. 

ANKARA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNÜ BOMBALAYAN PİLOTLARA 3'ER KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

Darbe girişiminde Ankara Emniyet Müdürlüğünü bombalayan pilotlar Mehmet Yurdakul ve İlhami Aygül, 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edildi.

KÜLLİYE'NİN YAKININDAKİ 15 VATANDAŞI ŞEHİT ETMİŞTİ, 16 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET ALDI

Darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi yakınındaki 15 kişiyi şehit eden pilot Müslim Macit, 16 kez ağırlaştırılmış müebbete çarptırıldı. 

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNÜ BOMBALAMIŞTI, 3 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET ALDI

Darbe girişiminde Ankara Emniyet Müdürlüğü'nü bombalayan eski üsteğmen Mustafa Özkan, 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı. 

BOMBALANACAK YERLERİ BİLDİRMİŞTİ, 79 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET ALDI

Darbe girişimi sırasında F-16 pilotlarına bombalanacak yerleri bildiren eski yüzbaşı Ahmet Tosun, 79 kez ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırıldı.

VEYSEL KAVAK'A 79 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

Dönemin Hava Kuvvetleri Komutanlığı Genel Sekreteri eski albay Veysel Kavak'a, 79 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

TBMM'Yİ BOMBALAMIŞTI, 79 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET ALDI

Darbe girişimi sırasında TBMM'yi bombalayan eski pilot yarbay Hasan Hüsnü Balıkçı, 79 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

EMNİYET HAVACILIK DAİRESİ'Nİ BOMBALAMIŞLARDI, 8'ER KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET ALDILAR

Darbe girişiminde Emniyet Havacılık Dairesi'ni bombalayan pilotlar Mehmet Çetin Kaplan ve Ertan Koral'a 8'er kez ağırlaştırılmış müebbet verildi.

ALİ DURMUŞ'A 79 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

15 Temmuz'da Hava Kuvvetleri Komutanlığı Genel Sekreterliğinde görevli eski albay Ali Durmuş, 79 kez ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edildi.

HAVA KUVVETLERİ HAREKAT MERKEZİNİ ELE GEÇİRMEYE ÇALIŞMIŞTI, 79 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET ALDI

15 Temmuz'da Hava Kuvvetleri Harekat Merkezini ele geçirmeye çalışan eski tuğgeneral Kemal Mutlum, 79 kez ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırıldı.

RECEP SAMİ ÖZATAK'A 79 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

Eski Hava Kuvvetleri Komutanlığı Lojistik Başkanlığı Sistemler Daire Başkanı tuğgeneral Recep Sami Özatak, 79 kez ağırlaştırılmış müebbete çarptırıldı.

MURAT BİCİL'E 79 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

Akıncı davasında, darbe girişimi sırasında üssün Harekat Plan Subayı olan eski binbaşı Murat Bicil, 79 kez ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırıldı.

ALİ KARABULUT'A 79 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

Darbe girişimi sırasında 143. Filo harekat subayı olan eski binbaşı Ali Karabulut, 79 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullanılan Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin, "sivil imamlar" ile Ankara'ya bomba yağdıran pilotların da arasında bulunduğu 365'i tutuklu 475 sanıklı davada karar açıklandı. 

SON SÖZLERİ SORULDU

Duruşma, Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki 1800 kişilik salonda görüldü. Mahkeme Başkanı Selfet Giray, önceki celselerde duruşmaya katılmayan bazı tutuksuz sanıklara son sözlerini sordu, ardından kararı açıkladı.

Öte yandan güvenlik önlemleri kapsamında duruşmayı izlemek için araçlarıyla gelenler, 3 ayrı güvenlik noktasından geçerek kampüse alındı. Sanık yakınları, taraf avukatları, müştekiler ve basın mensupları, HES kodu sorgulandıktan sonra duruşma salonunun olduğu binaya girdi.

Burada sanık yakınları ve müştekiler ayrı ayrı salonlardan Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden duruşmayı takip edildi. Taraf avukatları ile basın mensupları ise duruşmanın görüldüğü ana salonda davayı izledi. Salon dışında ve içinde yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekerken stajyer ve cübbesi olmayan avukatlar mahkeme salonuna alınmadı.

3 YIL SÜRDÜ

Darbe girişiminden sonra ismi "Mürted" olarak değiştirilen Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığı, FETÖ'nün ihanet girişiminin yönetildiği ana karargah olarak kullanıldı.

İhanet girişiminin ilk saatlerinde, terörle mücadele bahanesiyle bir gün önceden mühimmat yükletilen uçaklar peş peşe pist başı yapmaya başladı.

O gece 25 pilot, F-16 uçağı kullandı. Bunlardan 11'i Ankara'daki çeşitli yerlerin bombalanması eylemine katıldı.

Bu uçakların saldırıları sonucunda 68 kişi şehit düştü, 222 kişi de yaralandı. Ayrıca milyonlarca lira hasar oluştu.

Aynı saatlerde, darbe girişimine karşı tepki göstermek için üssün nizamiyesinde toplanan vatandaşları da hedef alan darbeciler, 9 sivili daha katletti.

Dönemin Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi'nin de arasında bulunduğu çok sayıda kişi, günler öncesinden hazırlanan Akıncı'daki mahzenlerde rehin tutuldu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 55
  • BoynuBükük 3 yıl önce Şikayet Et
    Sevinemiyorum, mümtezar ve nazlı bile salınabiliyorsa birkaç sene sonra mevzu küllenince hepsi salınacaklar bence , öyle değil diyen bu ikisinin mevzuuna baştan baksın..
    Cevapla
  • Malazgirt...71 3 yıl önce Şikayet Et
    Hiçbir Fetö'cüyü yanyana kotese koymamalı.....
    Cevapla
  • Cemal 3 yıl önce Şikayet Et
    bu olayın anlatıldığı gibi olduguna inanmayan kişi sayısı oldukça fazla özellikle gencler inanmıyor çıkar kavgası işte kavga gürültü birileri masum kandırılmış birileri suçlu hain olarak bakıyorlar
    Cevapla
  • YUNUS ASLAN 3 yıl önce Şikayet Et
    Elhamdulillahi Rabbil alemin.
    Cevapla
  • yiğido 3 yıl önce Şikayet Et
    Üzerime kurşun sıkılan birisi olarak boyunlarını dar ağacında kırılarak ölmelerini çoook isterdim. bunun Allah için söylüyorum. o geceyi unutmamız mümkün değil. ailem le helallaşarak evden çıkmıştım. çok güzel kardeşlerimiz şehit oldu. Allah fetöcüleri Cehenneme koysun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler