Erdoğan: O zaman da ifade ettim ama anlaşılmakta zorlandık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çevrim içi düzenlenen "4. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi"ne canlı bağlantıyla katıldı. "Kadınların karşı karşıya bulunduğu şiddet ve ayrımcılık gibi sorunlarla ilgili çok büyük hassasiyet gösterdik." diyen Erdoğan, "Bilindiği gibi 2016'da 4.5G bu yapıya geçmiştik. Şimdi 5G sürecindeyiz. O zaman da ben bunu ifade ettim ama anlaşılmakta biraz zorlandık." diye konuştu.

GİRİŞ 26.11.2020 11:33 GÜNCELLEME 26.11.2020 12:05
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çevrim içi düzenlenen "4. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi"ne canlı bağlantıyla katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar:

"KADINLARIN KARŞI KARŞIYA KALDIĞI BULUNDUĞU ŞİDDET VE AYRIMCILIK GİBİ SORUNLARA ÇOK BÜYÜK HASSASİYET GÖSTERDİK"

Her yenilik gibi dijitalleşme de yeni sorunları getiriyor. Çevremizdeki tüm ilişkileri kökten değiştiren bu olgunun dışında kalmak olmaz.

Maddi-manevi tüm ihtiyaçlarıyla insana hizmet için çalışmayan her mekanizma sonuçta zulüm üretir.

Kadınların karşı karşıya bulunduğu şiddet ve ayrımcılık gibi sorunlarla ilgili çok büyük hassasiyet gösterdik. Teknolojinin tüm imkanlarını kullandık. Kadının gücünün de kendisine duyulan saygıdan ve haklarını kullanabilme imkanından kaynaklandığını unutmadan yolumuza devam edeceğiz.

Dünya yaklaşık 1 asırdır süren küresel, siyasi ve ekonomik güç dengelerinin sarsılmasının sancılarını yaşıyor. Koronavirüs salgını bu sarsıntıyı hızlandırmıştır.

Bu süreçte dünyadaki üretim, dağıtım, ticaret, teknoloji ve insan gücü kaynaklarındaki tekelleşmenin nasıl vahim sonuçlara yol açacağı acı bir şekilde görülmüştür.

Suçu sığınmacılara, yabancılara, müslümanlara atarak bu eksikliğin üzerinin örtülmeye çalışıldığına şahit oluyoruz. Dijital faşizme karşı hep birlikte mücadele etmeli, çözüm yolları aramalıyız. İnsan hayatını kolaylaştıracak her yeniliğin başımızın üzerinde yeri vardır.

DİJİTALLEŞMEDE ALINAN YOL
Türkiye dijitalleşme konusunda oldukça iyi bir seviyeye gelmiştir.

Ülkemizdeki bilgi ve teknoloji sektörünün hacmi 18 yılda 20 milyar dolardan 132 milyar dolara yükseldi.

Sektörün üzerimizdeki yatırımları 100 milyar TL'yi aştı.

Mobil hizmetlerden faydalanan abone sayısı nüfusumuzla aynı rakama ulaştı.

Geniş bant internet abone sayısı 77 milyonu, sabit geniş bant abone sayısı 14 milyonu, fiber abone sayısı 3.5 milyonu, makineler arası iletişim abone sayısı 6 milyonu geride bıraktı.

5G MESAJI

Bilindiği gibi 2016'da 4.5G bu yapıya geçmiştik. Şimdi 5G sürecindeyiz. O zaman da ben bunu ifade ettim ama anlaşılmakta biraz zorlandık.

5G, akıllı şehirler, akıllı ulaştırma hizmetleri, akıllı hastaneler gibi nice hizmetin altyapısını oluşturacaktır. Yerli 5G teknoloji altyapısını kurmadan bu süreci yönetemeyiz. Bunun için tüm firmalarımızdan hızlı, etkin hareket etmesini bekliyoruz.

5000'e yakın elektronik devlet hizmetinden yaklaşık 50 milyon vatandaşımız istifade edebiliyor. Geçmişte basit amaçlarla yapılan siber saldırılar artık devletler düzeyine çıkmıştır.

Türkiye siber saldırılara en çok uğrayan ülkelerin başında geliyor. Türkiye'nin verisi Türkiye'de kalmalı anlayışıyla başlattığımız çalışmalarda henüz istediğimiz yere gelemedik.

 

 

YORUMLAR 7
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    5G istemiyoruz daha fazla radrasyon daha fazla mantetik alan daha fazla kanser istemiyoruz ha isteyen varsa 5G kendine taksin baz istasyonunu ve bizden uzakta yasasin o zman daha hizli veri aktarimimi yapiyor daha hizli bilimsel calismami yapiyor daha hizli filmmi izliyor ne yapacak yapsin ama bizden uzak durun
    Cevapla
  • nazmi 3 yıl önce Şikayet Et
    Hata yapıyorsun reis birine tam yetki ötekine esir olmaz yanlış yapıyorsunuz kadınlara bişey demeye korkar oldu erkekler yanlış reis bu tutumunuz
    Cevapla
  • Misafir 65 3 yıl önce Şikayet Et
    5g ile bütün mahremiyet ortadan kalkacak ve kölelik sistemi başlayacak. Istedikleri insanları kontrol edecekler .
    Cevapla
  • mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    kadına şiddet diye bir ayrım hatadır, şiddetin kadını erkeği hayvanı canlısı olmaz. şiddet şiddettir. şiddetin cezası belirlenmelidir ve ayrımı olmamalıdır.
    Cevapla
  • Hadi bir müjde 3 yıl önce Şikayet Et
    4g gelmeyen bölgeler var öncelik oralar olsun türkiye istanbuldan ibaret del
    Cevapla
  • şükret 3 yıl önce Şikayet Et
    Orası neresi bize söylede oraya taşınalım. Doğal bir yer mi kaldı. Her yer baz istasyonu
    Cevapla
  • Ekrem 3 yıl önce Şikayet Et
    Yat kalk şükret 5g kanser ve ölüm, küreselcler boncukluyor sadece ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama