26 Kasım 2020 Perşembe ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Serdar GÜNEŞ

CEVABI VERİLECEK
MGK açıklaması: İrina Harekatı kapsamında gerekli adımlar atılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sona erdi. 4,5 saat süren toplantının ardından açıklama yapıldı. Terörle mücadelenin devamı, Azerbaycan’a destek, Kıbrıs Türklerinin haklarının savunulması konusunda Türkiye’nin tutumunun süreceği belirtilen açıklamada Doğu Akdeniz vurgusu da yapıldı. MGK açıklamasında Libya hükümetine yönelik aleni bir ambargoya dönüşen ‘İrini Harekâtı’ kapsamında geri adımların atılacağı belirtildi.


28 BİN 351 YENİ VAKA
Son 24 saatte 164 bin 547 Kovid-19 testi yapıldı, 6 bin 814 kişiye hastalık tanısı konuldu

Sağlık Bakanlığı tarafından 25 Kasım koronavirüs tablosu, hasta, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı. Türkiye'de son 24 saatte 164 bin 547 Kovid-19 testi yapıldı, 6 bin 814 kişiye hastalık tanısı konuldu, 168 kişi hayatını kaybetti. İlk kez açıklanan günlük vaka sayısı ise 28 bin 351 oldu.


ÜÇ ŞEHİRDE ÜÇÜNCÜ ZİRVE
Koca: Aşı bedava olacak, test fiyatı 250 TL’yi geçmeyecek

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. İstanbul, Bursa, İzmir'in salgında üçüncü zirveyi yaşadıklarını ifade eden Koca PCR testi için tavan fiyatın 250 lira olduğunu ve koronavirüs aşısının tüm vatandaşlar için ücretsiz olacağını yineledi.


SIKI DENETİM
Dört gün boyunca 81 ilde çok sıkı salgın denetimleri yapılacak

İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine 'Covid-19 Denetimleri' konulu genelge gönderdi. Genelgeye göre 26¬-27¬-28¬-29 Kasım 2020 tarihlerinde tüm il ve ilçelerde, başta pazar yerleri, toplu taşıma araçları ve alışveriş merkezleri olmak üzere vatandaşların kalabalık şekilde bulunabildiği yerlere yönelik yoğunlaştırılmış denetimler yapılacak.


5 TERÖRİST TESLİM OLDU
İkna çalışmaları sonucu 2020’de teslim olan terörist sayısı 215 oldu

Terör örgütü PKK’da çözülme devam ediyor. İçişleri Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre ikna çalışmaları neticesinde; PKK terör örgütünden kaçan 5 terör örgütü mensubu daha ülkemize giriş yaparak güvenlik güçlerine teslim oldu. Böylelikle 1 Ocak’tan bugüne kadar teslim olan örgüt mensubu sayısı 215'e yükseldi.


SUÇ DUYURUSU
Kılıçdaroğlu’nun öğretmenler hakkındaki sözleri üzerine Eğitim-Bir-Sen harekete geçti

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun öğretmenler arasında ayrımcılık yapan sözleri hakkında Eğitim-Bir-Sen suç duyurusunda bulundu. Kılıçdaroğlu Salı günü partisinin grup toplantısındaki konuşmasında "Mevcut iktidarın peşinden giden öğretmen varsa, kimse kusura bakmasın ben ona öğretmen demem" ifadelerini kullanmıştı.


KORKUTAN AÇIKLAMA
Özener: Türkiye’de her an 7’nin üzerinde bir deprem olabilir

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener korkutan açıklamalarda bulundu. Türkiye’deki fay hatlarının hareketli olduğunu belirten Özener her an 7'nin üzerinde bir depremin meydana gelebileceğini vurguladı.


FRANSA’DAN SKANDAL KARAR
Fransız senatosu, Dağlık Karabağ’ın tanınmasını öngören teklifi kabul etti

Fransa Senatosu, yapılan oylama ile Fransız hükümetinden "Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'nin" tanınmasını öngören teklifi 305 oyla kabul etti. Bu karar sonrası Azerbaycan'dan Fransa'ya çok sert yanıt geldi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, Fransız Senatosunun söz konusu kararını "sıradan bir kağıt parçası" olarak nitelendirdi.


ZOMBİ VİRÜS KORKUSU
Danimarka’da itlaf edilen milyonlarca vizon toprak üzerine çıktı

Danimarka’da yeni tip corona virüsün mutasyona uğradığı gerekçesiyle öldürülen milyonlarca vizon toprağın altından yükselmeye başladı. Söz konusu olay, ülkede yeni virüs salgınlarının artabileceği endişesine yol açtı. Danimarka geçtiğimiz haftalarda ülkedeki tüm vizonların itlaf edilmesi için çalışmalara başlamış ve 200’ü aşkın insanın Cluster-5 adı verilen mutant korona virüsle enfekte olduğunu duyurmuştu.


HER AN VURABİLİR
İsrail ordusu, ABD’nin İran’ı ihtimaline karşı teyakkuzda

ABD Başkanı Donald Trump görevi bırakmadan önce İran’ı vurmak istiyor. İsrail basınına göre daha önce nu arzusundan zor vazgeçirilen Trump henüz ikna olmadı. Gazetenin iddiasına göre Trump'ın her an İran’ı vurabilme ihtimaline karşı İsrail hükümeti orduya "hazırlıklı olun" talimatı verdi.

BİST’TEN TARİHİ REKOR
Endeks 1.325,47 puanla rekor seviyeden tamamladı.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Gün içinde 1.341,91 puana ulaşarak kendi rekorunu kıran BİST 100, günü yüzde 0,34 değer kazancıyla ve 1.325,47 puanla rekor seviyeden tamamladı.


FUTBOLUN ACI GÜNÜ
Arjantinli efsane Maradona 60 yaşında hayatını kaybetti

Arjantinli efsane futbolcu Diego Armando Maradona 60 yaşında hayatını kaybetti. Tigre'deki evinde bulunan efsanenin geçirdiği kalp krizi sonrasında yaşamını yitirdiği kaydedildi. Maradona beynindeki pıhtı nedeniyle kısa süre önce bir ameliyat geçirmişti.

Yorumlar 6 Yorum Var
  • SAÇMA HABER 08.12.2020 19:45
    ÖLÜ VİZONLAR İÇİNDE BİRİKEN GAZLARDAN DOLAYI TOPRAĞIN ÜSTÜNE ÇIKIYOLAR BU DURUM KARŞISINDA İNSANLAR DURUMA TEPKİ GÖSTERMEK ADINA ZOMBİ VİZON TAGINI AÇIYOLAR YANİ ORTADA ZOMBİ İLE ALAKALI BİŞEY YOk
  • Vatandaş 26.11.2020 18:15
    Toprağın altında yükselmekmi... biraz açıklayıcı olsanızda bizde öğrensek...
  • isimsiz 26.11.2020 15:50
    darısı başka ülkelere inşaallah münafıklara ve kafirlere inşaallah allah bela ve musibetler yağdırdsın tüm münafık ve kafirlerin başına amin
  • murat 26.11.2020 15:30
    Sayın bakanın hastaneleri bir denetleyen bir normal vatandaş gibi müfettişler gitsin test fiyatları 250 tl mi kaçlira 500 tl 250ye yapan hastane duymadım 400 ve 500 tl
  • Muharrem Karakaş 26.11.2020 14:20
    "öldürülen milyonlarca vizon toprağın altından yükselmeye başladı" Bu nedemek şimdi? Ne bir görüntü ne de bir detay var?
Daha fazla yorum görüntüle