TSK subay alımı devam ediyor! Başvuru ekranı ve şartları...

Türk Silahlı Kuvvetleri 2020 yılı dış kaynaktan muvazzaf subay alımı için başvuru kılavuzunu yayınladı. Söz konusu subay alımı için başvuru işlemleri başladı. Başvuru şartları ve ilanın tüm detayları haberimizde.

TSK subay alımı devam ediyor! Başvuru ekranı ve şartları...
TSK subay alımı devam ediyor! Başvuru ekranı ve şartları...
GİRİŞ 04.12.2020 16:12 GÜNCELLEME 04.12.2020 16:12
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Türk Silahlı Kuvvetleri, en az 60 KPSS puanı ile alım yapılacak olan subay alımı ilanını yayınlandı. Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığına (yer sınıflarına) muvazzaf subay adayı olarak istihdam edilmek üzere kimlerin başvuru yapabilecekleri, başvuruların nasıl ve nereye yapılacağı, seçim aşamaları, değerlendirme esasları ile muvazzaf subaylığa ilişkin genel bilgiler aşağıda yer almaktadır. İşte detaylar…

 

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

(1) 01 Ocak 2020 tarihi itibarı ile düzeltilmemiş nüfus kaydına göre;

 

(a) Lisans düzeyinde mezunlar için 27 yaşından büyük olmayanlar (01 Ocak 1993 ve daha sonraki doğumlular),

(b) Lisansüstü eğitimini tamamlamış olanlar için 32 yaşından büyük olmayanlar (01 Ocak 1988 ve daha sonraki doğumlular),

(2) Yurt içinde en az dört yıl ve daha fazla süreli fakülte/yüksekokulların TABLO (1-3)’de gösterilen kaynak okul programlarından mezun olanlar (eş değer programlar dikkate alınmayacaktır),

(3) Öğrenimlerini yurt dışında tamamlayanlardan, mezun oldukları programın TABLO (1- 3)’de gösterilen kaynak okul programları ile denkliği Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) onaylanmış (belge ile) olanlar, (bu durumda olan adaylar, başvuru ekranından “Eğitim Bilgileri” başlığının altında bulunan ‘Eğitim Bilgisi Ekle’ butonuna tıklayarak açılan penceredeki bilgileri girecek, daha sonra ‘Ekle’ düğmesine tıklayarak girdiği bilgileri kaydedecek, müteakiben “Eğitim Bilgileri” alanında bulunan ‘Diploma/Denklik Bel. Yükle’ butonuna tıklayarak, önceden taratılmış denklik belgesini sisteme yükleyecektir, söz konusu belgeyi sisteme yüklemeyen adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.)

(4) Tablo (1-3)’deki sınıflara müracaat edecek adaylardan; 2019 veya 2020 yılları Kamu Personeli Seçme Sınavı sonucunda KPSS P3 Lisans Puanı en az 60 olanlar, (her iki yılda da sınava katılmış olanların en yüksek puanı esas alınacak, 2018 yılı ve öncesi KPSS puanı kabul edilmeyecektir)

(5) Pratisyen Tabip, Diş Hekimi, Veteriner Hekim ve Eczacı sınıflarına müracaat edecek adaylar için KPSS şartı aranmayacak (dalında uzmanlık bitirmiş olan adayların adaylıkları kabul edilmeyecek), bu adaylardan MSB.lığınca yapılacak/yaptırılacak genel kültür sınavından en az 50 puan alanlar değerlendirmeye alınacaktır. Bu maksatla Pratisyen Tabip, Diş Hekimi, Veteriner Hekim ve Eczacı sınıflarına müracaat edecek adaylar, ikinci seçim aşamasından önce Genel Kültür Sınavına tabi tutulacak, bu sınavda başarılı olmaları durumunda ikinci seçim aşamasına katılmak üzere çağrı yapılacaktır.

(6) Tablo-1’deki (K.K.K.lığı kadroları) Yabancı Dil Öğretmenliklerine müracaat edecek adaylar için;

(a) KPSS P3’den en az 60 alanlar ve ilave olarak, ÖSYM tarafından yapılan son iki yıl içerisindeki (2019-2020) ilgili yabancı dil sınavından (YDS/E-YDS) en az 60 not almış olanlar, [Ermenice, Gürcüce, Arnavutça, Boşnakça, Korece ve Çince için TABLO-1’deki lisans bölümlerinden mezun olmak şartı aranacak, (YDS/E-YDS) şartı aranmayacak ) (yurt içi eş değer programlar dikkate alınmayacak)] (25.02.2016 tarihli ÖSYM Yönetim Kurulu kararında belirtilen Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlik Tablosunda belirtilen yabancı dil sınavlarından notu olan adaylar için ilgili YDS notuna denk yabancı dil sınav notu kabul edilecektir.)] Adayların YDS sınavı haricindeki sınav notu belgesini “sınav bilgileri sınav bilgisi ekle” alanından sisteme yüklemeleri gerekmektedir. Belgelerini sisteme yüklemeyen adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.

(7) Tablo-2’deki (Dz.K.K.lığı kadroları) öğretmen ve mühendis kontenjanlarına müracaat edecek adaylardan KPSS P3’den en az 60 alanlar ve ilave olarak; Öğretmen sınıfı için ÖSYM tarafından yapılan son iki yıl içerisindeki (2019-2020) ilgili yabancı dil sınavından (YDS/E-YDS) en az 70, mühendis sınıfı için en az 60, lisans mezuniyet akademik not ortalaması asgari 2,75 (4’lük not sisteminde) olanlar [(Adayların mezuniyet akademik not ortalaması evrak kontrol aşamasında kontrol edilecektir), (25.02.2016 tarihli ÖSYM Yönetim Kurulu kararında belirtilen Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlik Tablosunda belirtilen yabancı dil sınavlarından notu olan adaylar için ilgili YDS notuna denk yabancı dil sınav notu kabul edilecektir.)] Adayların YDS sınavı haricindeki sınav notu belgesini “sınav bilgileri sınav bilgisi ekle” alanından sisteme yüklemeleri gerekmektedir. Belgelerini sisteme yüklemeyen adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.

(8) Tablo-3’deki (Hv.K.K.lığı Kadroları) İngilizce Öğretmenliği için KPSS P3’den en az 60 alanlar ve ilave olarak, KPSS P121-13 Lisans puanı en az 70 olanlar; Tablo (1 ve 3)’deki Beden Eğitimi Öğretmenliği için KPSS P3’den en az 60 alanlar ve ilave olarak KPSS P121-17 Lisans puanı en az 70 olanlar [Tablo (1 ve 3)’deki Beden Eğitimi Öğretmenliği ile Tablo-3’deki İngilizce Öğretmenliği Adaylarına Çağrı kriteri olarak KPSS P3 esas alınacak olup, adayların KPSS P121 puanları ise evrak kontrol aşamasında kontrol edilecektir.],

(9) Tablo-3’deki (Hv.K.K.lığı Kadroları) Mühendislik kontenjanları için KPSS P3’den en az 60 alanlar ve ilave olarak, ÖSYM tarafından yapılan son iki yıl içerisindeki (2019-2020) ilgili yabancı dil sınavından (İngilizce) (YDS/E-YDS) en az 60 alanlar (25.02.2016 tarihli ÖSYM Yönetim Kurulu kararında belirtilen Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlik Tablosunda belirtilen yabancı dil sınavlarından notu olan adaylar için ilgili YDS 60 notuna denk yabancı dil sınav notu kabul edilecektir), Adayların YDS sınavı haricindeki sınav notu belgesini sınav bilgileri sınav bilgisi ekle alanından sisteme yüklemeleri gerekmektedir. Belgelerini sisteme yüklemeyen adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.

(10)Kanuni sebeplerle (öğrenim, tecil vb.) henüz askerlik yükümlülüğünü yerine getirmemiş olanlar,

(11)Askerlik hizmeti devam etmekte olan yedek subay, yedek astsubay, erbaş ve erler,

(12)Askerlik hizmetinden terhis olanlar (hakkında “yedek subay olamaz”, “yedek astsubay olamaz” kararı olanlar başvuramazlar),

(13)Herhangi bir kurum veya kuruluşa karşı mecburi hizmet sorumluluğu olmayan ve kazandığı mesleki sıfatı nedeni ile ileride sınıf değişikliği isteminde bulunmayacağını taahhüt edenler, başvurabilecektir.

BAŞVURU İŞLEMLERİ BAŞLADI

Adaylar, başvurularını en geç 10 Aralık 2020 tarihine kadar gerçekleştirecekler. Başvurular sadece https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinden, e-devlet şifresi ile giriş yaparak, çevrimiçi (online) olarak yapacaklardır. Şahsen, posta kanalı ile, dilekçe ile veya diğer şekillerde yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

BAŞVURU EKRANI

BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ!

YORUMLAR 3
  • ibrahim turgut 3 yıl önce Şikayet Et
    Muhasebe ve Finansal Yönetim mezunları başvuru yapamıyor mu acaba ? Sınav Bilgileri kısmında kpss sınavı tercihini işaretleyemiyorum
    Cevapla
  • Asker 3 yıl önce Şikayet Et
    Subay alırken biraz dikkat edin ya her çakkalı almışsınız hakkedeni alın
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş en doğrusunu söylemiş haklı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
MİT'ten nokta operasyon: Rojda Bilen etkisiz hale getirildi
Alçakça anlaşmayı duyurdu!