2020 KPSS Önlisans branş bazında sıralama açıklandı! |ÖSYM Önlisans başarı durumu ve sıralama!

KPSS önlisans branş bazında sıralama ÖSYM tarafından açıklandı. KPSS önlisans sınav sonuçlarının ilan edilmesinin ardından adaylar kendi alanlarında sınava giren adaylarla birlikte sıralamalarını merak ediyordu. Öğrenciler branş bazlı sıralama ile kendi durumlarını değerlendirecek ve sıralamalarını görüntüleyecek. Peki KPSS önlisans branş bazında sıralama nasıl görüntülenir? 2020 Önlisans KPSS alan sıralaması öğrenme

2020 KPSS Önlisans branş bazında sıralama açıklandı! |ÖSYM Önlisans başarı durumu ve sıralama!
2020 KPSS Önlisans branş bazında sıralama açıklandı! |ÖSYM Önlisans başarı durumu ve sıralama!
GİRİŞ 30.11.2020 13:31 GÜNCELLEME 30.11.2020 13:31

25 Ekim’de gerçekleştirilen KPSS önlisans sınavı sonuçları 26 Kasım’da adayların erişimine açıldı. ÖSYM düzenlenen Kamu Personeli Seçme sınavının ardından aynı alanda sınava giren adayların kendilerini değerlendirmeleri için branş bazında sıralamalarını açıklıyor. KPSS önlisans branş bazında sıralama ÖSYM tarafından sabah saatlerinde açıklandı. Adaylar tercih dönemi öncesinde sıralamalarını görüntüleyerek tercih edebilecekleri devlet kurumlarını listeleyebilecek. Adayların öncelikle bilmesi gereken ilk şey branş bazlı sıralamaların yerleştirmelere bir etkisi olmadığıdır. Peki KPSS önlisans branş bazlı sıralama nasıl öğrenilir? Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi 2020 KPSS önlisans branş bazlı sıralama sorgulama ekranı…
 
2020 KPSS ÖNLİSANS BRANŞ BAZINDA SIRALAMA AÇIKLANDI! 
 

2020 Kamu Personel Seçme Sınavına (2020-KPSS Ön Lisans) katılan adayların sınav sonuçlarına göre branş bazında sıralamaları ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine yansıtılmıştır. Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile branş bazında sıralamalarını öğrenebileceklerdir.
 
2020 KPSS ÖNLİSANS BRANŞ BAZINDA SIRALAMA İÇİN TIKLAYINIZ!
 
Branş bazında sıralamalar, adayları bilgilendirme amacıyla oluşturulmuş; kendileri ile aynı alanda sınava giren diğer adaylar arasında kendi başarı durumlarını değerlendirmelerine imkân veren bir hizmettir. Görüntülenen sayfa belge niteliği taşımaz. Her türlü değerlendirmede ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınır. Branş bazında sıralama işlemleri adayların (YÖKSİS sistemi üzerinden çekilmiş olan) ÖSYM sistemi üzerinde ilgili işlemlerin yapıldığı tarih itibariyle aktif olarak bulunan eğitim bilgileri ve bu tarih itibari ile sistemde aktif eğitimi gözükmeyen adayların ise, başvuru da belirttikleri eğitim bilgileri baz alınarak hazırlanmıştır.
 
 
Branş bazında sıralama işlemlerinin yerleştirme işlemlerine hiçbir etkisi bulunmamaktadır. Branş bazında sıralamalar, adayları bilgilendirme amacıyla oluşturulmuş; kendileri ile aynı alanda sınava giren diğer adaylar arasında kendi başarı durumlarını değerlendirmelerine imkân veren bir hizmet olup bunun dışında herhangi bir amaçla kullanılmamalıdır. Adayların, güncellenen branş bazında sıralamaları bu hususlar çerçevesinde incelemeleri gerekmektedir. 

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gazze'deki zulüm Batı'yı İslam'a yönlendirdi: Avrupa'da on binlerce kişi Müslüman oldu!
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini