2020 KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Burs ve Kredi başvuruları için kritik gün

KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Milyonlarca önlisans ve lisans öğrencisi 28 Ekim- 8 Kasım 2020 tarihleri arasında Kredi ve Yurtlar Kurumundan eğitim yardımı alabilmek için başvurularını yaptı. KYK burs sonuç tarihini merak eden adaylar sonuçların hangi tarihte ilan edileceğini merak ediyor. Burs ve öğrenim kredisi almaya hak kazanan adaylara 12 ay boyunca ödeme yapılacak..

2020 KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Burs ve Kredi başvuruları için kritik gün
2020 KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Burs ve Kredi başvuruları için kritik gün
GİRİŞ 02.12.2020 17:00 GÜNCELLEME 02.12.2020 17:00

KYK sonuçları için binlerce üniversite öğrencisinin meraklı bekleyişi sürüyor. Üniversite eğitimleri süresince devlet tarafından verilecek burs ve kredi imkanından faydalanmak isteyen adaylar başvurularını geçtiğimiz ay içerisinde tamamladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürlüğü tarafından yapılan burs değerlendirmelerine sona yaklaşıldı. Kamu kurumlarından alınan bilgiler doğrultusunda başvuru esnasında adayların verdikleri bilgilerin doğruluğu kontrol ediliyor. Burs almaya hak kazanacak öğrenciler ile geri ödemeli kredi yardımı alacak öğrenciler, ailenin maddi durumu, eğitim alan öğrenci sayısı, aylık gelir ve diğer kriterler eşliğinde belirleniyor. Geçtiğimiz yıl KYK sonuçları başvurular sona erdikten 23 gün sonra açıklandı. 2020 KYK başvurularının üzerinden tam 23 gün geçti. Peki 2020 KYK burs başvuru sonuçları bugün açıklanır mı? İşte KYK başvuruları için kritik tarihin detayları...

KYK BURS BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
 

Kredi ve Yurtlar Kurumu, burs ve kredi başvuruları 8 Kasım’da sona erdi. Henüz GSB’den sonuçlarla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. Sonuçların Aralık ayı itibariyle açıklanması bekleniyor. Geçtiğimiz yıl yapılan KYK başvuruları 23 gün sonra açıklanmıştı. 2020 yılı itibariyle başvuruların üzerinden 23 gün geçmesine rağmen sonuçlar henüz açıklanmadı. Konuyla ilgili resmi bir açıklama geldiğinde detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

 

 

KYK burs ve kredi başvuru sonuçları Kredi ve Yurtlar Kurumu resmi internet sitesinden “ sonuc.kyk.gov.tr adresinden açıklanacak. T.C. kimlik numarası ile adaylar burs başvuru sonuçlarını görüntüleyebilecek. 
 
T.C kimlik numarası ile sorgulama yapan adaylar karşısınlarında “Burs alabilirsiniz” ifadesiyle karşılaştıkları takdirde geri ödemesiz olarak, “Öğrenim Kredisi Alabilirsiniz” ekranıyla karşılaştıklarında geri ödemeli olarak kredi imkanından faydalanabilecek.

2020 KYK ÖDEMELERİ NE KADAR?


KYK BURS NEDİR?
 
Yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs/Kredi Verilmesine İlişkin Kanun hükümlerine göre karşılıksız verilen paradır. Aşağıda bulunan kriterleri yerine getiren adaylar KYK burstan faydalanabilir.
 
Ön lisans öğrencileri, 

Lisans öğrencileri, 

İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.

Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez) 
ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında belirlenen puan türünde ilk 100'e giren öğrenciler, 

Kurum Kuruluş Kanunu gereği, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen, kıstaslara göre Amatör milli sporcu olan öğrenciler, burstan yararlanabilmektedir.

Not: Bir öğrenci aynı anda, hem burs hemde öğrenim kredisi alamaz.
 
HANGİ ÖĞRENCİLER KYK BURSUNDAN FAYDALANAMAZ?
 

Kurumdan burs ya da öğrenim kredisi alan öğrenciler,
 
2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 10 uncu maddesine göre burs verilen öğrenciler hariç olmak üzere, 5102 sayılı Kanunun 2 nci maddesi kapsamında yer alan kamu kurum ve kuruluşlarından burs almakta olan öğrenciler, 
 
Kurumdan daha önce burs veya öğrenim kredisi almış olan öğrenciler, 

Öğretim kurumuna kayıt tarihi itibari ile bir öğretim yılı kaybı olan öğrenciler, 

Yabancı uyruklu öğrenciler, 

Polis akademisi ile askeri okul öğrencileri, 

Normal öğrenim süresinden fazla ek süre öğrenim gören öğrenciler, 

Yüksek lisans öğrencilerinden hazırlık sınıfında öğrenim gören öğrenciler, 

Açık öğretim ve uzaktan  eğitim öğrencileri,

Gerçeğe aykırı beyanda bulunan öğrenciler, 

Burs Yönetmeliği hükümlerine göre burs almaya yeterli bulunmayan öğrenciler , 
burstan yararlanamazlar.
 
ÖĞRENİM KREDİSİ NEDİR?
 
Yüksek öğrenim gören T.C. vatandaşı öğrencileri maddi yönden desteklemek, sosyal ve kültürel gelişmelerini kolaylaştırmak amacıyla devam ettikleri yüksek öğretim kurumlarının normal öğrenimi süresince verilen, zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunmayan borç paradır.
 
Öğrenim kredisi borcu; öğrenciye normal öğrenimi süresince verilen miktarlara Türkiye İstatistik Kurumu Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksindeki artışlar uygulanarak, hesaplanacak miktarın ilave edilmesi ile tespit edilir.
 
 Öğrenim Kredisinden Yararlanamayacak olan öğrenciler
 
Bir yükseköğretim kurumundan mezun olan öğrenciler,(dikey geçiş ve yüksek lisans-doktora hariç) 

Ek süre öğrenim gören öğrenciler, 

Sağlık sebebi dışında önlisans mezunlarından ara vermek suretiyle intibak programına başlayan öğrenciler, 

Önlisanstan lisans öğrenimine geçmek için intibak eğitimi yapan öğrenciler, (intibak programı süresince) 

Kredi isteğinde bulunduğu tarihte kayıtlı olduğu öğretim kurumunda bir öğretim yılından fazla başarısız olan veya bir yıldan fazla ara veren öğrenciler, 

Kurumdan daha önce burs ya da öğrenim kredisi almış olan öğrenciler, 
Gerçeğe aykırı beyanda bulunan öğrenciler, 

Yabancı uyruklu öğrenciler, 

Kurum yurtlarından yurttan süresiz çıkarma cezası alan öğrenciler, 

Kesin hükümle mahkum olan öğrenciler, 

Açık öğretim ve uzaktan eğitim öğrencileri,

Öğrenim Kredisi Yönetmeliği hükümlerine göre kredi almaya yeterli bulunmayan öğrenciler,

öğrenim kredisinden yararlanamazlar.
 
 KYK TAAHHÜTNAME ONAYLAMAYI UNUTMAYIN!

2020 Kredi ve Yurtlar Kurumu burs başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler e-Devlet üzerinden taahhütnamelerini onaylaması gerekmektedir.  KYK’dan sonuçların açıklanmasının ardından tarih ve  detaylı bilgi paylaşımı yapılacak. Ancak taahhütname onayını yapmayan adaylar burs ve kredi hakkı kazanmış dahi olsa bu haktan faydalanamayacak. 
 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!