Trabzon'a spor temalı millet bahçesi yapılıyor

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Ortahisar ilçesinde yapımına başlanan Millet Bahçesi’nin Trabzon’un prestij projeleri arasında yer aldığını belirterek, “Spor şehri Trabzon’umuza çok yakışacağını düşündüğümüz spor temalı Millet Bahçesi, hemşehrilerimizin uğrak yeri olacak” dedi.

Trabzon'a spor temalı millet bahçesi yapılıyor
Trabzon'a spor temalı millet bahçesi yapılıyor
GİRİŞ 01.12.2020 15:09 GÜNCELLEME 01.12.2020 15:09
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ iş birliğiyle toplam 66 bin 472 metrekare alanda yapımı devam eden Millet Bahçesi’nin yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. Millet Bahçesi çalışmalarında gelinen noktayla ilgili açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Ortahisar Millet Bahçesi, Trabzon’umuz için bir prestij projesi. Avni Aker Stadyumu’nun olduğu alan, şehrimizin çok önemli bir merkezi. Bir şekilde herkesin hatıralarında olan bir yer. Bu nedenle Trabzon Millet Bahçesi’nin diğer millet bahçelerinden farklı olarak biraz daha spor temalı olmasını istedik ve çalışmalarımıza bu doğrultuda devam ediyoruz. Çünkü Trabzon bir spor şehri ve bu bölge uzun yıllar bir spor alanı olarak kullanılmış. Onun için Millet Bahçesi’ne yaptığımız saha ile etrafındaki yürüme ve koşu parkurları, amacımıza hizmet edecek” şeklinde konuştu. 

 
TRABZON’A BUZ PATENİ VE KAYKAY PİSTİ KAZANDIRACAĞIZ

Büyükşehir Belediyesi olarak Millet Bahçesi projesine ilaveler yaptıklarını da vurgulayan Başkan Zorluoğlu, “Projede otopark yoktu, proje içerisine kapalı otopark koyduk. Biz yaşayan bir park arzu ediyoruz. Bu nedenle Trabzon’da hiç olmayan buz pateni pisti ilave etmek istedik. Yapımını Büyükşehir olarak biz gerçekleştiriyoruz. 400 metrekare alanda sentetik buz pateni pisti de proje ile birlikte tamamlanmış olacak. Yine 650 metrekare alanda 1 çanak ve 6 adet rampadan oluşan kaykay pisti yapacağız” ifadelerini kullandı.


 
CUMHURBAŞKANIMIZA VE BAKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Millet Bahçesi 2’nci etap çalışmaları hakkında da bilgi veren Başkan Zorluoğlu, “2’nci etap için Orman İşletme Müdürlüğü lojmanlarının bulunduğu alan ile ilgili TOKİ ve Orman Genel Müdürlüğü arasında bir protokol yapıldı. Orada bulunan lojmanların yıkılması sonrası Millet Bahçesi’nin 2’nci etabını inşallah başlatacağız. Böylesine önemli bir projeyi şehrimize kazandıran Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanımıza yürekten teşekkür ediyorum. Millet Bahçesi’nin hızlı bir şekilde yapılmasında emeği geçen tüm teknik arkadaşlarımıza, işçilerimize ve değerli TOKİ Başkanımıza da teşekkürlerimi iletiyorum” diye konuştu.

TÜRKİYE’DE 2’NCİSİ TRABZON’DA YAPILACAK 

“Türkiye’de 2’ncisini Trabzon’da yapacağımız Sporda Performans Ölçüm ve Yetenek Merkezi, bölgemizde çok önemli bir eksikliği gidermiş olacak” 

Türkiye’de 2’ncisi Trabzon’da yapılacak olan Sporda Performans Ölçüm ve Yetenek Merkezi çalışmaları ile ilgili değerlendirmede bulunan Başkan Zorluoğlu, “Seçim döneminde söz verdiğimiz, Sporda Performans Ölçüm ve Yetenek Merkezi projemiz, Türkiye’de Ankara’dan sonra ikinci olacak. Projemizle ilgili olarak makine ve ekipman ihalesini gerçekleştirdik. İnşaat ihalesi de yer teslimi de yapılarak çalışmasına başlandı. Burası özellikle sporcuların sağlık kontrolünden geçirildiği yer olacak. Trabzon gibi bir şehirde bütün sporcuların performanslarını ölçüp kayıt altına alabilecek verilerin elde edilebileceği çok önemli bir merkez olacak. Orada çalışacak personeli de belirledik ve Ankara’da altı ay sürecek bir kursa göndereceğiz. Tamamlandığında bölgemizde çok önemli bir eksiği gidereceğiz” dedi. 

MEYDAN’DA GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ ORTADAN KALKTI 

“Meydan Cephe Sağlıklaştırma Projesi şehrimize çok yakıştı”  

Meydan Cephe Sağlıklaştırma Projesi’nde ortaya çıkan sonucun beğeni kazandığını belirten Başkan Zorluoğlu, “Şehrimize çok yakışan güzel bir çalışma oldu. Epey titiz davrandık. Meydan’ın etrafındaki 45 tane yapıyı elden geçirdik, tabela ve görüntü kirliliği bütünüyle ortadan kalktı. Sonucu ben de beğendim. Işıklandırma da tamamlandı. Artık tarihi binalarımız akşamları daha güzel görünecekler. Devamında Uzun Sokak, Maraş ve Kunduracılar Caddesi ile ilgili proje çalışmalarımız devam ediyor” ifadelerini kullandı. 

ŞEHRİMİZE YAKIŞIR BİR OTOGAR OLACAK 

“Trabzon’umuzun çok uzun yıllardır beklediği ve 2021 yılının sonunda hizmete girecek olan yeni otogar, son derece modern bir eser olarak şehre apayrı bir görünüm kazandıracak.”

Trabzon halkının uzun yıllardır beklediği yeni otogarla ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Zorluoğlu, “Şehirlerarası Otobüs Terminali, son yıllarda şehrin adeta kanayan yarası haline gelmiş önemli bir sorundu. Mevcut otogar ihtiyacı karşılayamaz hale gelmekle birlikte, görüntü olarak da Trabzon’a yakışmıyor. 40 yıl önce yapılan otogarın yenilenmesi seçim vaatlerimiz arasındaydı. Göreve gelir gelmez yer tespiti yaptık. Otogarı mevcut yerinden Galericiler Sitesi’nin ve bizim de Fen İşlerimizin olduğu alana taşıyacağız. Bu noktada şehre yakışır bir terminal yapmak için ilk adım olan proje çalışmamızı tamamlayıp, ihalesini yaptık. Trabzon için çok önemli bir proje. O bölgeye değer katacak, Trabzon’umuzun çok uzun yıllardır beklediği yeni otogar, son derece modern bir eser olarak şehre apayrı bir görünüm kazandıracak. 2021 yılının sonunda yeni otogarımıza taşınmayı hedefliyoruz” diye konuştu. 

UZUNGÖL İKİ AYRI ÇALIŞMA İLE YENİLENİYOR 

“Türkiye’nin sayılı turizm destinasyonları arasında yer alan Uzungöl’e gelen yerli ve yabancı turistlerin memnuniyetini artırmak için iki ayrı çalışma yürütüyoruz”

Sadece Trabzon’un değil Türkiye’nin sayılı turizm destinasyonları arasında yer alan Uzungöl’de iki ayrı çalışma yaptıklarını belirten Başkan Zorluoğlu, “Birinde Büyükşehir Belediyesi olarak tahsisini Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan aldığımız alanda bir düzenleme yapıyoruz. İlk kez tarihinde Uzungöl’de Büyükşehir Belediyesi bir alanı yöneterek, var olacak. ‘Park Uzungöl’ dediğimiz alanda kafeterya ve park genelinin onarım tadilatını gerçekleştiriyoruz. Yemyeşil bir alanda insanların rahatça oturup konaklayabilecekleri, yiyip içebilecekleri çok güzel bir alan oluşturuyoruz. İkinci proje ise gölün etrafındaki alanda rehabilitasyon ve iyileştirme projesi. Bu ilk etabı. Gölün etrafındaki yürüyüş alanlarını, kaldırımları bütünüyle yeniliyoruz. Yine gölün çevresinde insanların rahatlıkla dolaşmasını sağlayacak tedbiri alıyoruz. 2’nci etap, gölün çevresindeki bazı yapıların da yıkılmak suretiyle etrafının bütünüyle açılmasını kapsıyor. Bu projeyi de Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile birlikte çalışıyoruz” şeklinde konuştu.  

TURİZM ÇALIŞMALARINA ÖNEM VERİYORUZ

Yerli ve yabancı turistlerin şehre olan ilgisini artırmak için turizm çalışmalarına çok önem verdiklerini de dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Maçka ilçemizde bulunan Altındere Vadisi’nde kaba inşaatları tamamlanmış, ince işlerle, çevre düzenlemesi devam eden çok güzel bir yatırımımız var. Yerli ve yabancı ziyaretçilere hizmet verecek Büyükşehir Belediyesine ait çok güzel bir tesis vücut buluyor. Yine Çal Mağarası’nın ve bölgenin silüetine olumlu katkı yapacak güzel bir dokunuşta bulunuldu. Bilet, ürün satış ve seyir terası yapımı tamamlanmış olup, geçici kabul aşamasındadır. Barma Yaylası’ndaki turbalık alan, Cumhurbaşkanımızın kararıyla korunan alan olarak ilan edilmişti. Orada bilimsel çalışmalar ve ziyaretçilerin gelip bilgi alabileceği bir mekan ile seyir terasları ve yürüyüş yolları biçiminde bir çalışma var. İhalesini gerçekleştirdik. Çalışmalar devam etmektedir” dedi. 

YENİ BİR ÇÖMLEKÇİ İNŞA EDİLİYOR 

Trabzon’da uzun zamandır gündemde olan Çömlekçi Mahallesi çalışmaları ile ilgili de bilgi veren Başkan Zorluoğlu, “Çömlekçi’de büyük gelişme katettik. Sayın Milletvekillerimizin desteğiyle, Ortahisar Belediye Başkanımızın katkılarıyla Çömlekçi’ye yeni proje hazırlandı. İhale edildi, yer teslimi ve sözleşmesi yapıldı. Çömlekçi’nin doğu kısmında 2,3 hektarlık alanda yepyeni bir Çömlekçi Mahallesi inşa etmeye başladık. Çömlekçi’nin 2.3 hektar alanın dışında batıya doğru olan kısmı ile ilgili olarak da kamulaştırmaları büyük oranda gerçekleştirdik. Kalan kısımları önümüzdeki süreçte yapabilirsek anlaşarak, yapamazsak acele kamulaştırma imkanından faydalanarak Çömlekçi’nin batısında kalan 2’nci etabın yıkımını gerçekleştireceğiz. Orada da bu projeye benzer, biraz daha farklı dokunuşlarla yeni bir proje yapılacak ve ihale edilecek. Çömlekçi bütünüyle yeni bir mahalle olarak aynı zamanda köklerinden koparılmadan orada vücut bulacak” diye konuştu.

ENGELSİZ YAŞAM AKADEMİSİ HİZMETE GİRDİ 

Özel gereksinimli bireylerin hayatını kolaylaştırmaya yönelik çalışmaların öncelikleri arasında olduğunu belirten Başkan Zorluoğlu, “Engelsiz Yaşam Akademisi, seçim dönemimizde söz verdiğimiz bir konuydu. Konaklar Mahallesi’nde Büyükşehir Belediyemize ait çok uygun bir bina vardı. Burayı Engelsiz Yaşam Akademisi olarak hazırladık ve hayata geçirdik. Şu anda 25 özel gereksinimli gencimize hizmet veriyoruz. Trabzon’un ve Büyükşehir’in yüz akı bir proje olarak başlattık. İnşallah 50’ye yakın gencimizi hayata hazırlayacak bir noktaya geliyoruz. Bir süre önce Esentepe Mahallesi’nde hizmete açtığımız ‘engelli araç atölyesi’ de hizmetlerine devam ediyor. Küçük ama çok kıymetli bir iş olarak görüyoruz. Engelli vatandaşlarımızın kullandıkları sandalyeleri arzu ettiklerinde evlerinden alıyoruz, tamir ettikten sonra evlerine teslim ediyoruz. Bu hizmetimizi de bütünüyle ücretsiz olarak veriyoruz” şeklinde konuştu.

GANİTA’YI ŞEHİRLE BULUŞTURMAK İSTİYORUZ 

Trabzonluların merakla beklediği Ganita - Faroz Projesi ile ilgili de bilgi veren Başkan Zorluoğlu, “Ganita - Faroz Projesi, şehrimiz için vizyon projelerimizden bir tanesi. Ganita Trabzon’un önemli uğrak yerlerinden bir tanesiydi. Uzun zamandır biraz atıl kaldı. Ganita’yı yeniden şehirle buluşturmak istiyoruz. Projesi tamamlandı. İhale aşamasındayız. Meydan’dan en kolay şekilde denize ulaşılabilecek nokta olarak yeniden düzenleyerek halkımızın hizmetine sunmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.  

***

MURAT ZORLUOĞLU KİMDİR? 

Murat Zorluoğlu, 1971 yılında Ankara/Haymana’da doğdu. İlkokulu memleketi olan Trabzon / Çaykara-Kumlu Köyü İlkokulu’nda, ortaokulu Trabzon İmam Hatip Lisesi’nde, liseyi İstanbul- Hayrullah Kefoğlu Lisesi’nde tamamladı. 

1993 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünü bitirdi.

Mülki idare amirliği mesleğine 1994 yılında Trabzon kaymakam adayı olarak başladı. Kaymakam adaylığına müteakip 1997–1999 yıllarında Mersin Gülnar Kaymakamlığı; 1999–2003 yıllarında Bingöl Genç Kaymakamlığı; 2003-2008 yıllarında Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Şube Müdürlüğü ve 2008-2012 yıllarında ise aynı yerde Dış İlişkiler ve Projeler Daire Başkanlığı, İnceleme ve Soruşturma Daire Başkanlığı ve Mevzuat ve Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı görevlerini yürüttü.

Bu görevlerinin yanı sıra, 2005-2012 yılları arasında Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresinde (YBYK) Türkiye Heyetinin Milli Sekreteri ve Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Demokrasi Yönlendirme Komitesinde (CDLR) Türkiye adına üye olarak görev yaptı.

2012 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığına, Nisan 2013 tarihinden itibaren de bu Bakanlıkta Müsteşar Yardımcılı Vekilliğine atandı. Mart 2015- Temmuz 2017 yılları arasında Elazığ Valiliği görevi yaptı. 2017 yılında Van Valiliği görevine atanmış, ayrıca belediye başkan vekilliği görevini yerine getirmiştir.

2004–2005 yıllarında Nottingham Üniversitesinde (İngiltere) Kamu Yönetimi Bölümü alanında yüksek lisans yaptı ve bu kapsamda Avrupa Birliği Karar Mekanizmalarına Yerel ve Bölgesel Yönetimlerin Etkisi konulu tezi ile Avrupa Birliği bölgesel politikaları ve yapısal fonlarını özel olarak inceledi. 2007 yılında Birmingham Üniversitesinde Avrupa Birliğinin yapısı ve politika oluşturma süreçleri konularında 4 aylık akademik programa katıldı.

2011 yılına yayınlanan Local Authorities in Turkey (Türkiye’de Mahalli İdareler) adlı kitabı ve Yeni Yerel Yönetimler Mevzuatı ve Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı adlı makalesi bulunan Murat Zorluoğlu, iyi derecede İngilizce bilmektedir. 

31 Mart 2019 yerel seçimleri için Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olarak gösterildi ve Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

Evli ve 3 çocuk babasıdır.

YORUMLAR 5
  • Genç 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye de işsizlik olduğuna inanmıyorum Türkiye de iş beğenmemezlik var herkes masa başı nda bilgisayar önünde iş istiyor böyle bir dünya yok herkes aklını başına toplasın
    Cevapla
  • 05.Bordomavi 3 yıl önce Şikayet Et
    yatana ekmek yok Türkiyede vatandaş yatarak para istiyor yok böyle bir dünya heryer işçi arıyor calisan yok maalesef bizim millet cok tembel
    Cevapla
  • aykan 3 yıl önce Şikayet Et
    yeter yahu ne millet bahcesi, millet ac ac!
    Cevapla
  • salim 3 yıl önce Şikayet Et
    yalancinin? millet acmis sen aclik gormemissin.biz findik kabuklarini ogutur ekmek yapar yerdik. sukursuz seni!!!
    Cevapla
  • yıldırım 3 yıl önce Şikayet Et
    millet aç ise bunun tüm sorumluluğu devlete yüklenemez. yardımlaşmayı tüm çevremize yaymalıyız. öte yandan devlet eksiklerle birlikte gerekenleri yapmakta ve bu hassasiyeti bizi memnun etmektedir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı