2 Aralık 2020 Çarşamba ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Cenk ŞENOĞLU

VAKA VE ÖLÜ SAYISI TIRMANIYOR

Sağlık Bakanlığı yeni koronavirüs verilerini açıkladı

Sağlık Bakanlığı 1 Aralık koronavirüs tablosunu açıkladı. Türkiye'de son 24 saatte 180 bin 312 Kovid-19 testi yapıldı ve 30 bin 110 kişi pozitif çıktı. 190 vatandaşımız daha hayatını kaybederken, ağır hasta sayısı 5 bin 303 oldu.

AŞILAMA TAKVİMİ AÇIKLANDI

Bakan Koca: İlk aşı 11 Aralık'ta vurulacak

Türkiye'nin aşılama takvimini açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Fahrettin Koca, ''Her şey yolunda giderse aşıya 11 Aralık'ta sağlık çalışanlarına yaparak başlayacağız. 50 milyonluk sözleşme imzalandı. Yerli aşıyı ise Nisan ayında geçmeyi planlıyoruz'' ifadelerini kullandı.

"İMAMOĞLU'NA SUİKAST GİRİŞİMİ" İDDİASI YALANLANDI

Çok sayıda siyasiden tepkiler geldi

Emniyet Genel Müdürlüğü, CHP'ye yakın haber sitelerinde çıkan "İmamoğlu'na suikast girişimi" haberlerinin doğru olmadığını duyurdu. Çok sayıda siyasi ismin tepki gösterdiği olayla ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü, "Haberde İmamoğlu'na yönelik bir suikast girişimi veya bir suikastçının yakalanması söz konusu değildir" açıklamasını yaptı.

RUSYA-JAPONYA GERGİNLİĞİ

Rusya, Kuril Adaları'na ilk kez S-300 yerleştirdi

Rusya, İkinci Dünya Savaşı'nın sonunda Japonya'dan ilhak ettiği ve on yıllardır iki ülke arasında soruna neden olan Kuril Adaları'na, ilk defa S-300 hava savunma sistemleri konuşlandırdı.

İRAN'DAN İTİRAF GİBİ AÇIKLAMA

"Suikastin yeri tahmin edilmişti. Engelleyebilirdik"

İran nükleer programlarının babası olarak kabul edilen Muhsin Fahrizade'nin öldürülmesini engelleyemeyen Tahran'dan itiraf gibi açıklama geldi. Hükümet Sözcüsü Ali Rebii, "Suikastın yeri tahmin edilmişti. Biraz dikkat ve koruma protokollerine uyarak bu suçu engelleyebilirdik" dedi.

ESED'TEN KUZENİNE KIYAK

Hapishanedeki cezası dolmadan serbest bırakıldı

Suriye rejiminin başındaki Beşşar Esed'in kuzeni Süleyman Esed, trafikte tartıştığı Tuğgeneral Hassan el Şeyh'i öldürdüğü için aldığı 20 yıllık cezanın 5. senesinde serbest bırakıldı.

TCDD'DEN AÇIKLAMA

İBB'nin "Marmaray aktarmasında ücret değişikliği" yalanı çöktü

Bazı kanallarda yayınlanan "Marmaray aktarmasında ücret değişikliği" haberlerine ilişkin TCDD'den açıklama geldi. Marmaray aktarma indirimine ilişkin yapılan açıklamada, "Yolcuların, ne kadar durak gittiği fark etmeksizin 7 TL ücret ödeneceğine dair bilgi yalan olup yolcular gittiği durak kadar ücret ödemektedir" denildi.

JP MORGAN TAHMİNİ REVİZE ETTİ

"Türkiye yılı yüzde 0,7 büyüyerek tamamlayacak"

Geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamayla, Türkiye ekonomisinde bu yıl yüzde 0,6 daralma bekleyen dünya devi JP Morgan, rakamlarını bu hafta revize etti ve senenin yüzde 0,7 büyüme ile tamamlanacağını öngördüğünü duyurdu.

BAKANLIKTAN AKŞENER'E YALANLAMA

"Yapılan açıklama tamamen gerçek dışıdır"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Çukurova Havalimanı ile ilgili iddialarını yalanladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Akşener'in altyapı yapım çalışmalarının durduğu, üstyapı tesisleri ihale bedelinin 300 milyon avro olduğu ve 12 milyon yolcu garantisi verildiği ifadelerinin tamamen gerçek dışı olduğu aktarıldı.

HAMİLTON'A KOROAVİRÜS ŞOKU

Şampiyon pilot pozitif çıktı ve bu hafta yarışamayacak

Formula 1'de İstanbul'daki yarışla şampiyonluğunu ilan eden Lewis Hamilton'ın, Bahreyn'deki yarış sonrası yapılan koronavirüs testinin pozitif çıktığı açıklandı. Şampiyon pilot, bu hafta sonu yapılacak olan yarışa katılamayacak.

SHAKHTAR'DAN TARİHİ GALİBİYET

Real Madrid, 21 yıl sonra ilk kez yenildi 

Şampiyonlar Ligi'nin 5. haftasında büyük sürpriz yaşandı. Ukrayna temsilcisi Shakhtar Donetsk, evinde Real Madrid'i 2-0 mağlup etti. Real Madrid, Mart 1999'dan sonra 4 kez mağlup ettiği Ukrayna ekiplerine 21 yol sonra ilk kez mağlup oldu.

Yorumlar 3 Yorum Var
  • Taksim Çalışanı 02.12.2020 21:36
    Rus caponu fena harcar
  • Musa 02.12.2020 14:35
    Japonlar TB2 Bayraktarla bu işi çözerler.
  • Karamanlı 02.12.2020 14:27
    S 300 neymiş Japonlara SİHA satalım S 300 leri imha etsinler