Yılbaşında 4 günlük sokağa çıkma yasağı mı olacakı? Kimler sokağa çıkma yasağından muaf!

Yılbaşının hafta içine gelmesi ile birlikte hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağı ile birleştirilip birleştirilmeyeceği merak edilmeye başladı. Bildiğiniz gibi ilk dalga tedbirlerinde bayramlar hafta sonu sokağa çıkma yasakları ile birleştirilmişti. Peki bu yılbaşında 4 gün sokağa çıkma yasağı uygulanacak mı? İşte detaylar...

Yılbaşında 4 günlük sokağa çıkma yasağı mı olacakı? Kimler sokağa çıkma yasağından muaf!
Yılbaşında 4 günlük sokağa çıkma yasağı mı olacakı? Kimler sokağa çıkma yasağından muaf!
GİRİŞ 05.12.2020 16:47 GÜNCELLEME 05.12.2020 16:48

Korona virüs vaka sayılarında yaşanan artış sonrası yeni tedbir kararları ve sokağa çıkma yasağı kararları alındı. İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge kapsamında hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulaması tam güne çevrildi. Yılbaşının yani 31 Aralık gününün perşembe gününe denk gelmesi ise akıllara yılbaşında sokağa çıkma yasağı 4 gün mü olacak sorusunu getirdi. Peki 31 Aralık 2020, 1-2-3 Ocak 2021 tarihlerinde sokağa çıkma yasağı ilan edilecek mi? İşte merak edilen detaylar...

 

 

YILBAŞINDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI 4 GÜN MÜ OLACAK?

31 Aralık 2020, 1-2-3 Ocak 2021 tarihlerinde 4 gün sokağa çıkma yasağı uygulanacağına dair henüz resmi bir açıklama bulunmuyor. Lakin 31 Aralık'ın Perşembe gününe denk gelmesi nedeni ile sokağa çıkma yasağı uygulamasının geçmiş dönemlerde de yapıldığı gibi birleştirilme ihtimalini akıllara getirdi. Konuya ilişkin resmi bir açıklama yapılması halinde detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

YILBAŞINDA HAREKETLİLİĞİNİN ÖNÜNE GEÇİLEBİLİR!

Bildiğiniz gibi yılbaşı kutlamaları tüm dünya da coşku ile kutlanıyor. Daha önceki yıllarda olduğu üzere insanlar büyük kitlesel kalabalıklar halinde caddeler, meydanlar, eğlence mekanlarını dolduruyordu. Dışarıda eğlenmeyenler ise ev ziyaretleri gerçekleştirerek yılbaşı kutlamalarına katılıyordu. 

 

 

Bu yıl ise artan salgının büyük tehlike oluşturması bekleniyor. Hali hazırda karar alınmamasına rağmen önümüzdeki süreçte yılbaşı gecesi gününün hafta sonu sokağa çıkma yasağı ile birleştirilmesi bekleniyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var