AÖL 1.dönem yeni sınav tarihleri belli oldu mu? 2020 Açık Lise sınavları ne zaman yapılacak?

AÖL sınavları ne zaman yapılacak? MEB Bakanlığı yayımladığı takvime göre 5-6 Aralık tarihinde gerçekleştirilecek sınavların ileri bir tarihe ertelendiğini açıkladı. Açık Öğretim Lisesinde eğitimlerini sürdüren adaylar 1. dönem sınavlarının gerçekleştirileceği yeni sınav tarihlerini araştırıyor. Peki AÖL sınavları online mı yüz yüze mi yapılacak?

AÖL 1.dönem yeni sınav tarihleri belli oldu mu? 2020 Açık Lise sınavları ne zaman yapılacak?
AÖL 1.dönem yeni sınav tarihleri belli oldu mu? 2020 Açık Lise sınavları ne zaman yapılacak?
GİRİŞ 09.12.2020 17:39 GÜNCELLEME 09.12.2020 17:39
Bu Habere 155 Yorum Yapılmış

Sınava kısa bir zaman kala MEB Bakanlığı tarafından alınan karar doğrultusunda Açık Öğretim Lisesi sınavları ertelendi. ÖSYM’de bu kararların ardından  birçok sınavın ertelendiğini duyurdu. Eğitim ve öğretim faaliyetlerinin aksamaması adına AUZEF, ATA AÖF ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi sınavları online olarak düzenlenecek. Online sınavların Açık Öğretim Lisesi sınavlarında da uygulanabileceğini düşünen öğrenciler sosyal medya üzerinden konuyla ilgili fikirlerini belirtti. Hafta içi ve hafta sonu yasakları, seyahat kısıtlaması gibi birçok önlemin alınmasıyla AÖL sınavlarının yakın zamanda yüz yüze imkanlarla düzenlenmeyeceği biliniyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sınavla ilgili değerlendirme süreci sürüyor. Peki AÖL 1. dönem sınavları online mı yapılacak? İşte konuyla ilgili yaşanan son gelişmeler ve detaylar…

 

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ SINAVLARI İPTAL EDİLDİ!

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan resmi açıklamada 5 Aralık Cumartesi ve 6 Aralık Pazar günü gerçekleştirilen Açık Öğretim Ortaokulu ile lise sınavları merkez ve taşra teşkilatı unvan değişikliği sınavlarının alınan tedbirler kapsamında ileri bir tarihe ertelendiği duyuruldu.

 

ÖSYM ve MEB Bakanlığı tarafından yakın zamanda gerçekleştirilecek sınavların iptal edilmesinin ardından gözler online sınav kararına çevrildi. Henüz Milli Eğitim Bakanlığı’ndan AÖL sınavlarının online olmasıyla ve sınav tarihleriyle  ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.  Salgının seyri ve gidişata göre durum değerlendirmesi yapılarak 2020-2021 eğitim öğretim yılı AÖL 1. dönem sınavlarıyla ilgili karar verilecek.

Pandemi nedeniyle ertelenen AÖL 2019 3. Dönem sınavlarında öğrencilik durumu, aktif, donuk, silik olup daha önceki sınavlara girildiğine bakmaksızın 3. Dönem (2019-3) sınavı için bir dönemde alabileceği ders kadar ders ataması yapılarak atanan bu derslerin kredileri verildi. 

HANGİ SINAVLAR İPTAL EDİLDİ?

Milli Eğitim Bakanlığının düzenleyeceği Açık Öğretim Lisesi ve ortaokulu sınavlarının yanı sıra Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilmesi planlanan ALES/2, YÖKDİL/2, DUS-STS Diş Hekimliği, e-YDS/13, DİB-MBSTS, YDUS ve DHBT sınavları ileri bir tarihe ertelendi.

MEB 2020-2021 AÖL 2. DÖNEM KAYIT TAKVİMİ!

AÇIKÖĞRETİM LİSESİ SINAV SİSTEMİ NASIL?

Açık Öğretim Lisesi sistemi uzaktan eğitim sistemine göre kurulmuştur. Açık Öğretim Lisesinde sınıf geçme yerine ders geçme ve kredi sistemi uygulanır.

Açık Öğretim Lisesi sınıf yerine dönem kavramı vardır. Öğrenci 8 dönem sonunda mezuniyet kredisine ulaştığı takdirde mezun olur. Açık Öğretim Lisesinde sınıfta kalma, okuldan atılma yoktur. Öğrenci kayıt yenilediği takdirde mezuniyet şartlarını tamamlanıncaya kadar okuyabilir. Açık Öğretim Lisesi Öğrencileri Örgün eğitimde okuyan öğrencilerin sahip olduğu tüm haklara sahiptirler.

Açık Öğretim Lisesini 2,5 yılda bitirme imkânınız vardır.

Açık Öğretim Lisesinde Örgün eğitimde bulunan sınıfların karşılığı şu şekildedir;

Lise 1. sınıfın karşılığı Açık Öğretim Lisesinde 1. ve 2. dönemdir.

Lise 2. sınıfın karşılığı Açık Öğretim Lisesinde 3. ve 4. dönemdir.

Lise 3. sınıfın karşılığı Açık Öğretim Lisesinde 5 ve 6. dönemdir.

Lise 4. sınıfın karşılığı Açık Öğretim Lisesinde 7. ve 8. dönemdir.

YORUMLAR 155
  • Sevda 3 yıl önce Şikayet Et
    Bakanım artık bir bilgi verin lütfen krediye ihtiyacımız var verin kurtulun .
    Cevapla
  • Sultan 3 yıl önce Şikayet Et
    1 dönemi kaçırdım lütfen yardımcı olun bizlere bu belgelere ihtiyacımız var
    Cevapla
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın hocam beneski öğrenciyim 105 kredi var nezaman mezunolurum
    Cevapla
  • Ahmet Üçel 3 yıl önce Şikayet Et
    170 kredi + zorunlu dersi geçmek şartıyla mezun olabilirsiniz
    Cevapla
  • Hocam krdi verin 3 yıl önce Şikayet Et
    Hocam krdi verin lütfen çok ihtiyacimz var kac yıldır uğraşıyoruz
    Cevapla
  • Kenan 3 yıl önce Şikayet Et
    35 er kredi verilmesi daha uygun olur bence ziya hocam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi