Vakalar yüzde 100 arttı! Ev ev denetim yapılacak

Samsun'da corona virüs vaka sayısının son iki haftada yüzde 100 artmasının ardından Belediye Başkanı Demir, hastanelerde yatak doluluk oranının yüksek olduğunu vurguladı. Öte yandan başkan vaka artışının ana sebebini, 'gizli bulaştırıcı'lara dayandırdı. Samsun Valisi Dr. Zülkif Dağlı da vaka artışının ardından açıklamalarda bulundu.

Vakalar yüzde 100 arttı! Ev ev denetim yapılacak
Vakalar yüzde 100 arttı! Ev ev denetim yapılacak
GİRİŞ 03.12.2020 19:15 GÜNCELLEME 03.12.2020 19:16
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Samsun’da son iki haftada vaka artışının yüzde 100 olduğunu açıklamasının ardından Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir konu hakkında değerlendirmelerde bulundu.

 

Vaka artışının sebeplerine değinen Başkan Demir, “1 milyon 350 bin kent nüfusumuz var. Buna yakın da Samsun’un dışında Samsunlu hemşehrilerimiz var. Yaz, kurban bayram, o dönemlerden düğün dönemlerine o süreçte bir yayılım oldu. Biz onu gözlemledik. Ama bugünlere geldiğimizde özellikle kapalı mekanlara giriş noktasında, tespit edilemeyen insanların ‘gizli yayıcıların’ çok olduğu gözüküyor'' ifadelerine yer verdi.

EMNİYET VE JANDARMA EV EV DENETİM YAPACAK

Samsun Valisi Dr. Zülkif Dağlı, "Samsun Valiliği olarak karantina kurallarına uymayan kişilerin tespit edilmesi için bugün itibariyle yeni bir denetim süreci başlattık. Emniyet ve jandarma ekiplerimizce ev ev kontrol yöntemiyle yapılacak denetimlerle vakanın doğrudan yayılımının önüne geçmeyi hedefliyoruz" dedi.

İZOLASYONDA OLMASI GEREKEN KİŞİLER KURALLARI İHLAL EDİYOR

Yapılan tüm uyarılara rağmen halen karantina ve temaslı olup evinde izolasyonda olması gereken kişilerin, kuralları ihlal ederek dışarı çıktığını söyleyen Samsun Valisi Dr. Zülkif Dağlı, bu durumun önüne geçmek için emniyet ve jandarma kuvvetlerinin desteğiyle yeni bir denetim süreci başlattıklarını, ev ev kontrol yöntemiyle yapılacak saha denetimleriyle, kural ihlallerinin tespit edilerek, vakanın doğrudan yayılımının önüne geçmeyi hedeflediklerini söyledi.

"TÜM TEDBİRLERE RAĞMEN VAKA SAYISINI KONTROL ALTINA ALAMIYORUZ"

Yapılacak denetimler ve süreç hakkında bilgi veren Valimiz Sayın Dr. Zülkif Dağlı şunları söyledi:

"Koronavirüs süreciyle ilgili halkımızı bilgilendirme adına Samsun Valiliği olarak düzenli bir şekilde ilimizdeki durumla ilgili değerlendirmeleri paylaşıyoruz. Geçtiğimiz haftalarda vaka sayısıyla beraber, yoğun bakım yatışlarımızdaki artışın endişe verice bir boyuta geldiğiyle ilgili halkımıza uyarılarda bulunduk. Ancak Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca'nın da açıkladığı gibi ilimizde koronavirüs vakalarındaki artış alınan tüm önlemler ve yapılan tüm uyarılara rağmen bir türlü istediğimiz seviyelere inmiyor. Hala bize gelen ihbar ve şikayetlerde pozitif ve temaslı olup izolasyon kurallarına uymayan kişilerin aramızda dolaştığına dair bilgiler alıyoruz. Bu nedenle bu durumun önüne geçmek için Emniyet ve Jandarma ekiplerimizin desteğiyle ev ev sürdürülecek bir denetim sürecini bugün itibariyle başlattık."

EV EV DENETİM YAPILACAK

Yapılacak denetimlerin detaylarını anlatan Dağlı, "Ekiplerimiz Sağlık İl Müdürlüğümüz tarafından kendilerine filyasyon ve İzolasyon Takip Sistemi (FİTAS) üzerinden iletilecek pozitif ve temaslı kişileri evlerinde ziyaret ederek, kişilerin evlerinde olup olmadığını kontrol edecek. Kontrollerde evlerinde olmadığı tespit edilen kişilere cezai işlem uygulanacak ve bu kişiler yurtlarımızda karantina altına alınacak. Keşke bu tür önlemlere gerek olmasa, ancak şu an geldiğimiz tabloda hiçbir detayı atlamadan kapı kapı kontrol yapma durumundayız. Bu anlamda ilimizde vaka sayısının azaltılması için Samsun Valiliği olarak elimizden gelen tüm önlemleri alma noktasında en ufak bir tereddüt göstermeyeceğimizi bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Halkımızın da özellikle Aralık ayında, bizim denetim ekiplerimizin bir parçası olup, yanımızda yer alıp, etraflarında gördükleri kural ihlallerinde çevrelerini ve tanıdıklarını uyarmalarını, kurallara uyulmayan durumlarda da 112 hattımızı arayarak bize bildirmelerini istiyoruz. Denetimlerimizi bu bildirim doğrultusunda özellikle daha fazla sorun olduğunu gördüğümüz noktalarda yoğunlaştıracağız. Hedefimiz pandeminin etkisini ilimizde kırıp yeniden Samsun'u pandemiyle mücadelede örnek iller arasına sokmak, umarım bunu hep beraber el birliğiyle, en hızlı bir şekilde sağlarız" diye konuştu.

YORUMLAR 12
  • Gül izmir 3 yıl önce Şikayet Et
    Uyarici bilekliklerin kullanilmasi şart fakat kendi cikamasa bile misafir davet ederler Yani kontrol şart..
    Cevapla
  • AlperTs 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu ölümlerin vebali çok ağır olur hasta olduğunu bilerek sokağa çıkanın cinayetten ceza alması gerek
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Karantina için akıllı bilekliklerin yaygın olarak kullanılması yerinde olur.
    Cevapla
  • duyuru 3 yıl önce Şikayet Et
    alman mali ilaclara kesinlikle dikkat edin almanya latin amerikada ulekelre tazminat idedi ilaclarda sahte ilaclar yollayip kisirlatrima yapan ilaclar gonderdigi icin cok insan hasta oldu istenette var isterseniz izleyin . virusun yayilmasini almanlar yapiyor gibi geldi bana
    Cevapla
  • Emre 3 yıl önce Şikayet Et
    He kardeş he. Virüse yakalanırsan sen kullanma. Evde öyle bekle.
    Cevapla
  • Ufuk 3 yıl önce Şikayet Et
    Değerli dostlar.aman dikkat.okuyorsunuz duyuyorsunuz.hastaneler nerdeyse doldu deniyor.bu ne demek hiç düşünüyormusunuz.almanyanın yaptığı gibi.evinize denebilir.yer yok.katdeşim dikkat edelim,
    Cevapla
  • Cüneyt beyaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Zaten öyle deniyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama
Meteoroloji'den uyarı! Kara bulut gibi çökecek! Dışarı çıkmayın...