4 Aralık 2020 Cuma ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Cenk ŞENOĞLU

CHP’YE SERT TEPKİ
Erdoğan: CHP, tecavüz skandallarını örtmek için kırk takla atıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu Açılış Töreni’nde konuştu. Erdoğan eserle ilgili “Bir Itri nevakarı ile bir Beethoven konçertosu bir Yunus ilahisine eşlik ederek buradan dünyaya açılacaktır” dedi. Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı'nın verilişinin 86. yıl dönümü programında  da konuşan Erdoğan, CHP'de yaşanan tecavüz skandallarına sert tepki gösterdi. Erdoğan, "CHP'de tecavüzlere sessiz kalan zihniyetin kadın hakları konusunda söyleyecek hiçbir sözü olamaz. Belediye başkanlarının, yardımcılarının kabahatlerini örtmek için kırk takla atıyorlar " ifadelerini kullandı.


GÜNDEM KILIÇDAROĞLU
Kılıçdaroğlu’nun Türk gemisine baskını haklı gösteren sözleri Yunanistan’da manşet oldu

Türk gemisinin hukuk dışı bir şekilde aranması olayında Alman basınını referans alarak Türkiye’yi suçlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yunanistan’da büyük ilgi gördü. Yunan basınından GreekCity Times “Türk muhalefeti: Yunan komutan Libya'ya giden Türk gemisini aramakta haklıydı" ifadeleriyle Kılıçdaroğlu’nu manşete taşıdı.


SKANDALLAR BİTMİYOR
İnce: CHP’den umudum kalmadı, her gün yeni skandal yaşanıyor

Parti kurma sinyalleri veren CHP’li Muharrem İnce, CHP’den umudunun kalmadığını açıkladı. Yaptığı değerlendirmede partisini ağır bir şekilde eleştiren İnce “CHP’nin durumuna çok üzülüyorum. CHP de yönetilmiyor. Neşter vuramıyorlar, sorun çözemiyorlar. Her gün bir skandal duyuyoruz” ifadelerini kullandı.


MEB’DEN UYARI
MEB, online eğitimde siber saldırılardan korunmak için öğrenci ve velilere uyarıda bulundu

Koronavirüs önlemleri nedeniyle uzaktan eğitim devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin EBA canlı harici derslerde siber saldırılardan korunmaları için uyarılarda bulundu. Yapılan açıklamada, ''Siber saldırı risklerinden korunmak için canlı yayın harici ders öncesinde açıklamamızdaki aşamaları uygulamanızı önemle rica ediyoruz.'' denildi.


6511 YENİ HASTA
Son 24 saatte 187 bin 518 Kovid-19 testi yapıldı, 32 bin 381 kişinin testi pozitif çıktı

Sağlık Bakanlığı tarafından 3 Aralık koronavirüs tablosu, vaka, hasta, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı. Türkiye'de son 24 saatte 187 bin 518 Kovid-19 testi yapıldı, 32 bin 381 kişinin testi pozitif çıktı,  6 bin 511 kişiye yeni hasta tanısı kondu, 187 kişi hayatını kaybetti. Ağır hasta sayısı 5 bin 611 oldu, son 24 saatte 4 bin 190 kişinin Kovid-19 tedavisinin tamamlanmasıyla iyileşenlerin sayısı 418 bin 331'e yükseldi.


SUÇLU ÇİN
Çin’in ihmalkarlık zinciri Kovid-19’un yayılmasında büyük rol oynadı

Associated Press (AP) haber ajansının hazırladığı araştırma, koronavirüsün dünyaya yayılmasında Çin’in büyük ihmalkarlık gösterdiğini ortaya koydu. Araştırmaya göre Çin Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, yalnızca 3 şirkete test üretme imtiyazı verdi ve virüs bilgilerini sadece bu şirketlerle paylaştı. Bu nedenle salgının ortaya çıktığı Vuhan’da yüzbinlerce kişi günlerce test sırası bekledi. Düşük test sayısı ve hatalı tanı kitleri nedeniyle hastalık teşhis edilemedi ve salgının ilk merkezinde yaşanan bu gecikme tüm dünyada Kovid-19’un hızlıca yayılmasına neden oldu.


YENİ SKANDAL
Fransa’da Ulusal Meclis de sözde Dağlık Karabağ Cumhuriyetini tanıdı

Fransa yeni bir skandala daha imza attı. Senato'dan sonra Ulusal Meclis de, sözde "Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'ni" tanıma kararını onayladı. Kararda, Fransız hükümetine sözde "Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'ni" tanıma çağrısı yapıldı. Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Meclis'te yaptığı açıklamada, sözde "Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'ni" tanıma çağrısını kabul etmediğini belirterek, " Böyle bir karar alınırsa kendi kendimizi (AGİT) Minsk Grubundan çıkarmış oluruz" dedi.

 

 

TEPKİ ÇEKEN ZİYARET
Bir grup BAE’li normalleşme için Ağlama Duvarını ziyaret etti

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) vatandaşı bir grup, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'nın güneybatısında yer alan Burak (Ağlama) Duvarı'nı ziyaret etti. Yahudilerin en kutsal mekanı sayılan Harem-i Şerif'in güneybatı duvarını ziyaret eden BAE'liler, alanın sorumlusu Hahamlar tarafından memnuniyetle karşılandı. BAE'liler Ağlama Duvarı'nda BAE bayrağı açarlarken Mescid-I Aksa’yı ziyaret etmeden bölgeden ayrıldılar. 


SİVAS’IN BİR UMUDU VAR

Villareal’e 1-0 yenilen Yiğidolar Avrupa’ya devam etmek için umudunu sürdürdü

UEFA Avrupa Ligi I Grubu 5. hafta mücadelesinde temsilcimiz Sivasspor, sahasında İspanya temsilcisi Villarreal'e 1-0 mağlup oldu. Bu sonuçla grupta 6 puanda kalan Yiğidolar son maçında 7 puanlı Maccabi Tel Aviv’I mağlup ederse Avrupa’da yoluna devam edecek.


BURAK ŞOV
Son 13 dakikada oyuna giren Burak Yılmaz, 4 dakikada 2 gol atıp Lille’i galibiyete taşıdı

UEFA Avrupa Ligi H Grubu 5. hafta maçında Lille, konuk ettiği Sparta Prag'ı 2-1 yenerek gruptan çıkmayı garantiledi. Rakibi karşısında 1-0 geriye düşen Lille’de 77. dakikada Yusuf Yazıcı’nın yerine oyuna giren Burak Yılmaz sadece 4 dakika içinde iki gol bularak takımını zafere taşıdı.

Yorumlar 31 Yorum Var
  • Arif 04.12.2020 21:56
    Bunlar tecavuzcu coskunu dahi gecti, acaba diyom coskunun film senaryolari bunlardan mi alindi ??? Hani oyle isi chp o filmlerin gelirlerinde pay alma hakki doguyor
  • Adnan 04.12.2020 21:27
    Yakında Chp tecavüzcü Coşkun u parti başkanı yapar
  • Adanalı. 04.12.2020 21:13
    Sen gel buna Türkiye yi teslim et.utanmaz arlanmaz adam utan utan.
  • Ertuğrul 04.12.2020 20:45
    Ver gazı ver gazı Yunanistan ama gitsin Yunanistan'da çıkarsın gazını. Ne sesine ne cismine sabrımız kaldı iğreniyorum bu mahluklardan.
  • Adnan 04.12.2020 19:55
    Yunanistan çok istiyosanız Kılıçtaroğlunu alın başbakan yapın yanında Kaftancıoglu hediye nede olsa size çalışıyolar
Daha fazla yorum görüntüle