Son dakika: Bakan Koca 4 ili örnek vererek uyarıda bulundu!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Zonguldak, Ankara Sivas ve Malatya valileri, sağlık il müdürleri ve halk sağlığı başkanlarıyla toplantı yaptı. Koca, illerdeki vaka artış oranını ve yoğun bakım doluluk oranını paylaştı.

Son dakika: Bakan Koca 4 ili örnek vererek uyarıda bulundu!
Son dakika: Bakan Koca 4 ili örnek vererek uyarıda bulundu!
GİRİŞ 04.12.2020 21:37 GÜNCELLEME 04.12.2020 21:37
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından 4 ilin kritik verileri paylaştı.

BAKAN KOCA VERİLERİ PAYLAŞIP UYARDI: RİSK DEVAM EDİYOR

Bakan Koca paylaşımında, ''ZONGULDAK, ANKARA, SİVAS, MALATYA valileri, il sağlık müdürleri ve halk sağlığı başkanlarıyla ayrı ayrı il değerlendirme toplantıları yaptık. Sırasıyla ZONGULDAK, ANKARA, SİVAS ve MALATYA’DA risk devam ediyor. Son bir haftada ZONGULDAK’TA  vaka artışı %50, yoğun bakım doluluk oranı %77, ANKARA’DA sabit artış olmakla birlikte yoğun bakım doluluk oranı %74, SİVAS’TA artış %25, yoğun bakım doluluk oranı %66, MALATYA’DA artış  %35 yoğun bakım doluluk oranı %61. Ara vermeden mücadeleye devam etmeliyiz. Tedbirlere daha sıkı uyarak sağlık çalışanlarımıza destek olalım. Sağlık çalışanlarının üzerindeki yükü azaltalım.'' ifadelerini kullandı.



BAKAN KOCA DÜN DE 4 İL İÇİN UYARILARDA BULUNMUŞTU

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 4 ilin sağlık müdürleriyle video konferans yöntemiyle görüşmüştü.

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Hatay, Antalya, Trabzon ve Diyarbakır İl Sağlık Müdürleriyle ayrı ayrı yaptığımız online toplantılarda, bu illerin durumlarını değerlendirdik. Yüksek risk devam ediyor. Son bir haftada Hatay’da vaka artışı yüzde 100, yoğun bakım doluluk oranı yüzde 70, Antalya ‘da vaka artışı yüzde 100, yoğun bakım doluluk oranı yüzde 71, Trabzon’da vaka artışı yüzde 50, yoğun bakım doluluk oranı yüzde 75, Diyarbakır’da sabit artış var; yoğun bakım doluluk oranı yüzde 70 Bütün kurumlarımızla seferberlik zamanı. Sağlık çalışanlarının üzerindeki yükü azaltalım. Mücadele güç birliği ile kazanılır” demişti.

 

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 22
  • Hanefi 3 yıl önce Şikayet Et
    Sanat elden gidiyeah
    Cevapla
  • mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Eylül başıydı hatay taraflarına gitmiştik pek maske takan kimse yoktu.
    Cevapla
  • Umudunu kaybetmre 3 yıl önce Şikayet Et
    Esnek çalışma imkanı olmasına rağmen hala esnek çalışmaya başlamayan kamu kurumları var Sayın Bakanım.Göstermelik olarak esnek çalışmaya devam eden kurumlarda var.İnsanların Ailesi ölüyor rica ediyorum.Tedbirleri insanların insiyatifine bırakmadan alın.Kafayı yemek üzereyiz gerekir se 15 gün sokağa çıkma yasağı gelsin,,,Küçük Çocukları olan,Geçmişte ağır hastalıklar geçirmiş olan insanlara otomatikman idari izin verilsin.Maske takmayan insanlar ile ilgili TCK kapsamında işlemler yürütülsün.Lütfen
    Cevapla
  • sağlıkçı 3 yıl önce Şikayet Et
    hastanelerde gönüllü çalışsanıza şikayet edenler hayvanlar için seferber olanlar ağaç kesilince isyan çıkaranlar maske takılmaz diyenler yasak olmasın diyenler gelin gönüllü
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Antalya ya acilen turist ve para gelsin virüs biranda yok olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor