KYK burs başvuru sonuçları 2020 açıklandı mı? yurtkur.gsb.gov.tr KYK sonuç sorgulama!

KYK burs sonuçları için öğrenciler Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü sayfasından yapılacak açıklamayı bekliyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı başvuru sırasında kullanılan bilgilerin doğrulama ve değerlendirme işlemlerini tamamlıyor. Peki 2020 KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK taahhütname onayı yapmayanlar burs ve krediden faydalanamayacak. İşte KYK öğrenim kredisi ve burs başvuru sonuç tarihi!

 KYK burs başvuru sonuçları 2020 açıklandı mı? yurtkur.gsb.gov.tr KYK sonuç sorgulama!
KYK burs başvuru sonuçları 2020 açıklandı mı? yurtkur.gsb.gov.tr KYK sonuç sorgulama!
GİRİŞ 06.12.2020 09:16 GÜNCELLEME 06.12.2020 09:16

Kredi ve Yurtlar Kurumu, Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliği ile öğrencilere verilecek eğitim yardımı burs başvurularında sona yaklaşıldı. KYK burs ve krediden faydalanmak isteyen öğrenciler 28 Ekim - 8 Kasım tarihleri arasında başvurularını tamamlamıştı. Geride bıraktığımız yılda başvuruların sona erdiği tarihten 23 gün sonra açıklanan sonuçlar için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. E-devlet üzerinden tamamlanan başvuruların sona ermesinin üzerinden 27 gün geçti. Sosyal medya platformlarında  sonuçların açıklanmaması gündem oldu. Burs ve kredi alacak öğrenciler ailelerinin maddi durumu, eğitim alınan şehir, mal varlığı ve hanede okuyan öğrenci sayısına göre belirlenecek. Peki KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? Adaylar burs veya kredi alıp almayacağını kygm.gsb.gov.tr adresinden T.C kimlik numarasıyla sorgulayacak. İşte KYK 2020 sonuç tarihi…
 
KYK BURS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
 
28 Ekim- 8 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen KYK burs ve kredi başvuruları henüz açıklanmadı. Başvuruların üzerinden neredeyse 1 ay geçmesine rağmen ön lisans ve lisans öğrencileri sonuçların açıklanacağı tarihi araştırıyor. 
 
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kredi ve Yurtlar Kurumu, öğrencilerin başvuru esnasında verdiği bilgileri diğer resmi kurumlardan alınan bilgiler ile karşılaştırıyor. Geçtiğimiz dönemlerde öğrencilerin ilk burs ödemeleri Ocak ayında yapılıyordu. Bu sebepten ötürü Aralık ayı içerisinde KYK burs ve kredi sonuçlarının açıklanması bekleniyor.

 

 

2020 KYK BURS SONUÇLARI ÖĞRENME SAYFASI (sonuçlar açıklandığında aktif hale gelecek)


 
Sonuçlar açıklandığında adaylar yurtkur.gsb.gov.tr resmi adresinden T.C kimlik numaraları ile sonuçları sorgulayabilecek. KYK sonuç sorgulama sonrası “ Burs alabilirsiniz” ifadesiyle karşılaşan adaylar geri ödemesiz eğitim yardımından faydalanırken, “Öğrenim Kredisi Alabilirsiniz” ifadesiyle karşılaşan adaylar geri ödemeli öğrenim kredisi alabilecek.
 
2021 YILINDA KREDİ VE BURS ÜCRETLERİ ZAMLANACAK MI?
 
Her yıl yeni eğitim dönemi öncesinde Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından verilen KYK kredi ve burs ödemelerine belli oranda zam yapılıyor. 2010 yılında 200 TL olan eğitim yardımı geçtiğimiz yıl öğrencilere 550 TL olarak yattı. 2021 eğitim öğretim yılında henüz Kredi ve burs ödemelerine yapılacak değişiklikle ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak yeni yıl ile birlikte ödemelerde iyileştirme yapılması bekleniyor. İşte son 10 yılda öğrenci burslarına yapılan zamlar;
 
2010 yılında KYK burs ve kredi ödemeleri 200 TL
2011 yılında KYK burs ve kredi ödemeleri 240 TL
2012 yılında KYK burs ve kredi ödemeleri 260 TL
2013 yılında KYK burs ve kredi ödemeleri 280 TL
2014 yılında KYK burs ve kredi ödemeleri 300 TL
2015 yılında KYK burs ve kredi ödemeleri 330 TL
2016 yılında KYK burs ve kredi ödemeleri 400 TL
2017 yılında KYK burs ve kredi ödemeleri 425  TL
2018 yılında KYK burs ve kredi ödemeleri 470 TL
2019 yılında KYK burs ve kredi ödemeleri 500 TL
2020 yılında KYK burs ve kredi ödemeleri 550 TL
 
KYK BURS ÖDEMELERİ NEDEN KESİLİR?

 

 


 
 KYK TAAHHÜTNAME ONAYLAMAYI UNUTMAYIN!

KYK burs ve kredi sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrencilerin KYK Taahhütname onaylama işlemini e-Devlet üzerinden yapması gerekmektedir. Onaylama işlemini belirlenen tarihler arasında yapmayan üniversite öğrencileri burs ve kredi haklarını kaybedeceklerdir. 

18 yaş üzerindeki öğrenciler taahhütnamelerini e-devlet sayfası üzerinden kendi şifreleri ile gerçekleştirebilir. 18 yaşını doldurmamış öğrenciler ise anne veya babasının e-devlet şifresi ile taahhütname onayını gerçekleştirebilir. Anne ve babası vefat eden olmayan öğrenciler ise Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüklerine kimlik, vasi kararı ile başvurarak onaylama işlemini yapabilir.


 
 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!