Tutuklanan CHP'li başkan yardımcısı teröriste şehit demiş!

PKK üyeliğinden tutuklanan CHP’li Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cihan Yavuz’un örgüt yazışmaları ortaya çıktı. Yavuz, 2 Ağustos 2016’da HDP İstanbul İl Eşbaşkan Yardımcısıyken, Diyarbakır’da etkisiz hale getirilen teröristle ilgili WhatsApp’ta “Sultanbeyli Eş Başkanı Rüstem hevalin oğlu Sur’da şehit düşmüş. Haberi yeni ulaştı” diye yazmış.

Tutuklanan CHP'li başkan yardımcısı teröriste şehit demiş!
Tutuklanan CHP'li başkan yardımcısı teröriste şehit demiş!
GİRİŞ 05.12.2020 13:41 GÜNCELLEME 05.12.2020 13:44
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

CHP Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cihan Yavuz'un, terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyon kapsamında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandığı soruşturmada, yeni detaylar ortaya çıktı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, kentte PKK/KCK adına faaliyette bulunulduğu iddiasıyla gözaltına alınan ve sevk edildiği hakimlikçe tutuklanmasına karar verilen Yavuz'un emniyetteki ifadesi 17 sayfayı buldu.

 

 

SUÇLAMAYA HATIRLAMIYORUM CEVABI

İfadesinde genel olarak kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmeyen ya da hatırlamadığını söyleyen Cihan Yavuz'dan ele geçirilen dijital malzemelerin incelenmesi de tamamlandı.

 

 

SUR’DA ŞEHİT DÜŞMÜŞ!

Buna göre, Yavuz'un PKK/KCK propagandası yaptığı, insanları örgütlediği, oluşturduğu sosyal medya ve mesaj gruplarından örgütsel çağrılarda bulunduğu, operasyonlarda etkisiz hale getirilen teröristlerle ilgili başsağlığı mesajı yayınlayarak cenaze süreçlerini takip ettiği belirlendi.

Yavuz'un, 2 Ağustos 2016'da HDP İstanbul İl Eş Başkan Yardımcısıyken, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde düzenlenen operasyonlarda etkisiz hale getirilen bir teröristle ilgili oluşturduğu WhatsApp grubundan, "Bir önceki dönem Sultanbeyli Eş Başkanı Rüstem hevalin oğlu Sur'da şehit düşmüş. Haberi yeni ulaştı." ve "İlçe yönetimiyle birlikte ailenin yanındayız" mesajı yayınladığı tespit edildi. Evinde yapılan aramada, terör örgütü PKK'nın bastığı yasak yayınlardan ele geçirilen Yavuz'un soruşturma kapsamında yürütülen teknik takiplerde, PKK adına İstanbul'da faaliyetler yürüten bazı kişilerle sık sık telefonla görüştüğü, buluştuğu anlaşıldı.

PKK KANALINA KONUŞTU

Ayrıca, Yavuz'un, 31 Ocak 2019'da örgütün kontrolündeki yurt dışından yayın yapan Sterk TV'ye telefonla bağlanarak, örgüt elebaşı Abdullah Öcalan'a sözde tecrit yapıldığını dile getirdiği ve bu tecridin kaldırılması için çağrıda bulunduğu da belirlendi.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 44
  • namik 3 yıl önce Şikayet Et
    Birileri de kelle demişti. Teröriste de sayın.
    Cevapla
  • zafer gülten 3 yıl önce Şikayet Et
    al birini vur ötekine....kimi şehidlerimize kelle der,kimi teöriste şehid. yokmu bu memleketi yönetecek Gazi Mustafa Kemal gibi adam gibi bir adam.
    Cevapla
  • Levrok 3 yıl önce Şikayet Et
    bunlar asla durmayacak, hep saldiracaklar, hep algi yaratacaklar hep kirli oyunlar cevirecekler. BUnlara karsi cok sert kökten temizlik lazim. Bence Kuzey Irak Kürt Bölgesiyle özel antlasma yapip, bunlari TC Vatandasligindan cikarip Kuzey Irak a süreceksin.
    Cevapla
  • misafir1 3 yıl önce Şikayet Et
    Terörü destekleyen kim varsa Allah kahrı perişan eylesin.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Olaylara fanatik ve politik gözle bakan birisi değilim.Ama maalesef bu haberi okuyunca ,bu tutuklamayı duyunca ister istemez Şişli belediyesin de yerel seçimin diyetimi ödeniyor diye insan düşünmeden edemiyor.Böyle bir tip nasıl başkan yardımcısı yapılır...
    Cevapla
  • Yüksel ERZİNCAN 3 yıl önce Şikayet Et
    Kendilerine Millet ittifakı diyen ve bu ittifaka oy veren vatandaş; eserinle öğünebilirsin...
    Cevapla
  • İşçi 3 yıl önce Şikayet Et
    Hemde fena diyet ödeniyor burda çalışan biri olarak söylüyorum durum çok vahim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü