Milli Savunma Bakanlığı, Irak merkezi yönetimi ile IKBY (Irak Kürt Bölgesel Yönetimi) tarafından başlatılan ve Sincar'dan terör örgütü PKK'yı temizleme operasyonunu ilişkin "Anlaşmayı ve çabaları destekliyoruz" açıklaması geldi. Peki Sincar'da neler oluyor? Son durum ne? Terör örgütü PKK gerçekten ikinci Kandil olarak konuşlandığı Sincar'ı terk etti mi? Tüm bu sorulara canlı yayınına katılan Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar canlı yayında yanıt verdi.

Ağar, Milli Savunma Bakanlığı tarafından Sincar'da yaşananlarla ilgili bugün yapılan "Sincar Merkezi Irak Hükümeti ve Irak Kuzeyi Bölgesel Yönetimi arasında Sincar'da kamu düzeni ve istikrarın yeniden tesisi maksadıyla 09 Ekim tarihinde imzalanan anlaşmayı ve bu çerçevedeki çabaları destekliyoruz. Gelişmeleri yakinen takip ediyoruz" ifadelerinin kullanıldığı açıklamayı değerlendirdi.

AĞAR, SİNCAR DAĞINA DİKKAT ÇEKTİ

"Bakanlığın son derece dikkatli bir şekilde süreci takip ettiği, ihtiyatlı bir iyimserlik içinde olduğunu görüyorum" diyen Ağar, "Sincar'a ordu birliklerinin gelmesi olumlu bir gelişme ama yaşananlar gerçek anlamda bizim istediğimiz gibi olmadı. Orası Irak her an her şey olabilir. PKK şu an anlaşmadan kaynaklanan bir takım açıkları kullanıyor. Yeni pozisyonlar alıyor. Sincar Dağı'nı kendi menfaatleri doğrultusunda kullanılıyorlar. Sincar'dan çıkan teröristlerin buraya götürüldüğünü görüyoruz." dedi.

"SİNCAR'DA BÜYÜK KURNAZLIK"

Ağar'ın zaman zaman PKK terör örgütüne yönelik yaptığı sınır ötesi operasyonlara dikkat çekerek, Türkiye'nin Sincar'daki PKK'lı teröristlere yönelik yapacağı olası bir operasyonda 'Türkiye Irak ordusuna saldırıyor' yalanını uydurup, büyük bir kurnazlıkla karşı karışya kalabileceği konusunda uyardı. Terör ve Güvenlik Uzmanı Ağar, PKK'nın Irak ordusu şemsiyesi altında varlığını sürme girişiminde olduğunu iddia etti. Peşmerge ve Irak ordusunun buna asla müsaede etmemesi gerektiğini söyledi.

A HABER

Yorumlar 2 Yorum Var
  • GAGA 06.12.2020 23:55
    Bizde oradaki tüm teröristleri isim isim bildireceğiz tedbir alacağız birlikte....
  • Sonsuz ufuk 06.12.2020 18:48
    Hulisi paşam sen mert durus güçlu bir komutansin bu karsindakiler kalleş bunlar ancak zordan anlar gerçi siz daha iyi bilirsiniz