Bakan Koca 5 ilin ardından 4 ili daha uyardı: Sabit vaka artışı var...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İzmir, Adana, Mersin ve Hatay valileri ve il sağlık müdürleriyle toplantı yaptı. Bakan Koca 'sabit vaka artışı' var diyerek uyardı. Koca dün de Konya, Samsun, Trabzon, Antalya ve Ordu valileri ve il sağlık müdürleriyle toplantı yapmıştı.

Bakan Koca 5 ilin ardından 4 ili daha uyardı: Sabit vaka artışı var...
Bakan Koca 5 ilin ardından 4 ili daha uyardı: Sabit vaka artışı var...
GİRİŞ 08.12.2020 20:45 GÜNCELLEME 08.12.2020 22:45
Bu Habere 87 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "İzmir, Adana, Mersin, Hatay Valilerimiz, İl Sağlık Müdürlerimiz ve Halk Sağlığı Başkanlarımızla online görüşerek durumu tekrar gözden geçirdik. Bu illerimizde sabit vaka artışı var, ağır hasta yükü artıyor." ifadesini kullandı.

Bu illerde sabit vaka artışı olduğuna ve ağır hasta yükünün arttığına dikkati çeken Koca, şunları kaydetti:

Bakan Koca açıklamasında, ''İZMİR, ADANA, MERSİN, HATAY Valilerimiz, İl Sağlık Müdürlerimiz ve Halk Sağlığı Başkanlarımızla online görüşerek durumu tekrar gözden geçirdik. Bu illerimizde sabit vaka artışı var, ağır hasta yükü artıyor. Sırasıyla HATAY, MERSİN, ADANA ve İZMİR’DE risk devam ediyor.İZMİR’DE yatak doluluk oranı %59, yoğun bakım doluluk oranı %83. ADANA’DA yatak doluluk oranı %62, yoğun bakım doluluk oranı %81. Mersin’de yatak doluluk oranı %58, yoğun bakım doluluk oranı %84. HATAY’DA yatak doluluk oranı %64, yoğun bakım doluluk oranı %89. Yerel ilave tedbirler hızlı ve zamanında devreye girince sonuç almak daha kolay. Sorumluluk hepimizin. Ara vermeden mücadeleye devam edelim; birlikte kazanacağız.'' ifadelerini kullandı.




BAKAN KOCA 5 İL İÇİN DAHA ÖNEMLİ VERİLERİ PAYLAŞIP UYARIDA BULUNMUŞTU

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Samsun, Antalya, ve Ordu'da yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) ilgili yüksek riskin sürdüğünü, Konya ve Trabzon'da ise vaka artışının kısmen kontrol altında olduğunu bildirdi.

BAKAN KOCA: YÜKSEK RİSK DEVAM EDİYOR

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Koca, ''Yüksek vaka sayılarının devam ettiği KONYA, SAMSUN, ANTALYA, TRABZON, ORDU Valilerimiz, İl Sağlık Müdürlerimiz ve Halk Sağlığı Başkanlarımızla görüşmeye devam ediyoruz. Bu iller yakın takibimiz altında. Test kapasitemizi ve filyasyon ekiplerimizi artırdık. SAMSUN, ANTALYA ve ORDU'DA yüksek risk devam ediyor. KONYA ve TRABZON'DA artış kısmen kontrol altında. Sağlık çalışanlarımız elinden geleni yapıyor. Kamu ve özel kurumlarımızla birlikte bütün hemşehrilerimizin duyarlılığı gücümüzü artırıyor. Ara vermeden mücadeleye devam edelim.'' ifadelerini kullandı.

 


KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 87
  • mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Eylül başıydı Hatay tarafına gitmiştim, korona diye bir şey yokmuş gibi yaşıyorlardı, baştan ayağa gerekli tedbirleri zamanında almayanlar şimdi sorunun kaynağını uzakta aramasınlar.
    Cevapla
  • As. 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım bence bu virüsü insanlığa bulaştıran ülke hangisi ise Dünyanın sayılı ajanları bu işin takibini yaparak kimler bu virüsü ortaya yaymış ve kimler tarafından yapılmış insanlara korona bulaştırdıysa onlara yakalayıp bir an önce Adalete teslim edilmelidir ve her vefat eden kişilerin yakınları virüs yayan ülkeden tazminat talep etmelidirler.
    Cevapla
  • oktay 3 yıl önce Şikayet Et
    sayın bakana sesleniyorum ben Manisa ili Turgutlu ilçesinden yazıyorum burası 160 bin nüfüslü ilçe ve sadece dün burada yerel gazetelere yansıyan 5 korona vefatı vardı ülke genelinde 211 rakamı biraz saçma durmuyormu sizce vaka sayıları gibi vefat sayılarınıda mı gizliyorsunuz
    Cevapla
  • Ccc 3 yıl önce Şikayet Et
    Coronaya uymayan iller tatil bölgeleri yalan söylemekten yorulmayanlar var
    Cevapla
  • Vatandaş 27 3 yıl önce Şikayet Et
    Uyarın hocam uyarın zaten uyarara uyara bu hale geldik siz uyardikca maske takanlar bile takmaz oldu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti
5 ayda yüzde 200 zamlandı: İstanbul 'kanatsız' kaldı!