Almanya'nın ünlü bir market zinciri, Noel ve yeni yıl için hazırladığı reklam filminde koronavirüs salgını ve yalnızlık temasını işlerken, Türk komşuluk ilişkilerine de vurgu yaptı. 

Alman marketler zinciri EDEKA, yeni reklam filminde Türklerin komşuluk ilişkilerine dikkat çekti. Reklamın senaryosuna göre; disiplinli bir Alman olan Schmidt çevresine mesafeli duruşuyla dikkat çekiyor. Yalnız başına yaşayan Schmidt, kendisine Türk aile tarafından ikram edilen baklavayı ilk önce reddediyor. Ardından koronavirüse yakalandığı öğrenilen Schmidt için Türk ailenin çocuklarının yemek hazırlayarak evine götürdüğü görülüyor, hasta adam kendisi için hazırlanan yemekleri ve baklavayı gördükten sonra ise duygulanıyor. Reklam, Türkçe olarak ‘Dünyada en güzel şey dost edinmek’ sözleriyle sonlanıyor. Noel için hazırlanan, koronavirüs ve yalnızlık temalarına dikkat çeken reklam sosyal medyada yüz binlerce kez izlenirken, 2 günde binlerce beğeni topladı.

Yorumlar 52 Yorum Var
  • Ümit Dogu 17.12.2020 15:25
    Türk korsana ilacı buldu diye yapıyorlar
  • belçika 17.12.2020 02:49
    Allah c.c hidayet versin tüm ümmete...
  • Metin Ali 16.12.2020 22:33
    Bayram değil seyran değil hayırdır? Daha dün Aleviliğe Din diyordunuz ? Kendi müslümanlarınızı yaratmaya çalıştığımız yetmedi, kendi Türk’lerinizi mi yaratacaksınız ? Geçin o işleri bizim damarlarımızdaki kan sizin haysiyetinize dokunur, bozulursunuz, yıkılırsınız, yok olursunuz. Her türlü düşmanlığı yap, Haçlı birliğinle meymenetsiz müslüman devletlerini yönet Sonra da ben Türkleri seviyorum. Geç o işleri 100 yıl sonrasına hamleler yapıyorsunuz.
  • Kimsekim 16.12.2020 22:21
    Malesef çoğu alman bizim bazı kesimlerin suriyelilere baktığı gibi bakıyor. oysaki Almanyanın inşaasında Türklerin çok emeği olmuştur.Ama ekonomi zora girdikçe yabancı düşmanlığı artıyor
  • Asım 16.12.2020 21:56
    o bizi idare etsin biz onu..
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek