AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, muhalefetin “diktatör” söylemlerine İsmet İnönü-Franco görselleriyle cevap verdi.

FRANCO'YU RESMEN TANIYAN CHP YÖNETİMİ VE ZİHNİYETTİR

HDP'li Meral Danış Beştaş'a cevap veren AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, dağa kaldırılan kız çocukları ve PKK terörüne karşı en ufak bir kınama yapmayanların ve Kandil'den önlerine konan metinleri okuyanların, burada en ufak söz söylemeye haklarının olmadığını dile getirdi.

Akbaşoğlu, CHP Grup Başkanvekili Altay'ın da ifadelerine tepki göstererek "Franco'yu resmen tanıyan CHP yönetimi ve zihniyetidir. Milli Şef'le faşist Hitler'in arasındaki samimi münasebetleri başlığa çeken Cumhuriyet gazetesi, herhalde size en güzel cevabı veriyor. Devletin Cumhurbaşkanına, milletimizi ve devletimizi temsil eden ordumuzun Başkomutanına 'diktatör bozuntusu' diyen, soytarı bozuntusudur, bu bir soytarılıktır." dedi.

Akbaşoğlu, Boraltan Köprüsü olayına da değinerek, bu olayın milletin hafızlarına kazınmış milli bir ağıta dönüştüğünü kaydetti.

Akbaşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde Azerbaycan Karabağ'da kazanılan zaferle devletin üzerindeki bir ayıbın kaldırıldığını ve bundan dolayı da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Akbaşoğlu, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bağımsızlık mücadelesi verildiğini belirterek "Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni hep birlikte kurduk. Atatürk 'tam bağımsız Türkiye' hedefini gösterdi. İşte bu hedefi ve idealleri hayata geçiren liderin adı Recep Tayyip Erdoğan'dır." şeklinde konuştu.

Kıbrıs Barış Harekatı'nı hatırlatan Akbaşoğlu, bunun, milletin gurur günü olduğunu belirtti. Cumhuriyet tarihinde bir diğer önemli hareketin Cerablus, El Bab ve Afrin'e yapılan harekat olduğunu kaydeden Akbaşoğlu, "Bu harekat Sayın Başkumandanımız ve Türk milletinin ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan'la yapılmıştır. Atatürk'e, İsmet İnönü'ye, Celal Bayar'a ve Ahmet Necdet Sezer'e gösterilmesi gereken milli saygının, millet iradesiyle iş başına gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da gösterilmesi mili bir vecibedir, insani bir nezaket ve siyasi saygı gereğidir." dedi.

Yorumlar 3 Yorum Var
  • Mahur 19.12.2020 11:13
    Milli şef denilen ismet Lainine Allah lanet etsin Allah cehenneminden eksik etmesin
  • Misafir 19.12.2020 09:52
    Korona'nın tüm düm dünya da olduğu gibi ülkemiz de en büyük soron olduğu bir dönem de Sayın Özgür Öze'in saygı ve nezaket ile asla bağdaşmayan açıklamadını kabullenmek mümkün değildir.Bir grup başkanvekiline yakıştıramadım.Bu gerginliklerin maalersef ilk müsebbibi kendisidir.İstifa rtmeli veya özür dilemelidir.AK Partili vekil ve grup başkan vekilleri haklı tepkilerini daha makul ve itidalli vermeleri gerekir...Zaman birlik zamanı.Lütfen provokatif eylem ve söylemlere karşı dikkatli olalım...
  • Alperen 19.12.2020 09:02
    İnönü hitlerle görüştüğünde nazi ordusu Edirne sınırındaydı,ey vekil.Sen olsan ne yapardın?