Türk ailenin Almanya'dan sınır dışı edilmesine sert tepki!

Almanya'da Başkan Erdoğan'a hakaret eden sığınmacının yüzüne tüküren şahısın ailesiyle birlikte sınır dışı edilerek Türkiye’ye gönderilmişti. Bu olay üzerine Ruh Sağlığı Derneği'nden açıklama geldi.

Türk ailenin Almanya'dan sınır dışı edilmesine sert tepki!
Türk ailenin Almanya'dan sınır dışı edilmesine sert tepki!
GİRİŞ 20.12.2020 16:16 GÜNCELLEME 20.12.2020 16:16
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Ruh Sağlığı Derneği'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; 

Batı’da, Türkleri hedef alan Hitler Nazizmini aratmayan uygulamaların bir yenisi daha yaşandı. Türkiye sevgisini açıkça ifade eden 7 kişilik Akyüz ailesinin evi basıldı. Kameralar eşliğinde çırılçıplak arandıktan sonra el ve ayaklarına pranga vurulan aile üyeleri Türkiye’ye yollandı.

Öncelikle insanlık dışı bu muameleyi kınadığımızı, evrensel insan haklarına aykırı bu tutumları kabul etmediğimizi, eşitler arası bir uygulama olmamasından dolayı bireysel bir tepkiyi devlet eliyle milletleştirmek zor günlerden geçen dünyamızı insan ilişkileri devlet ilişkileri anlamında daha zora sokacağını sorumluların daha özenli davranması gerektiğini hatırlatıyoruz.

Akyüz ailesinin öğrenci/çocuk üyesi Muhammet Akyüz kardeşimiz “Çok üzgünüm okulumdan uzaklaştığım için. Sebepsiz yere bizi oradan attılar sınır dışı ettiler. Psikolojim bozuldu, korku içindeyim” şeklinde konuştu.

15 yaşındaki kızımız Sahra Akyüz, “Ben evime dönmek istiyorum, arkadaşlarımı özledim. Okulumu özledim.” dedi.

Ruh sağlığı derneği olarak bu öğrenci kardeşlerimizin hiç bir suçu yokken böyle bir travmaya mağruz bırakılmasından dolayı müteessir olduk ve kendisine bize ulaşması dahilinde destek olacağımızı ilan ediyoruz.

Biz inanıyoruz ki yüzü ak Akyüz ailesine destek vererek aslında biz kendimize iyilik ve yardım yapmış olacağız. Onların güçlü psikolojinden biz güçleneceğiz. Çünkü varlık, insan, ülke ve vatan sevgisinin bedelini ödemeyi göze alabilecek yüreğe ve cesarete sahip bu ailenin psikolojik temelinin çok sağlam olduğuna inanıyoruz. Ayrıca sevdiklerinden ayrılan her insan müteessir olması da normaldir. Bu da sağlıklı bir psikolojinin göstergesidir. Aksi halde taşkalpli bir nesneye dönüşüverirdi insan. Mehmet Akif’in deyimiyle “

Adam aldırmada geç git! , diyemem aldırırım.
Çiğnerim, çiğnenirim, hakkı tutar kaldırırım!
diyebilecek bir yüreğe sahip olduğunuz için yani Taşkalpli olmadığınız, insan onurunu taşıdığınız ve gerçekten insan olduğunuz için size bu muameleyi yaptılar. O yüzden insan kalbi taşımanızdan dolayı mutlu ve umutluyuz. Bizler burada sevdiklerinizin yerini dolduramasak da sizi bağrımıza basmaya kendi sevdiklerimizden ayrı tutmamaya söz veriyoruz. Evinize hoşgeldiniz. Burda kendi topraklarında seni çok seven kardeşlerinle birliktesin korkma Muhammet kardeşim, bir telefon kadar yakınız: 02164287546 05332466134.

Mehmet Akif’in

Medeniyet denilen maskara mahlûku görün:
Tükürün maskeli vicdânına asrın, tükürün!
mısralarına hayat veren yüzü ak Ak yüzlü aileye karşı borcumuzu görmeye ve ifa etmeye fikri veya siyasi ayrım gözetmeksizin yetkili bütün makamları STK ları davet ediyoruz. Herkesin tuzunun olacağı bu çorba kardeşliğimizin harcının gücünü tüm dünyaya gösterecek bir dayanışma örneği olabilir. Yüreklerimizi onların evi yapamazsak bizim acınası yüzümüze gelecek nesillerin bırakacağı gözyaşlarına elden gelen birşey olmadan şahitlik edeceğiz, onun için zaman yüzü ak olan bu ailenin ışığıyla kendi yüzlerimizi de aydınlatma vakti.

Tele1 deki habere göre Arapça, Kürtçe, Süryanice, İngilizce ve Almanca bildiği için Almanya’da gönüllü olarak yabancılara yardımcı olduğunu belirten, “Orada yaşayan bazı Almanlar bana tepki gösteriyordu. Bana ‘Bunları buraya sen mi getiriyorsun, istemiyoruz’ diyorlardı. Ben de ‘Sizin Başbakanınız izin verdiği için buradalar, ben onlara sadece yardımcı oluyorum diyen, Ayrıca evsiz Almanlar’a da yardım ediyorum’ diye cevap veriyordum” diyen Mahmut Akyüz ve ailesine insanlık onuru adına sahşip çıkıyoruz.

YORUMLAR 3
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Iyı olmus bu o cocuklarına
    Cevapla
  • G kara 3 yıl önce Şikayet Et
    Hadi ordan,,, mağdur ayağına yatmayın,,, sen çocuklarına türkceyi öğretme,,, evinde her türlü insanı barındır,, sonrada ben mağdurum de,,, Sen hangi dili biliyosan oranın topraklarına git orda yaşa,,, sizin gibiler çok burda,,, her odasında bir paçavra asarlar,,, her fırsatta vatanımızı karalarlar,,, Allah görüyor , suçsuz yere kimse bir aileyi sürgün etmez
    Cevapla
  • turan 3 yıl önce Şikayet Et
    Be böyle medeniyetin içine tüküreyim . Erdoğan'ı öven birine birisi tükürseydi ona madalya verirdi alçak sürüsü.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Irak'ta peş peşe patlamalar! Askeri üsse hava saldırısı düzenlendi
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi