Son Dakika Haberi; AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin 'HDP kapatılsın' çıkışı hakkında 'Esas olan vatandaş iradesinin siyasete tam olarak yansıması. Parti kapatmaların zorlaştırılması sivil siyaseti güçlendirmek bakımından bizim getirdiğimiz bir düzenlemedir.' açıklamasını yaptı.

Çelik açıklamasında "Cumhur İttifakı içerisinde farklı bir yaklaşım yok. Parti kapatmaların zorlaştırılması sivil siyaseti güçlendirmek bakımından bizim getirdiğimiz bir düzenlemedir. Fakat burada esas olan vatandaş iradesinin siyasal katılım yollarına tam olarak sağlanması. Bir parti siyasi olarak terör örgütünün propagandasını yapıyor, hukukun dışına çıkıyor, hukuk devletini yok etmek için açıkça bir performans gösteriyor ve bunu açıkça söylüyorsa bu durumda demokratik sistem çaresiz değildir. Siyasi partilerin görevi demokrasiyi ve hukuk devletini korumaktır. Bu misyonun dışına çıktığında demokrasi ve hukuk devleti çaresiz değildir." ifadelerini kullandı.

Yorumlar 42 Yorum Var
  • Vatan 18.02.2021 01:10
    Kardeşim lafı sağa sola çekmenin gereği yok bu adamlar hain mı hain,bu adamlar terörist mı, terörist öyleyse kapatın nedir ya,millet bıktı bunlardan yeter artık.
  • Cemaldemir 23.12.2020 01:49
    Hdp kapatilsin hemen acele
  • ahmet bütün 23.12.2020 00:17
    bir parti eğerki terör esitriyorsa hükümet bağımsız olarak bunu kapatabilir
  • vedat 22.12.2020 23:41
    Herri Batasuna kararı uygulansın. İspanyada olunca demokrasi bize gelince Seloyu salıverin ,yok öyle .
  • Vanlı 22.12.2020 23:41
    bu işe ençok kardeşleri olan tacizci partı üzülür ve karşı çıkar
Daha fazla yorum görüntüle