Kabine Toplantısı'nda son dakika kararları çıkabilir! Geri sayım başladı

2020 yılının son kabine toplantısı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşecek. Koronavirüs tedbirlerinin, aşı çalışmalarının ve gündemdeki diğer konuların ele alınacağı toplantıda yeni kararlar alınabıilir.

Kabine Toplantısı'nda son dakika kararları çıkabilir! Geri sayım başladı
Kabine Toplantısı'nda son dakika kararları çıkabilir! Geri sayım başladı
GİRİŞ 27.12.2020 15:53 GÜNCELLEME 27.12.2020 15:53
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Bu yılın son kabine toplantısı için gözler külliyede olacak. Toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarda bulunması beklenirken toplantının ana gündem maddelerinden biri de yine koronavirüsle mücadele olacak. İşte toplantıyla ilgili tüm detaylar…

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN?

2020'nin son toplantısı yarın gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde. Tabi toplantıda öncelikli olarak ekonomiden dış politikaya ulaştırmadan sağlığa kadar konu başlıklarıyla 2020 yılının değerlendirilmesi yapılacak. 2020 yılının ana gündemi koronavirüs... Kabine Toplantısı'nın da ana gündemi koronavirüs olacak. Özellikle bu hafta 4 gece 3 gün yılbaşında uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması var. Yılbaşı partilerine dikkat çekmişti Cumhurbaşkanı Erdoğan; bunlara izin verilemeyeceğini hem otellerde hem evlerde toplu partilere kesinlikle izin verilmeyeceğini açıklamıştı. İşte Kabine Toplantısı'nda da bu yılbaşı partilerine yönelik nasıl önlemler alınacak, nasıl tedbirler alınacak? İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun bir sunum yapması ve bu tedbirleri görüşmesi bekleniyor.

Tabi diğer önemli bir gündem aşı ve aşılama süreci. Yarın tüm Türkiye'ye Çin'den Sinovac adlı aşı geliyor. 3 milyon doz civarında bir aşı gelmesi bekleniyor. Kabine Toplantısı'nda bu aşılama takvimi ilk etapta sağlıkçılara ve 65 yaş üstü vatandaşlara uygulanacak. Devamında nasıl bir yol izlenecek, kimlere aşılar yapılacak ve aynı zamanda ek aşılar, ek sözleşmeler ne zaman ne çerçevede yapılacak, yapıldı? Tüm bu detaylar Kabine Toplantısı'nda ele alınacak.

Bir diğer gündemi var Kabine'nin... Dış politika. Cumhurbaşkanı'nın hem AB hem de ABD'ye olumlu mesajları olmuştu 2021 yılında pozitif gündeme dair. İşte bu konu başlıkları da Kabine'nin gündeminde değerlendirilecek.

EK TEDBİRLER GELECEK Mİ?

Tabi dediğimiz gibi ana gündem koronavirüs salgını. Tüm salgının seyri değerlendirilecek. Eğer ek tedbir alınması gerekiyorsa ek tedbirler alınacak ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yarın Kabine Toplantısı'nın ardından kamuoyuna bir basın toplantısıyla hem tedbirlerin hem de 2020-2021 yılına yönelik mesajların verilmesi bekleniyor.

KAYNAK: CNN TÜRK
YORUMLAR 32
  • Mr spak 3 yıl önce Şikayet Et
    Asgari ücret para basmakdan daha iyidir.Aşi açiklamalari çok eskidi neler dendiydi neler..
    Cevapla
  • Vay bee 3 yıl önce Şikayet Et
    Yahuu Türkiyede Yıllardır Yolsuzlukla mücadele yasası - Yeni Partiler Kanunu - EŞİT gelir paylaşımı Adaletsizliği - Yargı Bağımsızlığı - Nedense Hiçbir şey değişmiyor !!!!
    Cevapla
  • BOZKURTLAR 3 yıl önce Şikayet Et
    Asgari ücret 3.300TL.olsun hiçbirşeye zam yapılmasın otobüsler elektirikli olsun.vergiler indirilsun eski kalkmayan vergiler kaldırılsın gümrük vergileri azaltısın elktronik eşyalar sahtekar lık yapanlar işten atılsın devleti zarara uğratan tahsilatı yapılsın teröre yardım edene en ağır ceza verilsin.tarikatlar denetlensin bir fetva ile insanları birbirine boğazlatanlar ceza verilsin eğitime azda olsa yapılsın..Rus aşısı...çinlilerin uygur türklerine yapılan işkenceleri unutulmasın yüce allah TÜRK MİLLETİNİ TÜM KÖTÜLÜKLERDEN KORUSUN .
    Cevapla
  • Hasan Egeli 3 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş Ben anlamıyorum Yasak Diyorsunuz Hafta Sonu Tüm Marketler Açık Neden Biz Market Çalışanları İnsan Değilmiyiz cumartesi pazar tüm marketler de kapansın Mahalle Bakkaları açık kalsın ufak esnafı da düşünün biraz Yasak Diyorsunuz Eline Market Poşeti alan sabah 10 akşam 17 elinde poşetle sokakları geziyor ayıptır ya ayıp
    Cevapla
  • 46lı 3 yıl önce Şikayet Et
    Asgari ücret için bir JEST bekliyoruz ☺️
    Cevapla
  • Private 3 yıl önce Şikayet Et
    al sana jest 300 lira bozdur bozdur harca :))
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı