Dünyanın yeni derdi: Ölü doğum

Covid-19 sebebiyle birçok hamile kadının doğum süreci iyi takip edilemedi. Dolayısıyla anne ve bebek ölümlerinde büyük oranda artış yaşandı.

Dünyanın yeni derdi: Ölü doğum
Dünyanın yeni derdi: Ölü doğum
GİRİŞ 28.12.2020 07:22 GÜNCELLEME 28.12.2020 07:31
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Dünya genelinde anne ve bebek ölümlerinde ciddi artışların görüldüğü açıklandı. İngiltere’nin başkenti Londra'daki hastanelerde ölü doğum oranının dört katına çıktığı bildirildi. Birleşik Krallık Ulusal İstatistik Bürosuna göre ölü doğumlar için ulusal ortalama oran binde 3,8 fakat bu oran şubat ve haziran arasında 9,31'e, temmuz ayında ise 14,2’ye yükseldi. Yani normalin altı katı artış yaşandı.

ÖLÜ DOĞUMLAR 3 KATINA ÇIKTI

İtalya'da da ilkbaharda ölü doğumların üç katına çıktığı görüldü. Nepal'de yapılan büyük bir araştırmanın sonucunda ise ölü doğumların binde 14'ten 21'e yükseldiği belirlendi. Benzer bulgular Hindistan'dan İran'a, Pakistan'dan Peru'ya, Bangladeş'ten Brezilya'ya olmak üzere hemen hemen bütün dünyada gözlendi. Bazı doktorlar ölü doğumlardaki artışın koronavirüsten kaynaklandığını öne sürdü. Ancak durumun böyle olmadığı ortaya çıktı.

HİÇ BİRİNDE VİRÜS TEPİT EDİLMEDİ

St George's Hastanesinde ölü doğum yapan kadınların hiçbirinde virüs tespit edilmedi. Londra’dan kadın doğum uzmanı Prof. Dr. Asma Khalil, pandemi yüzünden hamilelerin randevularına gelemediklerini ve bu sebeple doğum süreçlerinin iyi takip edilemediğini belirtti. Ayrıca doğum ünitelerinde görevli hekim ile sağlık çalışanlarının Covid vakalarına bakmak için görevlendirilmesinin de önemli bir etken olduğu vurgulandı. Uluslararası Ebeler Konfederasyonu Başkanı Franka Cadée "Hamilelerin, kendi kendilerini izole etmeleri bebek için riskli olabilir” uyarısında bulundu.

TÜRKİYE GAZETESİ

 

 

YORUMLAR 3
  • osmanoğlu2023 3 yıl önce Şikayet Et
    Mevlamız hain ve nankörleri sevmez! analar asala/pkk dağa kaçırsın diye çocuk doğurmuyor! göçmenler öldürülsündiyede evini yurdunu terketmiyorlar fakat ab ye giden yol onlara mezar oluyor çoğukez...
    Cevapla
  • Ali ankara 3 yıl önce Şikayet Et
    Iyi hadi bakalım mükemmel gidişat zaten dünyanın çivisi çıktı insan oğlu azdı iyice üstümüze yağmur kâr yağdığına şükür etmek lazım bizim gibi rankör insanlara nefes almak bile çok iyi besliyor bizi rabbim
    Cevapla
  • 606060 3 yıl önce Şikayet Et
    olur tabiki bizim burada kadın kadın doğumcular kendilerini eve kapattı hamile olanlar ve bebeği olanlar izinli sayıldı kadroları dolu göründüğü için atama yapılamadı hamile kadınların ne çektiğini biz biliyoruz bende bir sağlıkçıyım ama doğruları söylüyorum bakanlığa bir şey demiyorum bakanın bundan haberi yok devlet bir iyilik yapıyor hamile ve 6 yaş altı çocuğu olanlara izin veriyor ama işte böyleleri suistimal ediyor olan vatandaşa oluyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!