Son dakika: Türkiye'den Karabağ'daki Ermeni unsurlar hakkında sert açıklama

Son dakika: Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, "Yukarı Karabağ’da silah bırakmayı ve geri çekilmeyi reddeden Ermeni unsurların Azerbaycan silahlı kuvvetlerine karşı gerçekleştirdikleri saldırılar 9 Kasım 2020 tarihli Üçlü Bildiri ile tesis edilen ateşkes rejiminin açık ihlalidir" açıklamasında bulundu.

Son dakika: Türkiye'den Karabağ'daki Ermeni unsurlar hakkında sert açıklama
Son dakika: Türkiye'den Karabağ'daki Ermeni unsurlar hakkında sert açıklama
GİRİŞ 29.12.2020 00:08 GÜNCELLEME 29.12.2020 00:10
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Dağlık Karabağ'da silah bırakmayı ve geri çekilmeyi reddeden Ermeni unsurların Azerbaycan silahlı kuvvetlerine karşı gerçekleştirdikleri saldırıların, 9 Kasım 2020 tarihli Üçlü Bildiri ile tesis edilen ateşkes rejiminin açık ihlali olduğunu belirtti.

''ATEŞKES REJİMİNİN AÇIK İHLALİDİR''

Sözcü Aksoy, "Azerbaycan’ın Hocavend Rayonu'nda silah bırakmayan Ermeni gruplar tarafından Azerbaycan ordusuna yönelik saldırılar" hakkındaki soruya yazılı yanıt verdi.

Aksoy, "Yukarı Karabağ’da silah bırakmayı ve geri çekilmeyi reddeden Ermeni unsurların, Azerbaycan silahlı kuvvetlerine karşı gerçekleştirdikleri saldırılar 9 Kasım 2020 tarihli Üçlü Bildiri ile tesis edilen ateşkes rejiminin açık ihlalidir" ifadesini kullandı.

Daha önce 26 Kasım, 8 ve 11 Aralık tarihlerinde, son olarak da 27 Aralık günü yaşanan Ermeni silahlı unsurların saldırıları sonucunda askeri ve sivil kayıp ve yaralanmaların meydana geldiğini belirten Aksoy, şunları kaydetti:

"Üçlü Bildirinin imzacısı olarak, tüm silahlı Ermeni unsurların çekilmesinin ve ateşkes rejimine uyulmasının asli sorumluluğu Ermenistan’dadır. Azerbaycan tarafı, Ermeni silahlı unsurlarının söz konusu provokasyonlarına karşı meşru müdafaa hakkını kullanarak gerekli yanıtı vermiştir. Bölgede tesis edilmeye çalışılan kalıcı barışın paydaşı olabilmesi için Ermenistan’ın sahadaki gerçekleri kabullenmesi ve Üçlü Bildiriyle üstlendiği taahhütleri yerine getirmesi gerekmektedir."

Ayrıca Aksoy, saldırılarda hayatını kaybeden Azerbaycanlı vatandaşlara rahmet ve tüm Azerbaycan halkına başsağlığı diledi.

YORUMLAR 59
  • Zeki 3 yıl önce Şikayet Et
    Yeni bir savaş çıkarmaya cesaret edemezler. Bunların ki sinek gibi vızlayıp can sıkmaya çalışmak. Eninde sonunda defolup gidecekler Karabağ'ın kalanından da. Defolmayıp bir daha savaşırlarsa zorla çıkarılırlar. Şimdi dünyanın zoruyla ateşkes yaptırıp kurtuldular ama şanslarını fazla zorlamasınlar.
    Cevapla
  • katibb 3 yıl önce Şikayet Et
    vurun geçin. elimiz armut toplamıyor ya. onlar bir vurursa biz on vuralım bitsin gitsin şu iş.
    Cevapla
  • Ahmet Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Ermeni vursa ateşkes bozulmaz ama Türk ve müslüman vurursa bozulur. Bütün dünya bu şımarık teröristleri desteklediği için bu kadar cesaretlenip ateşkese rağmen saldırganlık yapabiliyorlar. Biz onlar kadar rahat değiliz. Bütün dünyayı karşına alacak güce eriştiğinde o dediğini yapacak hale geliriz. Hepsi havlasa da istediğimizi istediğimiz yerde vururuz. O zamana kadar sabır ya sabır!..
    Cevapla
  • Ahmett 3 yıl önce Şikayet Et
    Her işimiz yarım...
    Cevapla
  • Ramazan37 3 yıl önce Şikayet Et
    Vakit terör devletini düm düz etme vaktidir... .
    Cevapla
  • osman 3 yıl önce Şikayet Et
    dersini iyi ezberlememiş demekki
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den misilleme! "İran’ın saldırısı İsrail ve ABD’ye yaradı..."
Uzman isim tarih vererek açıkladı! '7,5'lik deprem bekliyoruz'