Telefon dolandırıcılarına operasyon: 11 kişi tutuklandı

Adana merkezli 3 ilde, telefonla dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 16 şüpheliden 11'i tutuklandı.

Telefon dolandırıcılarına operasyon: 11 kişi tutuklandı
Telefon dolandırıcılarına operasyon: 11 kişi tutuklandı
GİRİŞ 29.12.2020 12:10 GÜNCELLEME 29.12.2020 12:10

Adana İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince, telefonla aradıkları kişilere kendilerini polis ve savcı gibi tanıtarak dolandırıcılık yaptığı ileri sürülen kişilere 3 gün önce Adana, İzmir ve Şanlıurfa'da düzenlenen ve 16 şüphelinin gözaltına alındığı operasyona ilişkin yeni bilgilere ulaşıldı.

Baskın yapılan adreslerden birinde Türkiye'deki sabit hatların bulunduğu bir telefon rehberi ele geçirildi. Zanlıların, bu rehberdeki numaraları arayarak 10 vatandaşı yaklaşık 900 bin lira dolandırdığı belirlendi.

Elebaşlığını gözaltındaki İbrahim K'nin yaptığı öne sürülen grubun, vatandaşları telefonla arayıp, terör örgütü PKK ve FETÖ'ye yönelik operasyonda isimlerinin geçtiği bahanesiyle korkuttukları, evlerindeki para ve altınların inceledikten sonra teslim edecekleri yalanıyla dolandırıcılık yaptıkları ileri tespit edildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan İbrahim K'nin de arasında olduğu 11'i nöbetçi hakimlikçe tutuklandı. Diğer zanlılar adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Öte yandan, ekiplerin, operasyon kapsamında teknik ve fiziki takiple 12 ilde 15 vatandaşın dolandırılmasını önlediği öğrenildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mısır: Arap dünyasında Filistin için hareketlilik var
Aliyev planı deşifre ederek 3 ülkeyi işaret etti: Ciddi önlemler almak zorunda kalacağız