Mısır'dan açıklama: Anlaşmayı imzalıyoruz

Mısır Dışişleri Bakanlığı, bugünkü Körfez İşbirliği Konseyi Zirvesi'nde varılan iş birliği anlaşmasına Kahire'nin de imza koyduğunu duyurdu.

Mısır'dan açıklama: Anlaşmayı imzalıyoruz
Mısır'dan açıklama: Anlaşmayı imzalıyoruz
GİRİŞ 05.01.2021 18:39 GÜNCELLEME 05.01.2021 19:37
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Mısır, Suudi Arabistan'da düzenlenen Körfez İşbirliği Konseyi'nin (KİK) 41. Zirvesinde El-Ula Bildirisini imzaladı.

Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) 41. zirvesi, Suudi Arabistan’ın kuzeybatısındaki El-Ula kentinde düzenlendi. Zirvede katılımcı ülkeler, Katar ile krizi sonlandıran Al-Ula bildirisini imzaladı. Mısır Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri'nin zirvede Katar ile olan krizi çözmeyi amaçlayan El Ula Bildirisini imzaladığı belirtildi. Açıklamada, "Mısır, Arap ülkeleri ile Katar arasında uzlaşma sağlamak için sarf edilen her samimi çabayı, özellikle de kardeş Kuveyt Devleti'nin son yıllarda gösterdiği çabaları takdir ediyor" denildi.

Bakanlık, Bakan Şukri'nin bildiriyi imzalanmasının ardından Suudi Arabistan'dan ayrıldığını belirtti.

Öte yandan bildirinin imzalanmasıyla ise Körfez krizi 3,5 yılın ardından resmi olarak sona erdi. Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır, 5 Haziran 2017'de "terör gruplarını desteklediği" suçlamasıyla Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmiş ve bu ülkeye ekonomik ambargo uygulamaya başlamıştı. Katar, söz konusu ülkelerin tüm suçlamalarını reddederken, bu durum Körfez bölgesinde krize yol açtı. Kuveyt, krizin başından bu yana çözüm için taraflar arasında ara buluculuk çabaları yürütmüştü.

YORUMLAR 3
  • Ahmet öztürk 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah petrölü elinizden alsın inşallah ....
    Cevapla
  • osman ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Araplar kendi dindaşını bırakıp başka Devletlerle Gayrı Müslimlere niye bu kadar sarmaş dolaş sisi darbeyle geldi ve kimse buna ses çıkarmıyor karşısına çıkanları öldürüyor veya yok ediyor buna kimse diktatör demiyor özellikle CHP bunlarda aynı çünkü kurdukları tuzaklar danıştay sayıştay yargıtay hep değişti sistemleri çöktü 2028 e kadar her tür oyun bozuldu böyle giderse içerdekiler sustu dışarıdakiler başladı şekil sistemleri bir olsada biz kendimiz oyun koruyoruz artık senaryo bizden oyuncular bunu oynayacak
    Cevapla
  • Feqîyê Teyran 3 yıl önce Şikayet Et
    Cenabı Allah varlığımızı İSLAM'da görüp bilmeyi nasip eylesin İnşâAllah. *Milliyetimiz bir vücuddur. Ruhu İslâmiyet, aklı Kur'an ve imandır. T. Hayat, s.86"
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti
İYİ Partili ismin Dünya Taekwondo Şampiyonu'na verdiği söz yalan oldu