10 Ocak 2021 Pazar ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK
Kurgu: Cenk ŞENOĞLU

SINIR TANIMADIK
Hint Okyanusu’nda ilacı biten hastaya ilacını ulaştırdık

Türkiye sınır tanımadan dünyanın neresinde olursa olsun vatandaşlarına sahip çıkmaya devam ediyor. Çalıştığı gemi Hint Okyanusu'ndayken ilaçları biten böbrek hastası bir Türk vatandaşına, Dışişleri Bakanlığı diplomatik kargoyla ilaç ulaştırdı. Bolivya’da sağlık sorunu yaşan bir başka vatandaşımız ise büyükelçilik aracıyla önce başkent La Paz’a, oradan da Brezilya’ya getirildi. Ardından Türkiye’ye tahliye edildi.
 

TERÖR ÖRGÜTÜ SOYTARISI
İçişleri Bakanı Soylu, Boğaziçi’ndeki provokasyondan Kaftancıoğlu’nu sorumlu tuttu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Boğaziçi Üniversitesi provokasyonunda terörlü iltisaklı kişilerle eyleme katılan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nu sert sözlerle eleştirdi. Soylu, Kaftancıoğlu için ‘terör örgütlerinin soytarısı’ ifadelerini kullandı.
 


WHATSAPP’A ŞOK
İnsanlar WhatsApp’ı silmeye başladı
 
WhatsApp'ın kullanıcılarına yönelik "zorunlu güncelleme" kararının ardından, insanlar alternatif mesajlaşma uygulamalarına yönelmeye başladı. Elon Musk’ın tavsiye ettiği Signal dünyada ilgi görürken Türkiye’de ise Telegram ve yerli uygulama BİP’in yüklenme sayısında büyük artış yaşandı.

 

AĞIR HASTA 3 BİNİN ALTINDA
Son 24 saatte 168 bin 289 Kovid-19 testi yapıldı, 9 bin 537 kişinin testi pozitif çıktı

Sağlık Bakanlığı 9 Ocak koronavirüs tablosunu açıkladı. Türkiye'de son 24 saatte 168 bin 289 Kovid-19 testi yapıldı, 9 bin 537 kişinin testi pozitif çıktı, 181 kişi hayatını kaybetti. Yeni hasta sayısı bin 103’e, ağır hasta sayısı ise 2 bin 903’e geriledi. 

 DENİZE ÇAKILDI
Endonezya’da 62 kişi taşıyan uçak denize düştü

Endonezya'da Jakarta-Pontianak seferini yapan Sriwijaya Air'e ait Boeing 737-500 tipi yolcu uçağı havalandıktan 4 dakika sonra denize düştü. Endonezyalı yetkililer, iç hat seferi yapan uçakta 50 yolcu ve 12 mürettebatın bulunduğunu duyururken, uçağın enkazına ulaşıldığını açıkladı. 
 

YERALTI DA BİTTİ
Orta: Yeraltı kaynakları da bitme noktasında

Arazi ve su kaynakları konusunda uzman bir isim olan Prof. Dr. Halim Orta kuraklık ve susuzlukla alakalı çarpıcı açıklamalar yaptı. Yer üstü su kaynaklarını kullanıp yer altı kaynaklarını rezerv olarak saklanması gerektiğini söyleyen Orta, sürekli yer altı kaynağı kullanıldığı için onların da tükenme noktasına geldiğini söyledi.
 

DAİLYMOTİON DA GELDİ
Ünlü video platformu da Türkiye’de temsilci bulundurma kararı aldı
 
Türkiye’nin yerli veriyi korumak için attığı adımlar karşılığını görmeye başladı. Türkiye'de temsilcilik açma kararı alan dijital medya platformlarına milyonlarca kişinin kullandığı video platformu Dailymotion da katıldı.


BELHANDA ŞOV
Galatasaray, Gençlerbirliği’ni 6 golle geçti

Galatasaray, Süper Lig'in 18. haftasında Belhanda'nın hat-trick yaptığı maçta Gençlerbirliği'ni 6-0 mağlup etti ve 2 maç sonra kazandı.Sarı-kırmızılıların diğer golleri Diagne, Oğulcan ve penaltıdan Babel kaydetti.


 

Yorumlar 6 Yorum Var
  • B. B 11.01.2021 00:01
    Dün bebeklerin. İlaçları. Devlet. Tarafından tedarik. Edildi. Sen hangi. Haberleri. Takip. Ediyorsun. Biraz. UyAnık ol. Uyuma
  • Yorum 10.01.2021 23:24
    Ferdi bey 1 haftadır bu sma lı yavrular ile ilgili basın ve tv.de açıklama yapılıyor. Anne ve babana bir sorda eski den hastanedeki tedavi mücadelelerini öğren.
  • Ferdi 10.01.2021 19:55
    Okyanustaki adama yardim ediliyoda bi eymen bebege yardim kapanyasına izin verilmiyo bu nasil iş onuda anlatın
  • nemçeli 10.01.2021 18:38
    isabet olmus
  • Murat 10.01.2021 16:34
    Bende böbrek hastasıyım yurt dışından gelen thiola isimli ilaç marttan beri yok eylül gibi reçeteleri belgeleri bıraktım sıraya gireyim en azından diye ama hala ses yok gelince biz arayacağız dediler sadece.
Daha fazla yorum görüntüle