Mehmetçikten Suriyeli çocuklara 'hayat bilgisi' dersi

Mehmetçik, Suriye’de Barış Pınarı bölgesindeki çocuklara, terör örgütü PKK/YPG’nin mayın ve EYP’lerinden korunmaları için eğitim verdi. Sınıftaki eğitimden fotoğraf paylaşan Milli Savunma Bakanlığı, “METİ timlerimiz, Tel Zeydan İlkokulu öğrencilerine mayın/EYP’lerle karşılaştıklarında nelere dikkat etmeleri gerektiğini anlattı” ifadelerini kullandı.

Mehmetçikten Suriyeli çocuklara 'hayat bilgisi' dersi
Mehmetçikten Suriyeli çocuklara 'hayat bilgisi' dersi
GİRİŞ 11.01.2021 07:20 GÜNCELLEME 11.01.2021 07:45

Huzur ve güven ortamının tesisi için Suriye’deki varlığını sürdüren Mehmetçik, sivillerin zarar görmemesi için elinden geleni yapıyor. Milli Savunma Bakanlığı, Barış Pınarı bölgesinde görevli askeri personelin, terör örgütü PKK/YPG’nin tuzakladığı mayın ve EYP’lere karşı korunmaları için çocuklara eğitim verildiğini duyurdu. METİ timleri, Tel Zeydan İlkokulu öğrencilerine patlayıcılarla karşılaştıklarında nelere dikkat etmeleri gerektiğini anlattı.

 

 

KARABAĞ’DA TEMİZLİK
Türk askeri, Ermeni işgalinden kurtarılan Dağlık Karabağ’da da mayın temizleme faaliyetlerine destek oluyor. Kara Kuvvetlerinin Özel Mayın Arama Temizleme (ÖMAT) timlerinde görevli 136 personelin bölgeye gönderildiğini hatırlatan Milli Savunma Bakanlığı, Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri’nde görevli personele mayın temizleme eğitimi veren Mehmetçiğin, işgalden kurtarılan Karabağ’da da mayın temizleme faaliyetlerine devam ettiğini duyurdu.

 

 

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası