İtfaiye Eri alım 2021ilanı yayımlandı! Başvurular geri sayım başladı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediye 60 KPSS puan ile 75 İtfaiye Eri alımı yapacağını duyurdu. Yayınlaman ilan ile başvuru tarihi ve özel şartlarına kadar tüm detaylar açıklandı. İşte 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak istidam edilecek İtfaiye Eri alımı detayları...

İtfaiye Eri alım 2021ilanı yayımlandı! Başvurular geri sayım başladı!
İtfaiye Eri alım 2021ilanı yayımlandı! Başvurular geri sayım başladı!
GİRİŞ 17.01.2021 15:12 GÜNCELLEME 17.01.2021 15:13

2021 yılının ilk itfaiye eril alım ilanı yayınlandı. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı bünyesinde İstidam edilmek üzere KPSS 60 puan ile 75 İtfaiye Eri alımı yapılacak. Başvuru şartları ve başvuru tarihine ilişkin tüm detayları duyuran belediye, adayları 57 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak istihdam edecek. İşte 2021 yılında gerçekleştirilecek memur alımına ilişkin merak edilen tüm detaylar…

 

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Diyarbakır Büyükşehir Belediye İtfaiye Eri alımı başvuruları 12 Şubat 2021 tarihi itibari ile başlayacak. 15 Şubat 2021 tarihi mesai saati bitimine kadar devam edecek.

Ayrıca adaylar imzalı Başvuru Formu ve istenilen diğer belgeler ile birlikte, Belediyemiz sağlık personeli gözetiminde boy ve kilo ölçümünü yapmak üzere Elazığ Yolu Yenişehir Mahallesi Yenişehir/Diyarbakır adresinde bulunan Ali Emiri Toplantı Salonuna (Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binasının Arkası) şahsen müracaat edecek. Posta ve diğer şekillerde yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

 

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

İtfaiye Eri alımı başvuruları şartları ilanda belirtildiği üzere;

1 - Türk vatandaşı olmak.

2 - Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

3 - Türk Ceza Kanunu’nun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

4 - Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak.

5 - Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel engeli bulunmamak,

6 - İlan edilen kadrolar için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak.

İTFAİYE ERİ ÖZEL BAŞVURU ŞARTLARI

1 - İlan edilen İtfaiye Eri kadro unvanı için son olarak mezun olunan okul itibariyle öğrenim şartlarını taşımak ve bu öğrenimle ilgili olarak 2020 KPSS (B) grubu sınavına girmiş olmak ve ilgili puan türünden yukarıda tabloda belirtilen asgari puanı almış olmak.

2 - Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kilogramdan fazla fark olmaması. (Boy ve kilo tespitleri Kurumumuzca yapılacaktır.)

3 - Sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmak.

4 -Sağlık açısından kapalı mekan, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmaları.

5 - 13/10/1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu hükümlerince verilen ve tablonun nitelik kısmında belirtilen en az (C) sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.

6 - Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerle çıkarılmış olmamak.

GEREKLİ BELGELER NELER?

İtfaiye Eri alımı başvuru esnasında gerekli belgeler yayımlanan ilanda detayları ile belirtildi. İşte adayların temin etmesi gereken belgelerin listesi;

- Nüfus cüzdanı veya kimlik kartının aslı veya Kurumumuzca onaylanmak üzere fotokopisi,

- Diploma veya Mezuniyet belgesinin belgesinin aslı veya noter onaylı örneği (aslı ibraz edilmek kaydıyla suretleri belediyemizce tasdik edilebilir) (1 adet)

- 2020 KPSS Sonuç Belgesinin ÖSYM sitesinden alınan doğrulama kodlu bilgisayar çıktısı (1 adet)

- Yabancı Okul Mezunları için Denklik Belgesinin aslı veya noter onaylı örneği (aslı ibraz edilmek kaydıyla suretleri belediyemizce tasdik edilebilir),

- Askerlikle ilişiği olmadığına dair (erkek adaylar için) beyanı,

- Görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmadığına dair beyanı,

- Sürücü belgesinin aslı veya noter onaylı örneği (aslı ibraz edilmek kaydıyla suretleri belediyemizce tasdik edilebilir) (1 adet)

- 2 adet biyometrik fotoğraf (1 adedi başvuru formuna yapıştırılacak)

İTFAİYE ERİ MEMUR ALIMI RESMİ METİN İÇİN TIKLAYINIZ

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!