Son dakika: Meteoroloji uyarmıştı Ankara'da lapa lapa kar yağışı! İstanbul'da kapıya dayandı...

Son dakika: Meteoroloji'den yapılan bilgilendirmeye göre; 29 il için sarı, 4 il için ise turuncu uyarı verildi. İstanbul ve çevresinde düşüş yaşayan hava sıcaklıkları bugünden itibaren daha da soğuyacak. Yarın karla karışık yağmur etkili olacak, cuma günü ise kar Türkiye'yi saracak. Kar yurt genelinde bir hafta boyunca gündemden düşmeyecek. Ankara ve Bolu'da lapa lapa kar yağışı etkili oldu.

GİRİŞ 13.01.2021 11:41 GÜNCELLEME 13.01.2021 12:52
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi; Uzun zamandır yaşanan kuraklık nedeni ile susuzluk tehlikesi altında bulunan İstanbul'a son dakika müjdesi Meteoroloji'den geldi.  Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hava tahminlerine göre; İstanbul'da 4 gün boyunca kar yağışının etkili olması bekleniyor. 

ANKARA'DA LAPA LAPA KAR YAĞIYOR

Meteoroloji'nin uyarılarının ardından Ankara'da yoğun kar yağışı başladı. CNN Türk muhabiri Arda Erdoğan, "Günün ilk saatlerinde sağanak yağmur olarak başlayan yağış, Başkent’in yüksek noktalarında kar şekline dönmüş durumda. Lapa lapa kar yağıyor" ifadelerini kullandı.

Son dakika: Ankara'da lapa lapa kar yağıyor...

Bolu Dağı'nın D-100 Karayolu geçişinde de sabah saatlerinde kısa süreli kar yağışı etkili oldu.

İSTANBUL HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün açıklamasına göre İstanbul bugünden itibaren Sibirya üzerinden gelecek olan soğuk hava dalgasının etkisi altında kalacak.

 

 

Yağmurdan sonra İstanbul'da barajlardaki doluluk oranı

 

Türkiye’nin haftalardır beklediği soğuk ve yağışlı hava dalgası bu gece etkili olmaya başlayacak. Meteoroloji’nin 5 günlük hava tahmin haritasına göre bu geceden itibaren yurda giriş yapacak olan karlı hava dalgası günlerce etkisini yitirmeyecek ve hava sıcaklıklarındaki düşüş devam edecek.

KAR 1 HAFTA BOYUNCA İSTANBUL’UN GÜNDEMİNDE KALACAK

Yarından itibaren kendini göstermeye başlayacak olan kar yağışı kısa süreli olmayacak. Hava sıcaklıklarındaki düşüş sürecek, karlı hava dalgası 21 Ocak tarihine kadar İstanbul’da kalmaya devam edecek.



Meteorolojiden yapılan uyarıların ardından beklenen yağış akşam saatlerinde İstanbul'da etkisini göstermeye başladı. İstiklal Caddesi ve Taksim Meydanı’nda da etkili olan yağış ve rüzgar vatandaşlara zor anlar yaşattı.

ANKARA'DA KAR YAĞIŞI BAŞLADI

Meteoroloji'nin uyarılarının ardından Ankara'da kar yağışı başladı. Ayrıca Ankara-İstanbul Otoban yolu Cankurtaran mevkiinde de kar yağışı etkili oldu. Kar yağışı nedeniyle kapalı yol olmadığı öğrenildi.

Son dakika: Ankara'da lapa lapa kar yağıyor.

CNN TÜRK muhabiri Arda Erdoğan şu bilgileri paylaştı:

Şu anda Ankara’nın yüksek yerlerinden İncek’teyiz. Günün ilk saatlerinde sağanak yağmur olarak başlayan yağış, Başkent’in yüksek noktalarında kar şekline dönmüş durumda. Lapa lapa kar yağıyor.

Başkentlilerin özlediği bir manzaraydı. Ankara hem sonbaharda yeterince yağış almadı. Bu yıl Ankara için ilk kar yağışı diyebiliriz. Ana yollarda küreme çalışmaları yapıldığını görüyoruz ancak bizim burada olduğumuz süre boyunca tuzlama çalışması yapılmadı. Yaklaşık 3-4 santimetre kadarlık kar yağışı olmuş durumda. Ankara’nın alçak noktalarında yağmur devam ediyor.

ULUDAĞ'DA DA KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLUYOR

Kış turizminin gözde merkezlerinden Uludağ kayak yapabilecek düzeyde kar kalınlığını bu sezon ilk kez ulaştı. Gece saatlerinde başlayan kar yağışı sonucu kar kalınlığı 40 santimetreye ulaştı. Karla kapanan yollar ise karayollarına ait iş makineleri ile açılmaya çalışılıyor.

Kış turizminin en önemli mekanlarından biri olan Uludağ’da dün akşam saatlerinde kar ve tipi etkili oldu. Gece boyu yağan kar yağışı gündüz de devam ederken kar kalınlığı 40 santimetreye ulaştı. Zirvede yoğun sis etkili olurken görüş mesafesi 10 metreye kadar indi.

Karayollarına bağlı ekipler ise, Uludağ’da karla birlikte kapanan yolları açma çalışmasına aralıksız olarak devam ederken, Jandarma ekipleri ise yoğun sisin olduğu Uludağ’da tedbirlerini üst seviyeye çıkardı.

Öte yandan kar ve buzlanma sebebiyle jandarma ekipleri Milli Park gişelerinden itibaren araçların zincirsiz çıkışına izin vermiyor.

2020-2021 sezonunda Uludağ’da ilk kez kar kalınlığı pistlerde kayak yapılabilecek düzeye geldi. Otellerin giriş çıkışları karla kaplanırken, beyaz zirvede tüm otellerin birkaç gün içerisinde tamamıyla açılması bekleniyor.

Uludağ’da kamu ve özel sektöre ait 8 bin civarında yatak kapasitesi bulunuyor.

BOLU'DA KAR YAPIŞI ETKİLİ OLDU

Bolu Dağı'nın D-100 Karayolu geçişinde sabah saatlerinde kısa süreli kar yağışı etkili oldu. Yağış ulaşımı etkilemezken bölgedeki yeşil alanlar beyaza büründü.

Son dakika: İstanbul'da kar kapıya dayandı!

Bolu Dağı'nda dün gece başlayan sağanak, sabah saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Kar yağışı nedeniyle yeşil alanlar beyaza büründü.

D-100 Karayolu Bolu Dağı geçişinin Bakacak, Seymenler ve Elmalık mevkilerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Karayolları ekipleri bölgede kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı.

Son dakika: İstanbul'da kar kapıya dayandı!

Kısa süre etkili olan kar yağışı daha sonra durdu. Kar yağışının etkisini azaltması ile yolda kar örtüsü ve buzlanma oluşmadı, ulaşımda aksama yaşanmadı.

ESKİŞEHİR'DE KAR YAPIŞI BAŞLADI

Eskişehir'e mevsimin ilk karı yağdı. Kar yağışıyla birlikte kentin yüksek kesimleri beyaza büründü.

Son dakika: Eskişehir’e ilk kar yağdı, yüksek kesimler beyaza büründü

Hava sıcaklığının 2 dereceye kadar düştüğü Eskişehir'de mevsimin ilk kar yağışı gerçekleşti. Bu sabah başlayan kar yağışıyla Odunpazarı ilçesine bağlı kentin yüksek kesimlerinde yer alan Çankaya, Yenikent, Vadişehir Mahalleleri beyaza büründü. Kent merkezinde ise kısa süre yağmur etkili oldu.

Son dakika: Eskişehir’e ilk kar yağdı, yüksek kesimler beyaza büründü

Meteoroloji verilerine göre, Eskişehir’de bugün ve yarın hava sıcaklığı en yüksek 8, en düşük 1 derece olacak.

YURT GENELİNİ ETKİLEYECEK

Kar yağışı yurdun birçok bölgesinde etkili olacak. Ege Bölgesi’nin güneyi, Akdeniz kıyıları ve Güneydoğu Bölgesi’nin sınır şehirleri hariç tüm bölgelerde kar kendini gösterecek. Sıcaklık düşüşü önümüzdeki hafta ortasına kadar sürecek.

SAĞANAK YAĞIŞ BUGÜN DE SÜRECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Marmara’nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun batısı, Güneydoğu Anadolu ile Erzurum, Muş, Bingöl çevreleri ve Edirne’nin güney kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Sağanak ve Gök gürültülü sağanak, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeyinin yüksekleri, Erzurum çevreleri ve Edirne’nin güney kesimlerinde yer yer karlakarışık yağmur ve kar olmak üzere İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Muğla’nın doğu ilçeleri, Giresun, Malatya, Elazığ, Erzincan, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

29 İL İÇİN SARI UYARI: KUVVETLİ GELİYOR

Gece saatlerinden itibaren ise fırtına yurdun iç kesimlerine yayılacak.

Rüzgarın öğle saatlerinden itibaren Orta Karadeniz kıyılarından başlayarak zamanla Doğu Karadeniz kıyılarında kuzeybatıya döneceği ve gece saatlerine kadar yer yer kısa süreli fırtına şeklinde eseceği öngörülüyor.

Fırtına, Ege Bölgesi, Akdeniz Bölgesi'nin batısı, İç Anadolu'nun doğusu ve güneyi ile Orta ve Doğu Karadeniz'de etkili olacak. Yarın için 29 ile sarı uyarı verildi. Çanakkale için verilen turuncu uyarı ise yarın sarıya dönecek.

Meteoroloji'den İstanbul ve 29 il için son dakika duyurusu!

Ege Bölgesinde gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak. Diğer illerde ise şiddetli rüzgar bekleniyor.


TÜRKİYE GENELİ 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU





 

 

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, önce kuzey ve batısında, zamanla doğu ve güney kesimlerinde yer yer kuvvetli (21-75 kg/m²) olması; rüzgarın, bölgenin güney kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli, yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından İstanbul'da yağış için bugün sarı uyarı verildi. Beklenen sağanak şeklindeki yağış akşam saatlerinde başladı. Yağmurla birlikte İstanbul trafiği felç oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin trafik yoğunluk haritasına göre kentte saat 18.25'te yoğunluk yüzde 80'e ulaştı.

EDİRNE °C, 9°C

Çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere, aralıklı sağanak yağışlı

İSTANBUL °C, 15°C

Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

KIRKLARELİ °C, 8°C

Çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere, aralıklı sağanak yağışlı

SAKARYA °C, 18°C

Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde kıyı kesimlerinden başlamak üzere, zamanla bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeği tahmin ediliyor. Yağışların, kıyı kesimleri ve Manisa ile Kütahya'nın batı çevrelerinde yer yer kuvvetli sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış şeklinde görülmesi; rüzgarın, güneyli yönlerden kuvvetli, yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR °C, 16°C

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı

DENİZLİ °C, 20°C

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı

İZMİR °C, 21°C

Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MANİSA °C, 20°C

Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı

AKDENİZ

Parçalı, batısının yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz'in akşam saatlerinden sonra sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, gece saatlerinde Antalya ve Isparta ile Burdur'un batı çevrelerinde yerel kuvvetli (21-50 kg/m²) olması; rüzgarın, Batı Akdeniz'de güneyli yönlerden kuvvetli, yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

ADANA °C, 21°C

Parçalı bulutlu

ANTALYA °C, 20°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde yerel kuvvetli (21-50 kg/m²) olması bekleniyor.

HATAY °C, 18°C

Parçalı bulutlu

ISPARTA °C, 14°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde yerel kuvvetli (21-50 kg/m²) olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde Çankırı ile Ankara'nın kuzeybatı çevrelerinin, gece saatlerinde Eskişehir çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, bölgenin kuzey ve batı kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli (30-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

ANKARA °C, 18°C

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kuzeybatı çevreleri hafif yağmur ve sağanak yağışlı

ESKİŞEHİR °C, 18°C

Parçalı ve çok bulutlu , gece saatlerinde aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

KONYA °C, 19°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu

NİĞDE °C, 20°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın güneyli yönlerden kuvvetli (30-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

BOLU °C, 18°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

DÜZCE °C, 22°C

Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

KASTAMONU °C, 14°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

ZONGULDAK °C, 18°C

Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu, Artvin çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın iç kesimlerde güneyli yönlerden kuvvetli, yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

ARTVİN °C, 11°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

RİZE °C, 20°C

Çok bulutlu

SAMSUN °C, 20°C

Çok bulutlu

TRABZON °C, 20°C

Çok bulutlu

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, kuzey kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Ardahan çevrelerinin hafif yağmur ve karla karışık yağmurlu, yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ERZURUM °C, 9°C

Parçalı ve çok bulutlu

KARS °C, 2°C

Parçalı ve çok bulutlu

MALATYA °C, 5°C

Parçalı ve az bulutlu

VAN °C, 9°C

Parçalı ve az bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

DİYARBAKIR °C, 16°C

Parçalı ve az bulutlu

GAZİANTEP °C, 17°C

Az bulutlu

SİİRT °C, 15°C

Parçalı ve az bulutlu

ŞANLIURFA °C, 18°C

Az bulutlu

DENİZLERDE HAVA

Ege ve Batı Akdeniz'de fırtına bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu, batısı sağanak yağışlı; Rüzgar: Batı Karadeniz’de doğu ve kuzeydoğudan, batısı kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa); Doğu Karadeniz’de doğu ve güneydoğudan, doğusu kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0 m; Görüş: İyi.

MARMARA

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı; Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan, doğusu akşam saatlerine kadar güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0 m, Görüş: İyi.

EGE

Hava Durumu: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı; Rüzgar: Güney ve güneydoğudan 6 ila 8 (50-75 km/sa), kuzeyi güneybatıdan 5 ila 7 (40 ila 60 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 2,0 ila 3,0 m, güneyi 4,0 m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, batısı akşam saatlerinden itibaren sağanak yağışlı; Rüzgar: Batı Akdeniz’de doğu ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), batısı 6 ila 8 (50-75 km/sa); Doğu Akdeniz’de doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, batısında 3,0 ila 4,0m; Görüş: İyi.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Az bulutlu ve açık; Rüzgar: Doğu ve güneydoğudan, kuzeyi kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m; Görüş: İyi.

YORUMLAR 29
  • Derman 3 yıl önce Şikayet Et
    Şükürler olsun Allahım
    Cevapla
  • vatanımm 3 yıl önce Şikayet Et
    istanbul kar yokkkk
    Cevapla
  • GaLİP 3 yıl önce Şikayet Et
    cankurtaran sultanahmed'in atl tarafı.gelmiş bile mübarek..
    Cevapla
  • Selim Tiritci 3 yıl önce Şikayet Et
    Elhamdülillah Çok Şükür ... İnsanlar Evlerde Kalınca Havaya Atmosfere katkı oldu
    Cevapla
  • Ethem 3 yıl önce Şikayet Et
    Kışımızı kışa cevirdiği için hepimiz samimiyetle ALLAHA DÖNELİM, HAMD VE ŞÜKREDELİM.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!