Son dakika haberine göre; beklenen kar haberi geldi. İstanbul dahil olmak üzere bugün Marmara Bölgesi'nin birçok yerinde hava sıcaklıkları 7 derece birden düşecek. Gece saatlerinde Trakya Bölgesi'nde beklenen kar yağışının İstanbul'a düşeceği tarih ise belli oldu. İşte detaylar...

Meteoroloji, yarından itibaren Bakanlar üzerinden kar yağışı geleceğini bildirdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 5 günlük hava tahminlerinde İstanbul'da 4 gün boyunca kar yağışı etkili olması bekleniyor. Gelen bir son dakika haberine göre, bügün Marmara Bölgesi'nin birçok yerinde hava sıcaklıkları 7 derece birden düşecek. Gece saatlerinde Trakya Bölgesi'nde beklenen kar yağışının cuma ve cumartesi günü İstanbul'da da görüleceği tahmin ediliyor.

Dört gözle beklenen kar, cumartesi gününden itibaren kendini hissettirmeye başladı. Peki İstanbul'a kar yağacak mı? Cuma günü öğleden sonra başlayacak olan kar yağışı pazartesi gününe kadar devam edecek. İstanbul ve Ankara'da pazar günü 5-15 cm kar yağması bekleniyor.

Gelen bilgilere göre, Cuma gününe kadar sıcaklıkların 15-16 derece düşeceğini belirterek, Avcılar, Beylikdüzü, Esenler, Başaksehir ilçelerinde kar yağısının görülebileceğini söyledi. Sürmeli, kar yağışının Marmara Bölgesi'nin genelinde, İç Ege ve Batı Karadeniz'de gerçekleşeceğini tahmin ediliyor.

Bolu Dağı'nda kar yağışı etkili oluyor

Öte yandan Bolu Dağı'nda kar yağışı etkili oluyor.  D-100 kara yolunun Bolu Dağı kesiminde kar yağışı etkili oluyor. Dün akşam başlayan sağanak, D-100 kara yolunun Bolu Dağı kesiminde gece saatlerinde kar yağışına dönüştü. Kar yağışı, Yumrukaya, Abant kavşağı, Bakacak, Karanlıkdere ve Seymenler mevkisinde zaman zaman etkili oluyor. Kar kalınlığının 5 santimetre olduğu bölgede Karayolları ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışması yapıyor. Bolu İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri de güzergahı kullanacak sürücülere kar yağışı uyarısında bulunarak, kış lastiği olmayan sürücülerin bölgeyi kullanmamalarını istedi.

Yorumlar 0 Yorum Var